Proč potřebujeme doplňky stravy?

doplňky stravy

Naše corps utilise ce que nous ingérons comme carburant. Une alimentation saine est la base d'un corps sain et elle ne peut en aucun cas être égalée par des compléments alimentaires.

 

Dnes je však obtížné najít všechny potřebné živiny. Intenzivní zemědělství, zavlažování a masivní používání pesticidů vyčerpává půdu a v důsledku toho potraviny také ztrácejí živiny. K tomu se přidává naše vysoce zpracovaná moderní strava a způsoby vaření, které ovlivňují obsah živin.

 

Náš nový životní styl a stravovací návyky znamenají, že naše tělo potřebuje obrovské množství základních živin. Ani při přísném a optimálním stravování nemůžeme z potravy získat dostatek těchto živin.


Doplňky stravy pomáhají kompenzovat nejúčinnější nedostatky a uspokojovat další potřeby. . Que l'on soit en bonne santé ou non, il existe un certain nombre de compléments nutritionnels dont presque tout le monde peut tirer un bénéfice. On vous explique tout dans cet article !


Denní potřeby našeho těla

Aby tělo správně fungovalo a zůstalo zdravé, potřebuje přijímat všechny základní živiny. Tyto energetické potřeby jsou pokryty potravou, kterou jíme. Obsahují bílkoviny, sacharidy, tuky, vitaminy a minerální látky, které jsou pro správné fungování našeho těla nezbytné.

 

Les nutriments sont toutes les substances alimentaires que l'organisme absorbe et utilise pour fonctionner. Les aliments deviennent des nutriments sous l'action des sucs digestifs. Ils sont distribués au niveau de la barrière intestinale et transportés dans la circulation sanguine pour nourrir l'ensemble de l'organisme.


Živiny se dělí do dvou kategorií: makronutrienty a mikronutrienty.

 


  • Les macronutriments sont les protéines, les glucides et les lipides. Ils constituent l'essentiel des aliments.

 

Les glucides et les lipides sont surtout de nature énergétique, son constituant le "carburant", tandis que les protéines sont le matériau de base qui compose la structure physique du corps. Elles permettent aux cellules et aux tissus de maintenir leur organisation dans l'espace. Les plus connus sont le collagène et la kératine .

 


  • Les micronutriments sont présents en très petites quantités dans les aliments. Ils ne fournissent pas d'énergie, mais sont nécessaires au fonctionnement des cellules. Ils contiennent plus d'une centaine de vitamines et de minéraux.

 

Les vitamines sont des nutriments nécessaires à l'organisme, que le corps ne peut pas synthétiser ou qu'il fabrique en quantités insuffisantes. Il est donc indispensable d'avoir un apport en vitamines .


Minerály se dělí do dvou kategorií takzvané "hlavní" minerály jako je vápník, draslík nebo sodík, a. stopové prvky comme le fer, le zinc, le cuivre ou le sélénium. Ils sont présents en très faibles quantités mais néanmoins très importants. Ils contribuent à l'édification du squelette, à la conduction nerveuse, à la contraction musculaire, à la digestion et à l'immunité.


Strava ochuzená o živiny

C'est un fait : nos aliments sont en moyenne 5 fois plus pauvres en nutriments qu'il y a 50 ans ! Pourtant essentiels à la vie, des scientifiques révèlent la disparition progressive des vitamines et minéraux dans les aliments. La mondialisation et notre système alimentaire moderne ont progressivement altéré notre façon de produire, cultiver, distribuer et consommer les aliments.


 


  • Intenzivní zemědělství a snaha o stále vyšší výnosy


S globalizací musí zemědělci reagovat na stále rostoucí poptávku. Hnojení, zavlažování a masivní používání pesticidů a chemických hnojiv vede ke snižování obsahu minerálních látek v pěstovaných rostlinách.

 

Zemědělci také používají geneticky modifikované rostliny. Vypěstované potraviny se zdají být větší, krásnější a odolnější, ale jsou ochuzeny o živiny. Tomuto jevu se říká efekt ředění.

