Tipy pro zvládání plešatosti a vypadávání vlasů

Tipy pro zvládání plešatosti a vypadávání vlasů

Plešatost, často obávaný přírodní jev, postihuje miliony lidí na celém světě, a to jak mužů, tak žen. 


Vypadávání vlasů, které souvisí s genetickými, hormonálními faktory nebo životním stylem, může vyvolávat pocity trapnosti, nejistoty a dokonce i úzkosti. 


V tomto článku se budeme zabývat nejen příčinami vypadávání vlasů, ale také dostupnými přírodními způsoby léčby. 

I. Pochopení příčin vypadávání vlasů

Vypadávání vlasů, známé také jako alopecie, a plešatost, která je jeho pokročilou formou, jsou výsledkem kombinace genetických, hormonálních a environmentálních faktorů. Nejčastější příčinou je androgenní alopecie, která je ovlivněna především genetikou a hormony.

 

Vypadávání vlasů, zejména mužská plešatost neboli androgenní alopecie, je častější u mužů, a to v důsledku řady faktorů souvisejících zejména s genetikou a hormony.

V tomto případě dihydrotestosteron (DHT), hormonu odvozeného od testosteronu, vede ke zvýšení hladiny testosteronu v krvi. postupné zmenšování vlasových folikulů, zkracuje životnost vlasů a nakonec způsobuje jejich vypadávání. Hormonální nerovnováhav důsledku událostí, jako je např. těhotenství. menopauza nebo určité stavy, jako např. syndrom polycystických vaječníkůmůže také přispět k vypadávání vlasů.
 

Kromě toho mohou alopecii vyvolat faktory prostředí, jako je chronický stres, fyzické trauma, nevyvážená strava nebo specifická léčba léky. Kromě toho některá autoimunitní onemocnění, jako je alopecie, způsobují vypadávání vlasů tím, že se zaměřují na vlasové folikuly. Plešatost a vypadávání vlasů tedy nejsou jen estetickým jevem, ale odrazem složité interakce mezi naším genetickým dědictvím, vnitřní biochemií a prostředím.

II. Přírodní tipy na zpomalení vypadávání vlasů

1. Vyvážená strava :

Zdravé vlasy podporuje konzumace potravin bohatých na vitaminy a minerály, zejména těch, které obsahují biotin (vitamin B7), železo, vitamin E a zinek. Zelená listová zelenina, ořechy, semena, ryby a vejce jsou vynikajícími zdroji těchto živin.


Zařazením těchto potravin a živin do každodenního jídelníčku dodáte svým vlasům základní prvky, které potřebují k tomu, aby zůstaly silné a zdravé, a zpomalíte tak jejich vypadávání. 


Doporučuje se také poradit se s odborníkem na výživu nebo dermatologem, abyste získali individuální rady a ujistili se, že splňujete specifické potřeby svého těla.


 


Olejnatá semena: kešu ořechy, lískové ořechy a mandle.

2. Masáž pokožky hlavy

Pravidelná masáž pokožky hlavy ricinovým, kokosovým nebo arganovým olejem může stimulovat krevní oběh a posílit vlasové kořínky.


Pravidelná masáž pokožky hlavy může hrát rozhodující roli v prevenci vypadávání vlasů. 

Stimuluje krevní oběh a zajišťuje optimální přísun živin a kyslíku do vlasových folikulů, což může posílit kořínky a podpořit růst vlasů. 


Účinnost masáže může zvýšit přidání rostlinných olejů, jako je ricinový, kokosový nebo arganový olej, a esenciálních olejů, jako je rozmarýnový nebo levandulový olej. 


Rozmarýnový olej je známý svými povzbuzujícími účinky, zatímco levandulový olej má zklidňující účinek, snižuje zánět a podráždění vlasové pokožky. 

Pro ještě příznivější účinek je vhodné olej před masáží mírně zahřát. Nejenže se tím zlepší krevní oběh, ale také to pomůže pokožce hlavy lépe vstřebávat živiny. 


