Citlivá pokožka v zimě :

jaká jsou přirozená řešení?

 

V zimním období může být pokožka, která reaguje na sebemenší agresi, rychle nepříjemná. Zarudnutí, pnutí, brnění, suchost... Z citlivé pleti se nikdy nestane pleť normální, ale při správné péči se naučí reagovat méně. Řiďte se našimi radami pro krásnou zimu.

 

Co je to citlivá a reaktivní pleť?

 

Citlivá pleť není stejný typ pleti jako mastná, smíšená nebo suchá pleť. Může postihnout všechny typy pleti v jakémkoli věku. Citlivá pokožka je pokožka, jejíž imunitní systém nefunguje správně. Tento jev je často dědičný.

 

Na rozdíl od zdravé epidermis, která brání průniku cizorodých látek do těla, citlivá pokožka nemá přirozenou obrannou funkci a má změněnou "bariérovou" funkci hydrolipidového filmu, což usnadňuje průnik dráždivých faktorů.

 

Tváří v tvář vnějším vlivům není pokožka dostatečně chráněna a stává se propustnější, což vede k poruchám kůže, jako je zarudnutí, růžovka, rozšířené cévy, mravenčení, svědění a pupínky. V zimě trpí ještě více a její zarudnutí se zhoršuje vlivem teplotních výkyvů. Tyto příznaky postihují i reaktivní pleť, ale jejich příčina není genetická.

 

Takzvaná "reaktivní" kůže je spíše způsobena emocemi nebo tepelným šokem. Příznaky reaktivní kůže jsou dočasné a mohou být lokalizované (například na tvářích). Naopak citlivá pokožka postihuje celou epidermis a její příznaky jsou chronické.

Citlivou a reaktivní pokožku je třeba zklidnit a zjemnit, aby znovu získala komfort.

 

 

Faktory vedoucí ke kožním reakcím u citlivé pokožky

 

 

  • Stres

Vysoce emocionální lidé mají často citlivou pokožku. Víme, že pokožka je úzce spojena s mozkem a nervovým systémem. V reakci na stres dochází k řadě událostí (hormonálních nebo jiných), které mají dopad na orgány. Kůže není ušetřena a také reaguje.

 

  • Změny klimatu

Citlivá pokožka reaguje na vnější faktory, které by ji neměly rušit. Chlad, teplo, vlhkost nebo naopak velmi suché prostředí snižují její práh tolerance. Slunce, zejména UV záření, mění ochranný film pokožky. Vystavení oxidačnímu stresu a mikrozánětům může způsobit podráždění, zarudnutí a nepříjemné pocity.

 

  • Znečišťující látky

Výfukové plyny a cigaretový kouř jsou škodlivé pro všechny typy pokožky, zejména pro citlivou. Ozon a oxid uhličitý jsou pro pokožku velmi dráždivé. Tyto znečišťující látky podporují oxidační stres, poškozují hydrolipidový film a způsobují záněty. U lidí se suchou nebo citlivou pokožkou to zhoršuje pocity pnutí, pálení a svědění a zvýrazňuje zarudnutí.

 

  • Nevhodné kosmetické přípravky

Používání jednoho nebo více kosmetických přípravků může způsobit citlivost nebo reaktivitu pokožky v důsledku přítomnosti škodlivých složek. Mezi ně mohou patřit sulfáty, endokrinní disruptory nebo konzervační látky, které jsou pro pokožku příliš drsné a často se používají denně.

 

 

Co je správné udělat?

 

  • Přizpůsobení péče o pleť

Prvním pravidlem pro zklidnění zarudnutí obličeje je používání produktů vhodných pro citlivou pleť. Volte velmi jemné čisticí přípravky, jako jsou čisticí mléka oplachovaná termální vodou nebo speciální micelární vody. Tyto čisticí prostředky jsou šetrnější než tradiční odličovací přípravky nebo ty, které se oplachují vodou, a pomáhají zachovat hydrolipidický film pokožky.