 

Naše ovoce a zelenina jsou obzvláště chudé na vitamíny, minerály a antioxidanty. Několik studií provedených v souvislosti s výživovým obsahem ovoce a zeleniny ukázalo, že za 51 let ztratila brokolice 80 % mědi a 75 % vápníku, zatímco brambory 45 % železa a 35 % vápníku.


 


  • Vyčerpání půdy


Moderní zemědělské techniky mají vliv na kvalitu půdy. Půda hraje zásadní roli ve výživě plodin. Půda se skládá ze vzduchu, vody, organických a minerálních látek, vyživuje plodiny a ovlivňuje množství živin obsažených v potravinách.

 

V současné době je půda stále chudší a potraviny také ztrácejí živiny. Tento jev má tendenci se v průběhu času zvyšovat v důsledku našich postupů.

 

  

Za 100 let ztratila evropská půda 72 % svého obsahu minerálních látek.

 

 


  • Sklizeň před dosažením zralosti


S globalizací a růstem vývozu putují potraviny po celém světě. Než se potraviny spotřebují, urazí v průměru 2 500 kilometrů.

 

Aby se ovoce a zelenina dostaly na pulty supermarketů čerstvé, jsou často sklízeny dříve, než jsou zralé. To znamená, že potravina nestačila řádně dozrát. Neměla dostatek času na vstřebání živin z půdy nebo na vytvoření živin souvisejících se slunečním zářením, jako jsou antokyany (přírodní barviva v potravinách) nebo polyfenoly (antioxidanty).

 

Naše moderní strava již neodpovídá výživovým potřebám organismu. Proto mohou být doplňky stravy prospěšné pro pokrytí nedostatku mikroživin.


prostředí, které je pro naše tělo škodlivé

Kromě stravy ochuzené o živiny je pro naše tělo škodlivé i životní prostředí. Lidé žijící ve více než 90 % světových měst dnes dýchají znečištěný vzduch. A tento problém v posledních letech stále narůstá.


Znečištění našeho každodenního prostředí má vliv na naše tělo, ovlivňuje naše zdraví, morálku a dokonce i vzhled.

Znečištěné ovzduší je například toxické pro kardiovaskulární a respirační zdraví a vyvolává poruchy nálady, stres a úzkost. Z estetického hlediska způsobuje znečištění předčasné stárnutí kůže a vlasových buněk. Podporuje vypadávání vlasů, matnou pleť a výskyt jemných linek a vrásek.


Navzdory politikám zaměřeným na snížení znečištění jsme dnes neustále vystaveni škodlivým látkám, které napadají naše orgány, buňky a dokonce i DNA! V důsledku toho musí naše tělo zdvojnásobit své úsilí, aby se bránilo. Potřebuje proto více živin, zejména antioxidantů, aby omezilo oxidační poškození způsobené znečištěním.



Naše moderní strava již neodpovídá výživovým potřebám organismu.

Abyste si udrželi dobré zdraví i při pestré a vyvážené stravě, mohou být doplňky stravy velmi prospěšné pro ochranu a detoxikaci organismu.



V důsledku stravy ochuzené o živiny a každodenních vnějších stresů žije naše tělo na 60 % svého skutečného potenciálu.


Doplňky stravy jsou vhodné pro každého

Reconnus comme des produits de santé naturelle, les compléments alimentaires permettent de restaurer l'équilibre physiologique de l'organisme pour augmenter son potentiel. Aujourd'hui, plus la moitié des Français sont consommateurs de compléments alimentaires.


Un complément alimentaire n'est ni un aliment, ni un médicament. Comme son nom l'indique, un complément alimentaire ne vise pas à remplacer une alimentation courante. Aussi appelé « complément nutritionnel  », son rôle premier est de compléter notre alimentation, qui est aujourd'hui, comme on l'a vu, fortement appauvrie en nutriments.

Za tímto účelem poskytuje tělu nutriční výhody, které závisí na jeho složení. Ty mohou zahrnovat vitaminy, minerály, stopové prvky, antioxidanty, aminokyseliny, mastné kyseliny a další účinné látky. To vše navíc k těm, které jsou přítomny ve stravě.


