Nopal: původ, výhody, nedostatky


Na stránkách nopál je proslulý svými zeštíhlujícími a chuť k jídlu potlačujícími účinky. Často se podává ve formě doplněk stravy pro spalování tukůDoporučuje se lidem, kteří chtějí regulovat chuť k jídlu a kontrolovat svou hmotnost.


přínosy nopálu

I. Původ nopálu

Le nopal, également appelé “figuier de Barbarie” est un cactus originaire du Mexique. Très important dans la culture du Mexique, il est représenté sur le drapeau national. Il est connu pour ses fruits, les figues de Barbarie, qui ont une saveur délicatement sucrée. 

Dužina nopálu je dnes ceněna zejména pro kulinářské účely.

 

C’est un cactus pouvant mesurer jusqu’à 5 mètres de hauteur ! On le reconnaît par ses feuilles de forme ovale et aplatie. Il peut donner des fleurs de couleurs jaunes, oranges, roses ou rouges. Diverses vertus ont été attribuées à la feuille de nopal au fil des siècles, notamment pour soulager les problèmes digestifs, soigner les brûlures, les plaies et les œdèmes.

Aujourd’hui, principalement leurs qualités amincissantes et antidiabétiques ont suscité un intérêt mondial.

 

En phytothérapie, c’est la feuille qui est la plus utilisée pour sa teneur en fibres solubles. Elle est récoltée, préparée puis fournie sous différents formats tels que des poudres, des extraits, des comprimés…

II. Výhody Nopalu

Nopál má mnoho výhod!


Je to váš spojenec číslo 1, pokud jde o dieta s ohledem na hubnutí. Jeho hlavním účinkem je omezení chuti k jídlu a mlsání. Díky vysokému obsahu vlákniny v listech má účinek na spalování tuků.


En plus d’absorber les graisses dans le système digestif, les fibres permettent une régulation de l’appétit, c’est donc un excellent coupe-faim.


La présence de fibres de nopal dans le système digestif est également un facteur de diminution de l'absorption des sucres dans le corps après un repas. Cela permet notamment d’éviter un pic de glycémie en particulier pour contrôler le diabète. Il est cependant fortement recommandé de consulter un médecin pour éviter toutes interactions avec certains traitements médicaux en cours.


Le nopal peut aussi être utilisé comme un remède contre les douleurs d’estomacs, en effet, les fibres présentes dans les feuilles formeraient un "gel" qui viendrait protéger les parois de l’estomac. Il permettrait d’adoucir certains symptômes dus à un abus de consommation d’alcool comme la nausée, la bouche sèche ou l’absence d’appétit.

přínosy nopálu

Když se aplikuje jako obklad na kůži, má antibiotické účinky, zastavuje rozvoj mnoha bakterií a je velmi prospěšný pro kůži, hojení ran a infekcí.

Ve společnosti D-LAB NUTRICOSMETICS nabízíme Nopal Absolute jako doplněk k našemu programu spalování tuků, který zachycuje a odstraňuje tuky dříve, než se vstřebají do těla. 

Vysokou dávkou nopálu podporujeme hubnutí třemi vzájemně se doplňujícími účinky: reguluje hladinu cukru, zvyšuje pocit sytosti a vstřebává cukry a tuky, čímž snižuje příjem kalorií.

 

Le Programme Brûle-Graisses va quant à lui, actionner quatre leviers interdépendants. Il va augmenter le métabolisme de base pour brûler davantage de graisses au repos, déployer la thermogénèse pour accroître les dépenses caloriques, stimuler les systèmes d’élimination pour éviter le stockage des graisses et nettoyer les organes filtres afin d’améliorer leur pouvoir détoxifiant et relancer le cycle.


Přečtěte si také: hubnutí, jak můžete podpořit svůj metabolismus? a 5 nejlepších přírodních spalovačů tuku

III. Účinné látky potlačující chuť k jídlu

Problémem mnoha lidí, kteří se snaží zhubnout, je svačení. Nopálové doplňky stravy jsou velmi účinné při omezování chuti k jídlu a v boji proti hladu, ale existuje také mnoho potravin potlačujících chuť k jídlu. Ty jsou bohaté na vlákninu a obsahují málo tuku nebo žádný. Při kontaktu s vodou v žaludku nabobtnají a snižují chuť k jídlu.


Jablka: Jablka, bohatá na pektin a vlákninu, jsou silným přírodním prostředkem potlačujícím chuť k jídlu.


Citron: Je velmi ceněný pro své detoxikační účinky a díky obsažené kyselině citronové a vitaminu C je známý svou schopností snižovat hladinu cukru v krvi, a tím déle zasytit žaludek.


Konjac: Konjac je rostlina pocházející z Japonska, která obsahuje glukomannan, vlákninu, která podobně jako nopál vytváří v žaludku gel a snižuje pocit hladu.


Sýr cottage : Sýr cottage s 0 % tuku vám dodá pocit sytosti díky bílkovinám, které obsahuje, aniž by přidával nadbytečný tuk.

nopál

Vejce: Vaječné bílky jsou bohaté na bílkoviny, takže se déle tráví a snižují nutkání svačit mezi jídly.


Ovesné otruby: Ovesné otruby jsou velmi bohaté na vlákninu a rychle vás zasytí.


Zelený čaj: Kromě toho, že zelený čaj potlačuje chuť k jídlu, má také vlastnosti spalování tuků a je účinným diuretikem!


Káva: Stejně jako zelený čaj stimuluje káva metabolismus a snižuje chuť na svačinu.