Vypadávání vlasů a nedostatek vitamínů

Žena zezadu s krásnými dlouhými hnědými vlasy

Vypadávání vlasů může být způsobeno několik faktorů comme des facteurs héréditaires (calvitie et alopécie), des facteurs environnementaux (l’automne est une saison propice à la chute des cheveux), des traitements médicaux, des périodes de stress, et des carences en vitamines. 

Alors comment remédier aux carences avec des solutions naturelles et compléments cheveux, et ainsi limiter cette chute et stimulovat růst vlasů ?

Nedostatek vitamínů a vypadávání vlasů

Rozpoznat nedostatky je poměrně jednoduché, protože se projevují nepříjemnými příznaky, jako jsou např. únava, svalové křeče, rozmazané vidění, závratě, vypadávání vlasů, měkké a lámavé nehty....

 

Abyste omezili nedostatek vitamínů a minerálů, je důležité se dobře hydratovat, jístpestrou stravu a dostatečně jíst.

Jezte více bílkovin, jako jsou vejce, maso, luštěniny... Ke každému jídlu zařaďte ovoce a zeleninu, které jsou bohaté na minerály a živiny a pomohou vám bojovat s nedostatkem stravy!

Spotřebujte vícemastné kyseliny (95 % populace jich má nedostatek), jako jsou tučné ryby, avokádo a mandle, okořeňte své pokrmy rostlinnými oleji a doplňte je o Omega-3 (napříkladAbsolutní Omega-3 z D-LAB NUTRICOSMETICS).

Nedostatek vitaminu D

Vitamin D hraje při vypadávání vlasů rozhodující roli. Nedostatek vitaminu D vede k vypadávání vlasů a jejich matnosti. Při nedostatku vitaminu D dochází k oslabení vlasových folikulů a vlasy přestávají dorůstat.


Studie navíc prokázala, že nedostatek vitaminu D vede také ke zvýšení množství mazu na pokožce hlavy. Je to skutečný začarovaný kruh, protože čím mastnější vlasy máme, tím více si je myjeme, což vede k následnému vysušování a narovnávání, což má za následek oslabení vlasů, které nakonec vypadávají.

Nedostatek železa

Nedostatek železa je jedním z nejčastějších nedostatků! Těhotné ženy, starší lidé, vegani a vegetariáni jsou vystaveni zvýšenému riziku nedostatku železa. Jedním z důsledků tohoto nedostatku je vypadávání vlasů. Železo hraje zásadní roli při tvorbě krve a vlasy na něj mají vysoké nároky, takže pokud ho nemají dostatek, začnou vypadávat.

Nedostatek zinku

Zinek působí na vlasy, posiluje syntézu keratin a kolagen vlasy jsou hedvábnější a zabraňují jejich řídnutí. Nedostatek zinek může vést k alopecii a stárnutí vlasů.

Nedostatek vitaminu B

Na stránkách Vitamíny skupiny B jsou nezbytné pro posilují vlasy a pomáhají udržovat zdravé vlasy. Ve skutečnosti stimulují výroba keratinprotein, který tvoří vlasy a nehty.

Vypadávání vlasů, superpotraviny a vitamíny na vlasy

Zdravá a pestrá strava je pro udržení dobrého stavu vlasů nezbytná. Zde jsou některé složky považované za superpotraviny pro prevenci vypadávání vlasů. Superpotraviny jsou potraviny, které jsou obzvláště bohaté na živiny a zdraví prospěšné antioxidanty. Mezi nejčastěji doporučované superpotraviny pro zdraví vlasů patří špenát, ořechy, semínka, bobulovité ovoce, losos, vejce a avokádo. Tyto potraviny obsahují důležité vitaminy a minerály, jako je vitamin C, vitamin E, železo, zinek a omega-3 mastné kyseliny.

  • Například špenát je bohatý na železo, vitamin C a betakaroten, což jsou důležité živiny pro zdravé vlasy. Železo je nezbytné pro tvorbu červených krvinek, které přenášejí kyslík do vlasových folikulů. Vitamin C pomáhá stimulovat tvorbu kolagenu, který je důležitý pro růst vlasů, zatímco betakaroten se v těle přeměňuje na vitamin A, který je pro růst a zdraví vlasů zásadní.


  • Losos a tučné ryby jsou vynikajícím zdrojem omega-3 mastných kyselin, které pomáhají zmírňovat záněty a udržovat pokožku hlavy hydratovanou, zatímco vitamin D pomáhá regulovat růst vlasů. Pro zdravé vlasy jsou nezbytné také bílkoviny, které pomáhají posilovat vlasové folikuly.
Superpotraviny: oves a dýňová semínka
  • Oves obsahuje všechny mikroživiny potřebné pro zdravé vlasy, včetně bílkovin, vitaminů skupiny B, železa a zinku. Tyto živiny pomáhají vyživovat pokožku hlavy, stimulovat růst vlasů a udržovat zdravé vlasové folikuly. Vysoký obsah rozpustné vlákniny v ovsu navíc pomáhá udržovat zdravý trávicí systém, který rovněž podporuje zdravé vlasy.


  • Vejce jsou bohatým zdrojem bílkovin a zvyšují odolnost vlasů. Ať už je používáte jako masku, nebo je jíte jako součást své vlasové rutiny! V neposlední řadě jsou vejce všestranně využitelná a lze je začlenit do mnoha různých pokrmů, takže je snadno zařadíte do zdravého jídelníčku pro zdravé vlasy.


Doplněk stravy pro vlasy

Na stránkách doplňky stravy může být neocenitelná pomoc k doplnění nedostatku vitamínů a minerálů, pokud strava není dostatečná.

Na adrese D-LABNabízíme řadu doplňků stravy 100% přírodní, bez kontroverzních látek, bez nanočástic a netestováno na zvířatech.

Na stránkách Kapilární hmotnostní program je ideálním řešením pro léčbu vypadávání vlasů. Reguluje hormonální aktivitu zodpovědnou za vypadávání vlasů, okysličuje pokožku hlavy a reaktivuje růst vlasů. Poskytneme vám čistý přírodní keratin s pouhou jednou kapslí denně! Náš keratin, jehož účinnost byla prokázána klinická studieTo působí jako cement v srdci cibulky, intenzivně snižuje vypadávání vlasů více než dvakrát a také podporuje nový růst.



Pro aktivaci buněčné paměti ve vlasových cibulkách doporučujeme nejméně tříměsíční kúru.

 


Pro znásobení pozitivních účinků je důležité, abyste tyto doplňky stravy kombinovali s dietou a produkty péče přizpůsobenými vypadávání vlasů.