Všechny naše rady pro optimalizaci výsledků kolagenové kúry

D-LAB Absolutní kolagenová kúra

Le collagène est une protéine clé dans le corps humain. Elle est essentielle pour la construction et le soutien des tissus tels que la peau, les os, les tendons, les ligaments et les cartilages. 


À partir de 25 ans, notre production de collagène diminue, menant à des signes apparents de l'âge et à une réduction de la robustesse des tissus. 


Le collagène marin, se présente alors comme une option naturelle pour pallier cette baisse. Dans cet article nous explorerons tous les conseils pour optimiser sa cure collagène.


Découvrir les suppléments en collagène de D-LAB.

Výběr nejlepší formy kolagenu

Choisir la meilleure forme de collagène pour compléter votre régime alimentaire ou votre routine de soins de la peau est essentiel pour maximiser ses bienfaits. 

Alors que le marché regorge de différentes sources et formes de collagène, le collagène marin se distingue par sa haute biodisponibilité et sa compatibilité avec le corps humain, ce qui en fait un choix privilégié pour de nombreuses personnes. 

Lors de la sélection d'un supplément de collagène, il est crucial de considérer la source, la taille moléculaire des peptides de collagène, et la présence d'études cliniques validant son efficacité.

Zejména produkty na bázi mořského kolagenu jsou díky své nízké molekulární hmotnosti uznávány pro svou schopnost snadnějšího vstřebávání v těle. To znamená, že jsou lépe vstřebatelné a účinnější při regeneraci a udržování zdraví pokožky, vlasů, nehtů a kloubů. Volba doplňků stravy s obsahem kolagenu typu I, který je v lidském těle nejrozšířenější, může navíc přinést specifické výhody při podpoře struktury a pružnosti pokožky. 


Důležité je také vybírat kolagenové produkty pocházející z udržitelných a etických postupů. Mořské kolageny, zejména ty, které se získávají z udržitelných a ekologicky odpovědných zdrojů, nejen podporují zdraví jednotlivce, ale také přispívají k ochraně mořských ekosystémů. Hledejte výrobky s certifikátem původu a ekologicky šetrným výrobním procesem.

Kombinace vitaminu C s kolagenem je také klíčovou výživovou strategií pro optimalizaci přínosu této základní bílkoviny pro zdravou kůži, kosti a pojivovou tkáň. Jako základní kofaktor při syntéze kolagenu hraje vitamin C klíčovou roli při tvorbě a stabilizaci trojrozměrné struktury kolagenu, čímž pomáhá udržovat integritu a funkčnost tkání. 


Kromě toho vitamin C jako silný antioxidant chrání buňky před oxidačním poškozením a podporuje kvalitu a trvanlivost kolagenu v těle. Tato synergie mezi vitaminem C a kolagenem nejen zlepšuje vstřebávání a účinnost přijatého kolagenu, ale také přispívá k pevnější, pružnější a mladší pokožce a zároveň podporuje obnovu tkání a celkové zdraví kloubů. Zařazení vitaminu C do kolagenového režimu je proto zásadním krokem k dosažení maximálních požadovaných výsledků a podpoře celkové pohody.

Kolagen D-LAB

D-LAB vybral nejzajímavější a nejúčinnější kolagen na trhu,hydrolyzovaný francouzský mořský kolagen s nízkou molekulovou hmotností a klinicky prokázanými účinky proti stárnutí. Díky pečlivému procesu hydrolýzy rozkládáme kolagen na menší částice s molekulovou hmotnostíkolem 2000 daltonů.


Toto jedinečné složení, které se skládá z 94 % mořského kolagenu typu I a 6 % elastinu, přesně kopíruje poměry nezbytné pro zdraví pokožky. Již od 2 gramů denně se náš kolagen ukázal jako pozoruhodně účinný při redukci hloubky vrásek a obnově hydratace pleti.


Nezapomínejme ani na význam vitaminu C, který je součástí většiny našich přípravků. Stimuluje endogenní syntézu kolagenu, čímž posiluje účinky kúr. Vitamín C je s našimi produkty spojován proto, že je nezbytný pro proces syntézy kolagenu. Působí jako nezbytný kofaktor pro enzymy (prolyl a lysin hydroxylázy), které se podílejí na syntéze kolagenu. Tímto způsobem pomáhá udržovat homeostázu pokožky.

Proč a jak mám užívat mořský kolagen?

Ve věku 25 let je produkce kolagenu a kyseliny hyaluronové na vrcholu a hraje zásadní roli v pevnosti, pružnosti a hydrataci pokožky.


Postupem času však těchto molekul ubývá, což vede k ochabování kůže, ztrátě pevnosti a vzniku vrásek. Každý rok ztrácíme přibližně 1 % kolagenu a kyseliny hyaluronové.


Chcete-li si tedy zachovat mladistvý kapitál a oddálit první známky stárnutí, doporučujeme začít již ve věku 25 let.


D-LAB Absolute Collagen

Zdravý životní styl podporující účinky kolagenu

Několik tipů a triků může mít zásadní vliv na zdraví vašeho kolagenu.


  • Začněte vyváženou stravou s důrazem na libové bílkoviny, ovoce, zeleninu a omega-3 mastné kyseliny. Tyto živiny jsou nezbytné pro podporu přirozené tvorby kolagenu, který pomáhá udržovat pokožku zdravou a pružnou.

  • Klíčovou roli hraje také hydratace; dbejte na to, abyste během dne pili dostatek vody, aby byly vaše tkáně dobře hydratované a optimalizovala se funkce buněk.

  • Dalším pilířem je kvalitní spánek: dostatečný odpočinek je nezbytný pro regeneraci buněk a syntézu kolagenu. Během spánku vaše tělo pracuje na opravě a obnově tkání, proto je hluboký, regenerační spánek nezbytný.

  • Důležité je také vyhnout se faktorům, které mohou urychlit předčasné stárnutí pokožky. Omezte příjem cukru, alkoholu a tabáku, protože mohou narušovat tvorbu kolagenu a přispívat k předčasnému výskytu známek stárnutí. V neposlední řadě nepodceňujte význam ochrany před sluncem.

  • Vystavení UV záření může narušit kolagen a urychlit stárnutí pokožky, proto je pro udržení zdravého a mladého vzhledu pokožky nezbytná odpovídající ochrana před sluncem.

  • Aktivujte buněčnou paměť sledováním léčby po dobu nejméně 3 měsíců. Doporučujeme, abyste naše kúry dodržovali 3 měsíce v kuse, aby byly výsledky plně viditelné a dlouhodobé. Dodržování kúry po dobu 3 x 28 dní, tj. 3 po sobě jdoucích buněčných cyklů, aktivuje "buněčnou paměť": některé z přínosů přetrvají i poté, co kúru ukončíte.

Zařazením těchto rad do každodenního režimu si osvojíte životní styl, který pomáhá zachovat kolagen, jenž je nezbytný pro zářivou pleť, zdravou pojivovou tkáň a celkově lepší kvalitu života.

Závěrem

Závěrem lze říci, že optimalizace kolagenové kúry vyžaduje komplexní přístup, který přesahuje rámec pouhého doplňování. Stravou bohatou na základní živiny, zajištěním dostatečné hydratace, kvalitním spánkem a ochranou pokožky před škodlivými vlivy životního prostředí vytvoříte správné prostředí pro maximalizaci přínosu kolagenu pro vaše tělo. Zásadní je také vybírat si kvalitní kolagenové doplňky stravy, jako jsou ty od společnosti D-LAB Nutricosmetics, a zvážit jejich kombinaci s vitaminem C, aby se zlepšilo vstřebávání a účinnost kolagenu.


 Zařazením těchto návyků do každodenní rutiny podpoříte nejen zdraví své kůže, kostí a kloubů, ale přispějete také k celkové pohodě. Nezapomeňte, že klíčová je trpělivost a důslednost: výsledky kolagenové kúry se projevují dlouhodobě. Budete-li o své tělo pečovat zevnitř, budete moci vidět a cítit výrazné rozdíly, které optimalizovaná kolagenová kúra může přinést vašemu zdraví a vzhledu.