Co je kyselina hyaluronová?

že

L’acide hyaluronique est depuis quelques années la molécule star des soins anti-âge. Elle comble les rides et offre une seconde jeunesse à la peau.

Tato přírodní látka, která se aplikuje jako lokální ošetření nebo se užívá jako doplněk stravy, pomáhá obnovit rovnováhu vlhkosti v pokožce a zanechává ji svěžejší a plnější.

Co je to vlastně kyselina hyaluronová?


Co přesně je kyselina hyaluronová?

Kyselina hyaluronová (HA), známá také jako hyaluronát, je přirozeně syntetizovaná v těle a je hlavní a nezbytnou složkou pokožky, která zajišťuje její hladký a pružný vzhled. 


Kyselina hyaluronová zachycuje a váže vodu jako houba: říká se, že má hygroskopické vlastnosti díky své schopnosti přitahovat a zadržovat téměř tisícinásobek své hmotnosti ve vodě. Hraje zásadní roli při hloubkovém vypnutí pleti, vyhlazuje její povrch a dodává jí odpočatý, mladší a svěžejší vzhled.


Existuje několik kyselin hyaluronových, které se liší velikostí - neboli molekulovou hmotností - a svými účinky. Molekuly kyseliny hyaluronové se liší velikostí podle toho, kde se v kůži nacházejí.


  • Nízkomolekulární kyseliny hyaluronové (pod 300 kDa) mají vyhlazující účinek.
  • Kyseliny hyaluronové se střední molekulovou hmotností (300 až 1800 kDa) mají silné hydratační vlastnosti.
  • Vysokomolekulární kyseliny hyaluronové (> 1800 kDa) podporují regeneraci buněk.


Kyselina hyaluronová dokáže přitáhnout a zadržet téměř tisícinásobek své hmotnosti ve vodě.



Od 25 let věku se přirozená sekrece kyseliny hyaluronové snižuje. V důsledku toho je pleť stále více dehydratovaná, křehká a citlivá. Postupně se tkáně uvolňují, obličej se propadá a objevují se první vrásky. 

Tato nerovnováha se zvýrazňuje s menopauzou, ale také v důsledku různých faktorů, jako je znečištění, kouření, ultrafialové záření, strava atd.


Objevte les bienfaits de l'acide hyaluronique dans cet article :)

Lokální nebo perorální podání?

Kyselina hyaluronová je obsažena v celé řadě produktů péče o pleť. Ve formě krému, séra nebo masky vytváří lokální použití této účinné látky na povrchu pokožky ochrannou bariéru, která zabraňuje dehydrataci. 

Tyto produkty obvykle obsahují kyselinu hyaluronovou s vysokou molekulovou hmotností a jsou vyvinuty tak, aby zadržovaly vodu na povrchu epidermis. Účinně vyhlazují a hydratují pokožku.


Lokální ošetření na bázi kyseliny hyaluronové nemůže proniknout do hlubších vrstev kůže, takže jejich účinek je omezený. 

Pro účinnější a trvalejší působení uvnitř je možné využít.kyselina hyaluronová v ústní formě. Působení krémů, které působí na povrchovou vrstvu kůže, je vhodné doplnit výživovými doplňky, které posilují a doplňují jejich působení zevnitř.


Perorální užívání HA může výrazně a trvale zvýšit zásoby kyseliny hyaluronové v dermis, hluboké vrstvě kůže, kde se syntetizuje.


Kyselina hyaluronová je známá především pro své hydratační účinky, které pomáhají redukovat jemné linky a vrásky, ale při perorálním užívání jsou její účinky mnohem širší.

Jako vnitřní ošetření obnovuje a restrukturalizuje kůži v dermis, nejsilnější vrstvě kůže, která zajišťuje její pevnost a pružnost. Tato účinná látka podporuje zářivost, pružnost a mladistvost pokožky, ale také pomáhá tělu jako celku účinněji bojovat proti oxidačnímu stresu a stárnutí.

Kyselina hyaluronová také posiluje klouby a všechny pojivové tkáně, které je obklopují, například chrupavky.

že

Absolu Hyaluronique: biotechnologická inovace

Absolute Hyaluronic je vzorec nové generace odvozený z biotechnologie s široké spektrum kyselin hyaluronových o různých molekulových hmotnostech. dokonale vyhovují fyziologickým potřebám pleti.


Jeho spektrum se pohybuje od 50 kDa do 3000 kDa, přičemž vysoká úroveň absorpce byla prokázána klinickými studiemi. Byl získán biotechnologickou fermentací, což je přírodní a veganská technika syntézy, která zahrnuje použití mikroorganismů k syntéze zájmových molekul.

Biofermentace byla naprogramována pomocí specifického procesu frakcionace, aby se získalo spektrum kyselin hyaluronových s molekulovou hmotností podobnou těm, které se přirozeně vyskytují v kůži. Tento biotechnologický proces zabraňuje používání živočišných derivátů v doplňcích stravy.


Jeho výroba je také součástí No Impact in Progresskterý zaručuje ekologicky udržitelný a etický výrobní proces respektující základní hodnoty lidstva a přírody, zejména díky používání obnovitelných surovin.

Účinnost Absolute Hyaluronic byla testována klinická studie a jeho vstřebávání ve střevě bylo vědecky prokázáno. 

Všechny kyseliny hyaluronové v tomto spektru pronikají do kožní tkáně, aby :


  • Stimulace endogenní syntézy kyseliny hyaluronové a zvýšení hladiny kyseliny hyaluronové v krvi ze 7 dnů na +40,3 % po 28 dnech.
  • Zmenšení objemu a hloubky vrásek v průměru o 17,6 %, resp. 18,8 %.
  • Zlepšení pružnosti a hydratace pokožky v průměru o 3,8 % a 10,6 %.

Přírodní, veganský a účinný Absolu Hyaluronique zanechává pleť hydratovanou, vypnutou, pružnou a viditelně méně poznamenanou.

Doplňte svou kosmetickou rutinu