Jak může kolagen podpořit klouby a svaly

kolagenové svaly

Le collagène, souvent évoqué pour son rôle primordial dans la jeunesse et l'élasticité de notre peau, a bien plus à offrir que de simples avantages esthétiques. 


Cette protéine essentielle, qui compose une grande partie de notre tissu conjonctif, se trouve au cœur de la structure et de la fonction de nos articulations et muscles. 


Face à des défis tels que l'âge avançant, les activités physiques intenses ou même les blessures, la capacité de notre corps à maintenir et à produire du collagène est mise à l'épreuve, influençant directement la santé de nos articulations et muscles. 


Dans cet article, nous explorerons en profondeur comment le kolagen agit comme un pilier de soutien pour ces systèmes essentiels, et comment assurer une supplémentation adéquate en collagène peut conduire à une meilleure mobilité, force et bien-être général.


Co je kolagen?

Kolagenje nejrozšířenější bílkovinou v našem těle. Tvoří hlavní strukturu naší kůže, vlasů, nehtů, kostí, šlach, vazů a mnoha dalších tkání. Představte si ji jako pevnou mřížku, která drží pohromadě kvetoucí zahradu, dává jí tvar a oporu. Kolagen však nehraje pouze strukturální roli. Zajišťuje také pružnost a regeneraci kůže a působí jako mazivo pro naše klouby, kterým pomáhá pohybovat se bez bolesti. Postupem času se naše přirozená produkce kolagenu snižuje, což může vést k různým projevům stárnutí, jako jsou vrásky a bolesti kloubů. Proto se tolik lidí obrací k doplňkům stravy a přípravkům péče o pleť na bázi kolagenu, aby oživili a obnovili svou vnitřní i vnější mladistvost.

 

Kolagen je složitý vláknitý protein, který je hlavní složkou pojivové tkáně v lidském těle. Je to nejrozšířenější bílkovina, která tvoří asi 25 až 35 % všech tělesných bílkovin. Hraje zásadní roli ve struktuře několika tkání, jako jsou kůže, kosti, šlachy, vazy a cévy.


Kolagen: pilíř pro naše klouby

Když mluvíme o zdraví kloubůKolagen se stává skutečnou tichou hvězdou. Tato robustní bílkovina, přirozeně přítomná v našem těle, funguje jako kostra pro naše klouby. Představte si ho jako visutý most, který spojuje kosti dohromady a zajišťuje jejich pevnost i pružnost. Pokaždé, když běžíme, skáčeme nebo dokonce chodíme, je to z velké části díky kolagenu, že naše klouby fungují bezbolestně a s lehkostí.

 

 Přirozená produkce kolagenu v našem těle se však časem snižuje, což naše klouby velmi zatěžuje. Právě toto zhoršení může u mnoha z nás vést k bolestem a nepohodlí. Zařazení rutinní péče zaměřené na kolagen může být moudrou strategií pro každého, kdo chce udržet své klouby silné a pohyblivé po celý život.

kolagenové svaly

Tichá role kolagenu v podpoře svalů

Ačkoli se většina diskusí o kolagenu zaměřuje na krásu pleti a zdraví kloubů, jeho klíčová role v podpoře svalů je často opomíjena. Kolagen, tato vzácná strukturální bílkovina, je jednou z hlavních složek šlach a vazů, pojivových tkání, které spojují svaly s kostmi a kosti s kostmi. 

Tím, že kolagen poskytuje těmto strukturám odolnost a pružnost, zajišťuje plynulou pohyblivost a koordinaci našich pohybů. 

 

Hraje také aktivní roli při regeneraci svalů, zejména po intenzivním cvičení nebo zranění. Právě díky kolagenu se naše svaly obnovují a posilují. Ačkoli je tedy jeho působení tiché, kolagen je základním pilířem svalového zdraví a funkce. Bez něj by byla naše schopnost pohybu, reakce a dokonce i regenerace vážně ohrožena.

Proč zvýšit příjem kolagenu?

Existuje několik důvodů, proč byste měli zvýšit příjem kolagenu:

 

  • Pro ty, kteří chtějí zlepšit své sportovní schopnosti a urychlit regeneraci mezi dvěma sportovními tréninky.
  • Pro ty, kteří se vracejí ke sportu po zranění nebo přerušení činnosti.
     
