Jaká je souvislost mezi stravou a akné?

Žena pečuje o svou pleť

Akné, kožní onemocnění, které nám může velmi snížit sebevědomí, je mnohem víc než jen kosmetická nepříjemnost. Pokud jste někdy hledali způsoby boje proti akné, pravděpodobně jste slyšeli o různých kosmetických přípravcích. Jednou z oblastí, která je často přehlížena, ale pro pochopení a zvládnutí akné je klíčová, je však náš talíř.

Porozumění akné :

Příčiny a mechanismy

Podstatou akné je složitá kombinace faktorů. Jedním z klíčových faktorů je nadměrná produkce kožního mazu, přirozeného oleje, který promazává naši pokožku. Za tuto produkci jsou zodpovědné mazové žlázy, které se nacházejí na bázi vlasových folikulů. U jedinců se sklonem k akné však mohou být tyto žlázy přecitlivělé na hormonální výkyvy, zejména v období dospívání a hormonální nerovnováhy. Hormony, jako jsou androgeny, stimulují mazové žlázy k větší produkci mazu, než je nutné. Tento přebytečný maz může v kombinaci s odumřelými kožními buňkami ucpávat póry a vytvářet tak živnou půdu pro vznik akné.


Dalším protagonistou akné je zánět. Ucpané póry jsou ideálním prostředím pro množení bakterií. Když se tyto bakterie v ucpaných folikulách rozmnoží, spustí imunitní reakci organismu. Tato imunitní reakce vede k místnímu zánětu, který se projevuje zarudnutím a otokem. Pupínky, ať už ve formě pustul nebo papul, jsou v podstatě výsledkem zánětlivé reakce těla na přítomnost bakterií.


Kombinace nadměrné produkce kožního mazu a zánětu je živnou půdou pro vznik akné. Proto je důležité porozumět těmto základním mechanismům, abychom mohli lépe zvládat a léčit toto kožní onemocnění. V další fázi našeho zkoumání se podíváme na to, jak může strava tyto procesy ovlivnit a potenciálně ovlivnit zdraví naší pleti.

Vliv potravin na akné :

Vyvážené jídlo sestávající z

Pokud jde o akné, naše strava může hrát mnohem důležitější roli, než bychom si dokázali představit, a proto si můžeme položit otázku. které potraviny způsobují akné. Výběr stravy může významně ovlivnit vznik a závažnost kožních erupcí. V souvislosti s akné vzbudily značný zájem zejména dvě oblasti: stravování, které se týká akné.glykemický index a spotřeba mléčných výrobků.

Vliv potravin s vysokým glykemickým indexem

Glykemický index (GI) je ukazatel, který měří, jak rychle sacharidy obsažené v potravinách ovlivňují hladinu cukru v krvi po jejich konzumaci. Potraviny s vysokým glykemickým indexem, jako jsou rafinované cukry a jednoduché sacharidy, způsobují rychlý a velký nárůst hladiny cukru v krvi, což následně stimuluje uvolňování inzulínu. Inzulín je také spojen s produkcí hormonu zvaného IGF-1, který je podezřelý ze zhoršování akné. Nadměrná produkce IGF-1 může ovlivňovat mazové žlázy, aby produkovaly více kožního mazu, a tím podporovat tvorbu pupínků a zánětlivých lézí. Několik studií naznačilo souvislost mezi konzumací potravin s vysokým obsahem IG a zhoršením akné, což podtrhuje důležitost sledování výběru potravin pro udržení optimální glykemické rovnováhy.

Vliv mléčných výrobků

Mléčné výrobky, které jsou všudypřítomné v mnoha stravovacích návycích, jsou také pod drobnohledem, pokud jde o jejich vliv na akné. Někteří vědci naznačují, že konzumace mléčných výrobků, zejména odstředěného mléka, může být spojena se zhoršením akné. Důvody této korelace jsou složité, ale předpokládá se, že by v ní mohly hrát roli hormony přirozeně obsažené v mléce a jejich schopnost ovlivňovat hladinu inzulínu a IGF-1. Kromě toho může mléko obsahovat růstové faktory, které by mohly podporovat záněty a ucpávání pórů, a přispívat tak ke vzniku akné. Vědecké důkazy se různí, ale některé studie prokázaly souvislost mezi konzumací mléka a výskytem akné, což vybízí k uváženému přístupu k mléčným výrobkům v každodenním jídelníčku.


Pochopení interakce potravin s vysokým glykemickým indexem a mléčných výrobků se základními mechanismy akné může poskytnout cenné informace těm, kteří se snaží aktivně řídit zdraví své pleti.

Úloha doplňků stravy při léčbě akné

Kolekce D-LAB Nutricosmetics pro nedokonalosti

Objevte naši exkluzivní nabídku přírodní doplňky stravy speciálně navržený tak, aby revitalizoval vaši pleť zevnitř a odhalil čistou a vyčištěnou pleť.


Působením na základní prvky, jako je regenerace kůže, se zvyšuje. mikrocirkulace a detoxikaceNaším cílem je nejen léčit příznaky, ale také proniknout ke kořenům kožních problémů a nabídnout trvalé výsledky.