Používejte zklidňující krémy proti zarudnutí, bez parfemace a hypoalergenní krémy. Pro zvládnutí extrémních mrazů volte bohatší a hutnější hydratační krémy. Tyto produkty bohaté na mastné kyseliny a ceramidy vytvářejí bariéru proti povětrnostním vlivům a chrání pokožku. Tyto výrobky byste měli vybírat podle typu své pleti.

 

V případě podráždění použijte balzámy SOS s kokosovou texturou, které okamžitě napraví citlivou pokožku. Pokud je zarudnutí obličeje velmi výrazné, je vhodné poradit se s dermatologem a nechat si předepsat vhodné přípravky pro péči o pleť.

 

 

  • Přijetí výživné stravy

Aby se pokožka cítila dobře, potřebuje vodu a lipidy, tedy tuky. Rozhodněte se pro výživnou stravu, abyste si udrželi optimální hydrataci. Nezanedbávejte proto potraviny bohaté na esenciální mastné kyseliny, známé omega-3.

Jezte potraviny, jako jsou tučné ryby, ořechy a oleje bohaté na omega-3, například lněný, ořechový nebo řepkový olej. Pokud pokožka neobsahuje dostatek kvalitních tuků, může se přes kožní bariéru ztrácet voda, což způsobuje dehydrataci pokožky. Pokožka totiž tyto mastné kyseliny potřebuje, aby se epidermis uzavřela. Je to tedy velmi důležité, zejména pro citlivou pleť.

Hlavním nepřítelem pleti, který je také zodpovědný za její zarudnutí, je dehydratace. Proto je důležité dostatečně pít po celý den. Hydratujte se co nejvíce, ideálně vypijte 1,5 litru denně. Pocit žízně je v zimě méně zřetelný než v létě, přesto naše tělo potřebuje vodu stejně.

 

 

  • Doplňky stravy pro cílené působení

Kožní reakce (zarudnutí, svědění, pupínky atd.) jsou vyvolány různými chemickými signály v našem těle prostřednictvím nervového, hormonálního nebo imunitního systému.  

Konzumace doplňků stravy je přirozeným a účinným řešením pro zmírnění citlivé a reaktivní pokožky, protože umožňuje cíleně působit na vnitřní příčiny kožních reakcí.

 

 


 

 

Ve společnosti D-LAB jsme vyvinuli jedinečný komplex pro citlivou a reaktivní pleť. . Zklidněný pleťový komplex působí do hloubky, výrazně snižuje zánět, který způsobuje dermatologické problémy, zklidňuje zarudnutí, obnovuje pokožku a poskytuje jí kompletní antioxidační ochranu.  

Tento komplex vysoce dávkovaných, biologicky dostupných účinných látek s obsahem zinku, mědi, konopného oleje a rostlinných výtažků byl navržen tak, aby zklidnil, zklidnil, hydratoval a chránil citlivou a reaktivní pokožku.



Na stránkách Zklidněný pleťový komplex obsahuje také SOD (superoxiddismutáza) z melounu z Provencepatentovaný a klinicky testovaný antioxidant, který zabraňuje tvorbě volných radikálů, zmírňuje záněty a zklidňuje pokožku.

SOD je primární antioxidant, což znamená, že je přirozeně produkován tělem. Na rozdíl od sekundárních antioxidantů mají primární antioxidanty vysoce katalytické vlastnosti a podílejí se na likvidaci milionů volných radikálů.

 

Oxidační stres vyvolaný volnými radikály a zánětlivá reakce spolu úzce souvisejí. Bylo vědecky prokázáno, že naše účinná látka SOD je schopna stimulovat antioxidační obranný systém organismu, a tím snižovat zánět.

 

 



Doplňte svou kosmetickou rutinu :

 

Komplex pro čistou pleť

Čistí a vyhlazuje pleť

Vyprodáno

Absolutní Omega-3

Pružnost a elasticita

Vyprodáno

Detoxikace pleti

Rozmarná pleť

Vyprodáno