Suchá pleť v zimě: Jak pečovat o pleť, abyste zvládli chladné počasí

suchá pleť v zimě

Zima přináší řadu radostí, například zasněženou krajinu a večery u krbu. Přináší však také velkou výzvu pro naši pleť. Kousavý mráz, ledový vítr a vytápění interiérů mohou mít vysušující a dráždivý účinek, takže naše pokožka potřebuje zvláštní péči. V tomto článku, probereme rozdíly mezi zimní a letní péčí o pleť, specifické problémy spojené s chladným počasím a poskytneme praktické rady, jak si udržet zdravou a zářivou pleť během zimního období.

I. Porozumění potřebám pokožky v zimě

Chlad není jediným nepřítelem naší pokožky v tomto ročním období; vítr, snížená vlhkost a náhlé změny teplot mezi vyhřátým interiérem a ledovým exteriérem také hrají důležitou roli v poškozování kožní bariéry. Toto oslabení činí pokožku náchylnější k zarudnutí, vysušení a dokonce i k závažnějším stavům, jako je ekzém nebo dermatitida.

A. Rozdíly mezi zimní a letní péčí o pleť


Péče o pleť se v létě a v zimě výrazně liší v důsledku klimatických změn a změn životního prostředí. V létě je pleť vystavena vysokému slunečnímu záření, teplu a vlhkosti, což může zvýšit produkci kožního mazu, což vede k mastnější pleti a zvýšenému riziku ucpávání pórů. Letní péče o pleť se proto zaměřuje na ochranu před slunečním zářením pomocí širokospektrálních opalovacích krémů a na kontrolu nadbytečného kožního mazu pomocí jemných čisticích a lehkých hydratačních přípravků. Naopak zima představuje jinou výzvu. Chlad, vítr a topení v místnostech mohou pokožku vysušovat, takže je citlivější, suchá a náchylná k podráždění. V reakci na to se zimní péče o pleť zaměřuje na intenzivní hydrataci a ochranu. Bohatší krémy a výživné hydratační přípravky jsou nezbytné pro udržení hydratační bariéry pleti. Kromě toho se stávají nezbytnými balzámy na rty a krémy na ruce, které působí proti vysušujícím účinkům chladu. Přestože aplikace opalovacího krému zůstává v zimě důležitá, zejména při vystavení odrazům sněhu, pozornost se přesunula od ochrany před UV zářením k boji proti vysušování a větru. Tyto rozdíly podtrhují důležitost přizpůsobení péče o pleť podle ročního období, abyste zachovali zdraví a zářivost své pleti.

D-LAB kosmetické doplňky stravy Grand Froid

B. Hlavní kožní problémy související s chladem

Chladné zimní období vystavuje pokožku řadě specifických problémů, které jsou důsledkem poklesu teploty a drsných podmínek prostředí. Prvním a nejčastějším z těchto problémů je suchost pokožky. Chlad v kombinaci s nízkou vlhkostí a vytápěním interiérů může vyčerpat přirozenou vlhkost pokožky, která je pak suchá, napjatá a někdy se šupinatí. Tato suchost může také vést ke svědění a šupinatění, takže pokožka je nepříjemná a podrážděná.


Dalším častým problémem je popraskaná pokožka, zejména na rtech a rukou, které jsou nejvíce vystaveny povětrnostním vlivům. Tyto praskliny na kůži mohou být bolestivé a obtížně se hojí, pokud jsou neustále vystaveny chladu. Zimní podmínky mohou navíc zhoršit již existující kožní problémy, jako jsou ekzémy a růžovka, u kterých může chlad způsobit vzplanutí a zvýšit zarudnutí a podráždění.


Pokožka může také reagovat na náhlou změnu teploty mezi chladným exteriérem a vyhřátým interiérem, což může narušit její ochrannou bariéru a zvýšit její citlivost. Tato zvýšená citlivost se může projevit jako nadměrná reaktivita na přípravky péče o pokožku nebo dráždivé látky z prostředí.


Při extrémně nízkých teplotách hrozí i omrzliny, které jsou sice méně časté, ale způsobují zarudnutí, svědění a bolest postižených míst.


Tyto problémy podtrhují význam přizpůsobené a preventivní péče o pleť, která bojuje proti škodlivým účinkům chladu na zdraví pleti.
 

II Řešení pro péči o pleť v zimě :

Silouhette žena

A. Péče

Chcete-li svou pleť v zimě ochránit před chladem, zvolte vhodnou péči o pleť. Používejte bohaté, vyživující hydratační krémy, které posilují bariéru pleti proti chladu a větru. Nezanedbávejte ani opalovací krém, a to ani v zamračených dnech, protože UV záření může být stejně škodlivé. Volte jemné čisticí prostředky, které nezbavují pokožku přirozených olejů. Nezapomeňte také chránit rty hydratačním balzámem a ruce specifickým krémem, protože tyto oblasti jsou obzvláště zranitelné. Dodržováním těchto rad pomůžete své pokožce zůstat zdravá a odolná po celou zimu.

B. D-LAB beauty doplňky stravy :

Užívání kosmetických doplňků může být prospěšné pro péči o pleť v chladném počasí.

HYALURONOVÉ ABSOLUTNÍ

✔ Zlepšuje pružnost

 

✔ Redukuje jemné linky a vrásky

 

✔ Rehydratuje pokožku

 

✔ Udržuje hydrataci pokožky



ABSOLUTNÍ OMEGA-3

✔ Snižuje zánět

 

✔ Vyhlazuje a zjemňuje pokožku

 

✔ Udržuje hydrataci a pružnost

 

✔ Chrání před vnější agresí




NOVÝ VZHLED PRO-KOLAGENU

✔ Redukuje jemné linky a vrásky

 

✔ Hydratuje a chrání pokožku

 

✔Formule 100% přírodního původu

 

✔ Klinicky prokázaná účinnost




Pro milovníky sladkého je tu také :

C. Poradenství v oblasti stravování a životního stylu

Doporučujeme také stravu bohatou na antioxidanty a esenciální mastné kyseliny. Zařaďte do ní potraviny, jako jsou bobulovité ovoce, ořechy, tučné ryby a zelená zelenina, které vyživují pokožku zevnitř. Zásadní je také hydratace; pijte dostatek vody a omezte konzumaci močopudných nápojů, jako je káva. Dbejte na to, abyste se dobře vyspali, protože nedostatek odpočinku může mít vliv na zdraví vaší pleti. V neposlední řadě minimalizujte stres, který může zhoršovat kožní problémy, a věnujte se relaxačním aktivitám, jako je jóga nebo meditace.

Viz také: