Proč a jak mám užívat mořský kolagen?

Mořský kolagen D-LAB

Kolagen je základní strukturální bílkovina v lidském těle. Hraje klíčovou roli při tvorbě a udržování struktury tkání, jako jsou kůže, kosti, šlachy, vazy a chrupavky.

 

A partir de 25 ans, notre corps produit moins de collagène, ce qui entraîne des signes visibles de vieillissement et une diminution de la vitalité des tissus. Le collagène marin, extrait de sources marines durables, offre une solution naturelle pour combler ce déficit. Nous aborderons ses avantages significatifs pour la peau, les os, et les articulations, tout en fournissant des conseils pratiques pour intégrer ce complément alimentaire beauté dans votre routine quotidienne.


Na stránkách compléments alimentaires à base de collagène de D-LAB.

I. Qu'est-ce que le collagène marin ?

A. Definice a úloha kolagenu v lidském těle

Kolagen je v lidském těle základní bílkovinou, která hraje zásadní roli při udržování struktury, pevnosti a pružnosti tkání. Hraje klíčovou roli při tvorbě a udržování struktury pojivových tkání, jako jsou kůže, kosti, šlachy, vazy a chrupavky. 

 

Tato vláknitá bílkovina je nejrozšířenější ze všech bílkovin v lidském těle a tvoří přibližně 30 % celkové hmotnosti bílkovin. Kolagen působí jako jakési "lepidlo", které drží buňky pohromadě a dodává těmto tkáním trojrozměrnou strukturu, mechanickou pevnost a schopnost odolávat tahovým silám.

 

Kolagen také pomáhá hojit rány tím, že podporuje regeneraci poškozené tkáně. Postupem času se produkce kolagenu přirozeně snižuje, což může vést ke známkám stárnutí, jako je ztráta pevnosti pokožky a křehkost kloubů. Udržování správné rovnováhy kolagenu v těle je proto nezbytné pro dlouhodobé zdraví, pohyblivost a krásu.

B. Původ a specifické vlastnosti mořského kolagenu ve srovnání s jinými typy kolagenu

Mořský kolagen D-LAB

Mořský kolagen se vyznačuje jedinečným původem a charakteristickými vlastnostmi. Na rozdíl od kolagenu ze suchozemských zdrojů, jako je hovězí nebo vepřový, se mořský kolagen získává především z ryb, zejména z jejich šupin, kůže nebo kostí. Tento mořský zdroj nabízí hlavní výhodu: větší snášenlivost s lidským organismem a lepší vstřebatelnost. Mořský kolagen je proslulý svou nízkou molekulární velikostí, díky níž se pro tělo lépe vstřebává.

 

Un autre aspect notable du mořský kolagen est sa composition riche en types de collagène, principalement le type I, qui est . type de collagène le plus abondant dans notre peau, nos cheveux et nos ongles. C'est le collagène qui donne à la peau sa structure, sa fermeté et sa résilience. Cette spécificité le rend alors particulièrement efficace pour soutenir la santé de la peau, favorisant son hydratation, sa fermeté a réduisant les signes de vieillissement.

 

Kromě toho je mořský kolagen často považován za etičtější a udržitelnější variantu. Mořské zdroje používané k jeho výrobě jsou zpravidla vedlejšími produkty rybářského průmyslu, což přispívá k odpovědnějšímu využívání oceánských zdrojů. Navíc pro ty, kteří dodržují specifické diety, je mořský kolagen alternativou bez hovězího a vepřového masa, takže je vhodný i pro osoby dodržující dietní nebo náboženská omezení.

C. Proces výroby mořského kolagenu a jeho základní složky

Výroba mořského kolagenu obvykle zahrnuje zpracování rybího odpadu, jako jsou kosti, kůže a šupiny, za účelem získání kolagenu. 

 

Tento proces zahrnuje několik fází, včetně čištění, demineralizace, enzymatické hydrolýzy a čištění. Mezi základní složky mořského kolagenu patří aminokyseliny, jako jsou glycin, prolin a hydroxyprolin, které mají zásadní význam pro tvorbu nových kolagenových vláken v lidském těle. 

 

Ve společnosti D-LAB jsme se rozhodli používat francouzské ryby z rybolovu s certifikátem FSC, zpracovávané ve Francii.


Objevte výhody mořského kolagenu, kyseliny hyaluronové a vitaminu c s Obnova pleti Pro-Collagen která všechny tyto prostředky sdružuje. 



II. Les bienfaits du collagène marin :

A. Zlepšení stavu pleti: hydratace, pružnost, snížení známek stárnutí:

Mořský kolagen je klíčovým faktorem pro zdravou a zářivou pleť. Jeho jedinečná struktura, která je úzce spjata s kolagenem přirozeně přítomným v lidském těle, mu umožňuje působit na zdraví pokožky pozoruhodným způsobem. Malé, snadno vstřebatelné peptidy mořského kolagenu účinně pronikají do pokožky a podporují regeneraci buněk.


Dodává vlhkost: mořský kolagen pomáhá hydratovat pokožku tím, že posiluje její přirozenou bariéru a omezuje transepidermální ztrátu vody. Tento hydratační účinek pomáhá udržovat pokožku pružnou a hladkou a snižuje výskyt jemných vrásek způsobených vysušením.


Kůže získává zpět svou pružnost : Díky stimulaci produkce kolagenu v těle pomáhají doplňky mořského kolagenu zlepšit pružnost pokožky. To je obzvláště důležité, protože s věkem se přirozená produkce kolagenu snižuje, což vede ke ztrátě pružnosti. Doplňky s mořským kolagenem proto mohou pomoci obnovit pružnost pokožky a dodat jí mladistvější a vypnutější vzhled.

Mořský kolagen D-LAB

Snížení známek stárnutí: Jednou z nejvýznamnějších výhod mořského kolagenu je jeho schopnost snižovat viditelné známky stárnutí. Mořský kolagen poskytuje stavební prvky, které pokožka potřebuje k regeneraci, a pomáhá tak snižovat výskyt jemných linek a vrásek. Pomáhá také opravovat a regenerovat poškozená kolagenová vlákna, což vede k pevnější a hladší pokožce.

B.Podpora kloubů a pohyblivosti: snížení bolesti, posílení chrupavek

Kolagen, který je často zmiňován pro svou zásadní roli při udržování mladé a pružné pokožky, má mnohem více než jen estetické účinky. Tato základní bílkovina, která tvoří velkou část naší pojivové tkáně, je základem struktury a funkce našich kloubů a svalů. Tváří v tvář výzvám, jako je postupující věk, intenzivní fyzická aktivita nebo dokonce zranění, je schopnost našeho těla udržovat a produkovat kolagen vystavena zkoušce, která přímo ovlivňuje zdraví našich kloubů a svalů. Více se dozvíte v tomto článku, který podrobně zkoumá, jak kolagen funguje jako podpůrný pilíř těchto základních systémů a jak může zajištění dostatečné suplementace vést k lepší pohyblivosti, síle a celkové pohodě.  

III. La gamme collagène D-LAB

A. D-LAB kosmetické doplňky stravy s kolagenem

Pleť, vlasy, hubnutí: Společnost D-LAB vyvinula 4 prášky na bázi oligopeptidů kolagenu a elastinu mořského původu v kombinaci s ultra cílenými účinnými látkami, které vyplňují vrásky, hydratují pokožku, zastavují vypadávání vlasů, posilují vlasová vlákna, zbavují pokožku ďolíčků a pomáhají při regulaci hmotnosti. Každý prášek těží ze dvou klinických studií, které prokázaly jeho účinnost.

 

Výhodou je? Výběr mořského kolagenu,
biologicky dostupný, s klinickými studiemi, aby vyhovoval všem vašim potřebám.
(kůže, tělo a vlasy).

 

Rozhodli jsme se také používat francouzské ryby z rybolovu s certifikátem FSC, které se zpracovávají ve Francii.

 

Objevte výroba kolagenu D-LAB s naší zakladatelkou Fleur Phelipeauovou

B. Praktické rady našeho odborníka pro optimální vstřebávání: kombinace s dalšími živinami.

Zařazení potravin bohatých na vitamin C, jako jsou citrusové plody, červená paprika a bobulovité ovoce, může stimulovat přirozenou produkci kolagenu v těle.