Kromě přímých účinků na zdraví vlasů nabízí masáž pokožky hlavy chvíle relaxace a pomáhá snižovat stres, který je sám o sobě často příčinou vypadávání vlasů. Pokud si tuto proceduru osvojíte několikrát týdně nebo dokonce denně, můžete změnit zdraví svých vlasů a zároveň si odpočinout od wellness.

3. Používejte přírodní produkty

Používání přírodních vlasových produktů může mít skutečný vliv na prevenci vypadávání vlasů. 

Na rozdíl od tradičních přípravků, které často obsahují sulfáty, parabeny a další potenciálně škodlivé chemické látky, jsou přírodní produkty šetrné k pokožce hlavy a vlasům. 


Výběrem šamponů a kondicionérů vyrobených z přírodních složek eliminujete riziko podráždění nebo vysušení pokožky hlavy, které může někdy urychlit vypadávání vlasů. 


Složky jakoaloe vera, jojobový olej a bambucké máslo nejen hydratují, ale také posilují přirozenou bariéru pokožky hlavy a podporují zdravý růst vlasů. 


Navíc díky tomu, že se vyhnete chemickým zbytkům, které zanechávají běžné produkty, vlasy zůstanou silnější, lesklejší a odolnější. 


Při tomto přístupu je důležité číst etikety a vybírat si výrobky, jejichž složení je co nejčistší a nejjednodušší, a dávat přednost značkám, které se zavázaly k etickému a přírodnímu přístupu. 

 

Vyhýbejte se šamponům a vlasovým přípravkům obsahujícím sulfáty, parabeny a další drsné chemické látky. Volte přírodní produkty, které jsou šetrné k pokožce hlavy a vlasům.


Přečtěte si také: Vypadávání vlasů, přírodní řešení

Doplňky stravy D-LAB

Moderní životní styl, špatná strava a nestabilní hormony, například během menopauzy, mohou způsobit, že vlasová cibulka pracuje zpomaleně, což vede k vypadávání vlasů, citlivé pokožce hlavy a poškozeným vlasům. 


Naše řada doplňků stravy na vlasy ve formě kapslí nebo tablet je určena pro všechny typy vlasů a umožňuje působit na konkrétní problém a jeho příčiny.

Nejprodávanější program D-LAB na úpravu vlasové hmoty:

Program, který se zaměřuje na vypadávání vlasů související s neuro-hormonální nerovnováhou, komplexním problémem vlasů, který je třeba léčit zevnitř, a to poskytováním cílených účinných látek schopných obnovit nerovnováhu a zhušťovat vlasovou hmotu. 


Obsahuje 22 účinných látek, které působí synergicky proti vypadávání vlasů a zvyšují jejich objem. 

Díky inovativnímu čistému keratinu působí program proti vypadávání vlasů a stimuluje obnovu vlasových vláken, což jsou dvě činnosti prokázané klinickými studiemi. 


Tento program upraví neuro-hormonální rovnováhu a dodá čistý keratin, který upevní vlasy v cibulce a zabrání jejich dalšímu vypadávání. 


Doprovází ji také detoxikační mikrocirkulace, která zavlažuje celou pokožku hlavy, aby ji znovu okysličila, a především pomáhá dodávat účinné látky do vlasové cibulky, aby se urychlil růst a udržely zdravé vlasy.

Tento program se zaměřuje na velké množství hormonálních otřesů, jako je těhotenství, ukončení nebo změna antikoncepce, menopauza, období stresu nebo emocionálního šoku.

Závěrem

Vyrovnávání se s plešatostí a vypadáváním vlasů je pro mnohé oprávněnou obavou, ale neměli bychom k němu přistupovat fatalisticky. 


Pochopením základních příčin a zavedením přirozených strategií je možné omezit postupné vypadávání vlasů a v některých případech podpořit jejich zdravý růst.