  • Pro ty, kteří chtějí zlepšit svou pohyblivost, rozsah pohybu a flexibilitu.

     

  • Pro starší osoby, které chtějí ulevit svým kloubům.

Jak můžeme zvýšit příjem kolagenu?

S přibývajícím věkem se přirozená produkce kolagenu v našem těle začíná zpomalovat, což vede k viditelným známkám stárnutí a zhoršené funkci kloubů a svalů. Naštěstí existuje řada způsobů, jak zvýšit příjem kolagenu, abychom tomuto úbytku čelili.

Potraviny

Za prvé, strava hraje zásadní roli: konzumace vývaru z kostí, ryb bohatých na omega-3 a potravin bohatých na vitamin C může stimulovat tvorbu kolagenu.

 

Potraviny jsou stále nejlepším způsobem, jak zvýšit příjem kolagenu, vzácné bílkoviny, která dodává kůži, kloubům a šlachám pružnost a pevnost. Pro začátek jsou přímým zdrojem kolagenu dlouho vařené vývary z kostí, které nabízejí nejen samotnou bílkovinu, ale také další živiny nezbytné pro její syntézu. Vynikajícím zdrojem kolagenu jsou také ryby, zejména rybí kůže.

 

 Za druhé, zařazení potravin bohatých na vitamin C, jako jsou citrusové plody, červená paprika a bobulovité ovoce, může stimulovat přirozenou produkci kolagenu v těle. Podobně vejce, konkrétně vaječné bílky, poskytují aminokyseliny potřebné pro tvorbu kolagenu.

 A konečně česnek, který je bohatý na síru, hraje klíčovou roli v prevenci rozpadu kolagenu.

 

 Zpestřením stravy o tyto složky můžete účinně podpořit a zvýšit příjem kolagenu.

D-LAB beauty doplňky stravy:

Kolagen, základní bílkovina našeho těla, udržuje strukturu a odolnost kůže, kloubů, kostí, šlach a mnoha dalších pojivových tkání.

Année après année, nous perdons de ce précieux collagène aux actions protectrices

Na stránkách Pro-Collagen Flexibilitabohaté na účinné látky, zajišťujentegrální ochrana kloubů a kostíčímž podporuje dobrá funkce svalů. Je ideální pro ty, kteří chtějí zvýšit jejich sportovní výkonnost. a pro ty, kteří jsou v fáze rehabilitace po zranění nebo natržení. Oligopeptidy kolagen Typ I a III jednat komplexně o kůžes, a šlachys, a vazys, a svaly a plavidla krev. Díky jejich vysoké stravitelnosti a kombinaci s vitamín Cjsou zvýšení produkce kolagenu v těchto specifických oblastech těla.


D-LAB kosmetický doplněk stravy Pro-Collagen Suppleness

En apporter agit sur la stimulation de synthèse nouvelle de collagène, de types I et III dans ce cas, et optimiser leur régénération. Il va permettre de diminuer certaines douleurs articulaires et éviter les blessures, notamment liées à l'activité physique. 

 

Jako bonus navíc zlepšuje pevnost a pružnost pokožky!

Jeho silné stránky:


 

  • Kombinace plně asimilovatelného mořského kolagenu (typ I a III) a vitaminu C pro 360° účinek na syntézu kolagenu.


 

  • Patentovaný výtažek ze sporýše s klinickými studiemi prokazujícími jeho blahodárné účinky na klouby.


 

  • Pro preventivní působení a snížení bolesti kloubů při sportu.

Objevte celou kolekci Pro-Collagen:

Závěrem

Kolagen, bílkovina, která je pro naše tělo nepostradatelná, hraje klíčovou roli v podpoře mnoha tkání, od kůže až po klouby. S přibývajícím věkem se přirozená produkce této cenné bílkoviny snižuje, a proto je nutné tento nedostatek kompenzovat vnějším zásahem. Díky bohaté a cílené stravě v kombinaci s kvalitními doplňky stravy, jako jsou ty, které nabízí společnost D-LAB, můžeme podpořit a zvýšit příjem kolagenu. Investice do kolagenu znamená investici do zdraví, vitality a krásy našeho těla, která zaručuje dlouhotrvající pohyblivost, zářivou pleť a celkovou pohodu.