V kůži, která je největším imunitním orgánem, se odrážejí vnitřní poruchy, jako je nerovnováha střevní flóry, návyky v péči o pleť nevhodné pro daný typ pleti, nevyvážená strava nebo hormonální výkyvy.

Tyto faktory nepřímo stimulují mazové žlázy, což vede k nadměrné produkci mazu aucpávání pórů. Výsledek? Nahromaděné nečistoty se mění v pupínky a mikrocysty a vytvářejí nerovnoměrnou strukturu pleti. Abychom tyto problémy řešili u kořene, je nezbytné pleť očistit a revitalizovat ze vnitř pomocí speciálně vyvinutých doplňků stravy.


Složení D-LAB NUTRICOSMETICS léčí integrovat optimální koncentrace účinných látekNový, k tělu šetrnější systém péče o pleť se zaměřuje na zdroje nerovnováhy v pleti se sklonem k nedokonalosti. Náš přístup se zaměřuje na obnovit přirozenou rovnováhu vaší pleti a oživit její vitalitu, abyste mohli dosáhnout zářivou a rozjasněnou pleť.

Obnovení rovnováhy pleti a produkce kožního mazu

Obnovení rovnováhy pleti v případě akné je zásadní z několika základních důvodů. Za prvé, akné je často důsledkem narušení přirozených procesů v pleti, jako je nadměrná produkce kožního mazu, ucpané póry a množení bakterií. Tato nerovnováha podporuje tvorbu černých teček, pupínků a dalších aknózních lézí.

Obnovením rovnováhy pleti můžeme snížit nadměrnou tvorbu kožního mazu, minimalizovat záněty a kontrolovat množení bakterií, které jsou hlavními spouštěči akné. Navíc podporou rovnováhy pleti zlepšujeme její přirozenou schopnost regenerace a obnovy, což může urychlit hojení stávajících lézí a zabránit vzniku nových.


Naše Absolute Probioderm je 100% přírodní přípravek složený z 3 probiotické kmeny přísně vybrané pro zachování krásy a zdraví pleti. V kombinaci s vitamín B2s, a probiotika přispívat k rovnováha kožní flóry a zklidňuje záněty pleti se sklonem k akné. a atopickýpro hladší, rovnoměrnější a pohodlnější pokožku.

Mezi naše ošetření proti nedokonalostem patří také. Komplex pro čistou pleť který působí proti přebytečnému kožnímu mazu a nerovnoměrné struktuře pleti, což jsou dva známé problémy smíšené až mastné pleti. Jeho odborné složení poskytuje stopové prvky a živiny se synergickými účinky, jako je kopřiva a lopuch s detoxikačními účinky, protizánětlivé přípravky a reguluje tvorbu kožního mazu, a zinek, základní stopový prvek, který odstraňuje toxiny, reguluje tvorbu kožního mazu a reguluje tvorbu kožního mazu. podporuje regeneraci kůže, aby se zabránilo vzniku jizev.


K hloubkovému čištění pleti slouží Detoxikace pleti obsahuje účinné látky, jako je kurkuma, divizna a divoká maceška, které jsou známé svými silnými detoxikačními účinky. Obsahuje také probiotika pro vyrovnává rovnováhu trávicího systému který je často příčinou kožních onemocnění, stejně jako chasteberry, pro regulovat hormony a podporují menstruační cyklus. Užívejte si výhod našich kúr pro dokonalou, čistou a hladkou pleť.

Nezbytný pomocník v boji proti skvrnám?

Program Peau-Parfaite, který se skládá z Regeneračního aktivátoru, Komplexu pro čistou pleť a Detoxu pleti, je kompletní program, který působí v rozsahu 360° na zdroje nerovnováhy problematické pleti. 


Ve třech vzájemně se doplňujících krocích reguluje tvorbu kožního mazu, urychluje hojení a dlouhodobě odstraňuje nedokonalosti tím, že vyrovnává mikrobiotu.

Nemám rád kapsle?

Pro menší děti a ty, kteří mají chuť na sladké, objevte gummies Happy skin od Birdie, mladší sestry D-LAB. 


Tyto lahodné gumové bonbony jsou vhodné pro těhotné a kojící ženy a děti starší 4 let. Happy skin gummies se snadno užívají, k jejich polknutí není třeba voda ani jiné tekutiny, takže jsou vhodné pro osoby, které mají potíže s polykáním tablet nebo kapslí. 


Birdie's gummies byly vyvinuty tak, aby měly nízký obsah kalorií (1 gummies = tolik kalorií jako 2 maliny) a nízký obsah cukru (přírodní želírující látka ovocný pektin dodává konzistenci, která se rozplývá v ústech, a přirozeně sladkou chuť).


Závěrem

V kombinaci se zdravou stravou poskytují doplňky stravy D-LAB Nutricosmetics vnitřní rovnováhu. Tyto odborné přípravky působí na regeneraci, detoxikaci a rovnováhu pleti a nabízejí tak komplexní přístup k dosažení zářivé a zdravé pleti.