Zásadní roli proto hrají doplňky stravy, stejně jako potraviny. Ovlivňují naše fyzické i duševní zdraví. Ovlivňují také naši hladinu stresu, emocionální pohodu a vzhled.


Doplňky stravy jsou často specifické pro určité situace, životní období, kosmetické cíle nebo patologické stavy:


 

  • Energie : 


Doplňky stravy mohou poskytnout výživovou podporu, která dodá tělu energii a sníží fyzickou a duševní únavu.


Naše Aktivní energetický komplex zvyšuje fyzickou a kognitivní výkonnost díky vitaminu C a výtažkům z ibišku, guarany a ženšenu. Jeho složení obsahuje také extrakt z eleuterokoku, adaptogenní rostliny, která zvyšuje kognitivní výkonnost a přispívá k větší duševní a fyzické energii.



  • Stress et sommeil :


Doplňky stravy mohou pomoci v boji proti stresu a poruchám spánku.

 

Naše Absolutní hořčík, kombinuje patentovaný lipozomální hořčík, mořský hořčík a vitaminy B a D, které snižují únavu, působí proti stresu a zlepšují spánek.


  • Beauté de la peau :


Doplňky stravy mohou zlepšit kvalitu pleti díky čisticím, antioxidačním, vyživujícím, hydratačním, zklidňujícím a vypínacím účinným látkám atd.

 

Například naše Komplex pro čistou pleť koncentruje mimořádně účinné složky, jako jsou výtažky z kopřivy, lopuchu a rozmarýnu, které regulují tvorbu kožního mazu a čistí tkáně pleti s nedokonalostmi.

 

Naše Hroznový absolut přírodní složky s vysokým obsahem polyfenolů, nejsilnějších antioxidantů, které chrání buňky před oxidačním stresem a pomáhají zpomalit stárnutí pleti.

 

Naše Kolagen Absolute se skládá z přírodního kolagenu typu I a elastinu, které podporují viditelně pevnější a pružnější pokožku.

 


  • Vlasy : 


Doplňky stravy mohou poskytnout živiny potřebné pro zdravé vlasy.

 

Naše Duo Hair Nutrition oživuje a posiluje vlasové vlákno díky dvěma vzájemně se doplňujícím složením.

 

Keratin Absolute de la kératine naturelle d'excellente qualité prouvée hautement biodisponible contient par étude clinique. Elle est directement assimilée par l'organisme.

 

Na stránkách Klíčící komplex všechny mikroživiny, které tvoří keratin: sirné aminokyseliny, vitaminy skupiny B a minerály. Jeho aktivní složky vyživují vlasovou cibulku do hloubky a podporují její růst.


  • Detoxikace :


Doplňky stravy jsou obzvláště účinné při detoxikaci organismu díky účinným látkám, které podporují jaterní drenáž.

 

Na stránkách Detoxikace jater je koncentrát depurativní fytoterapie, který stimuluje vylučování toxinů, bojuje proti těžkým kovům a poskytuje trvalou ochranu játrům, filtračnímu orgánu těla.


Hubnutí : 


Doplňky stravy vám mohou pomoci zhubnout díky složkám, které stimulují energetický výdej organismu, běžně známým jako "spalovače tuků".

 

Na stránkách Program spalování tuků obsahuje 30 přírodních účinných látek, které díky 3 složkám, které působí synergicky, odstartují trvalé hubnutí:

 


  • L' Aktivátor metabolismu zvyšuje výdej kalorií a spaluje více tuku v klidu.
  • Na stránkách Aktivní energetický komplex podporuje spalování cukrů a tuků a pomáhá snižovat pocit hladu, čímž přispívá k trvalému hubnutí.
  • Na stránkách Detoxikační hubnutí stimuluje vylučovací systém a čistí filtrační orgány, čímž zlepšuje jejich detoxikační schopnost.


Doplňte svou kosmetickou rutinu