5 nejlepších diet, jak zhubnout před létem

5 nejlepších letních diet: wellness a hubnutí

letní strava

Léto se blíží, čeká nás krásná pláž, koupaliště, nádherná krajina... Pro některé a některé jsou tyto dekorace synonymem plavek, siluet, ale také ukázat se s kily navíc.

Především připomínáme, že hubnutí před létem není nutností. Je to přístup, který provází všechny, kdo se cítí lépe ve vyrýsovaném těle než po zbytek roku.


Na podporu těchto lidí vám D-LAB poskytuje všechny své rady a uvádí 5 nejlepších diet, jak zhubnout před létem.


Proč dieta? Pod pojmem dieta rozumíme vyváženost výživy, která vám vyhovuje. Jak víte, všechny naše hubnoucí kúry musí být doprovázeny vyváženým stravováním a pravidelnou fyzickou aktivitou.

Vyvážení potravin se může lišit v závislosti na cílech a životním stylu každého člověka.


Zapomeňte na diety Weight Watchers, zelnou polévku nebo dietu s vysokým obsahem bílkovin, zde je 5 diet, které vám pomohou:


 

Středomořská strava pro ty, kteří usilují o dobré kardiovaskulární zdraví a spalování tuků bez námahy:

Tato strava je charakteristická pro stravu obyvatel Středomoří. Američan Ancel Keys prokázal, že populace v okolí Středozemního moře mají dobré kardiovaskulární zdraví, přestože 40 % kalorií tvoří tuky. Upozorňuji vás na tento bod, abych vám připomněl, že pokud jde o tuky, jde pouze o to "Jak je dobře vybírat?", a ne "Jak je zakázat?". Dobré tuky jsou naši přátelé! I díky nim můžeme syntetizovat správné hormony. Dobrá hormonální rovnováha umožňuje, aby metabolismus dobře fungoval, a tudíž abychom mohli hubnout a nebyli zablokovaní.


Abyste mohli tuto dietu praktikovat, musíte:

Zelenina u každého jídla! Syrová nebo vařená, zaplňte polovinu talíře. Pokud jde o škroby, neměli bychom je zanedbávat, protože jsou naším prvním zdrojem energie. Musí zaplnit čtvrtinu talíře.

Místo másla, které je zdraví škodlivé, si vyberte olivový olej , který je hvězdou této diety.

Co se týče bílkovin, zaměřujeme se na mořské plody, bílé maso můžeme jíst, ale bez nadměrné konzumace, a červené maso maximálně jednou týdně. Mléčné výrobky: s mírou, a červené víno je tolerováno v množství jedné sklenky na jedno jídlo :) V případě, že se jedná o mléčné výrobky, je třeba je konzumovat s mírou.


Cílem této diety je zcela se vyhnout hotovým, průmyslově vyráběným, přesoleným, ultra zpracovaným jídlům, rafinovaným obilovinám, které jsou nepřáteli vašeho hubnutí.

Středomořská dieta

Glykemická dieta:

Cílem této diety je hrát na sytost a zhubnout. Glykemický index potraviny je číslo udávající větší či menší schopnost této potraviny rychle zvýšit hladinu cukru v krvi. Čím nižší je GI, tím pomalejší bude trávení a tím stabilnější bude náš krevní cukr. Tím je podpořena sytost a chuť na sladké i hypoglykémie podporující jídlo jsou kontrolovány a omezeny: hubnutí zajištěno.

Naopak, čím vyšší je GI, tím více se narušuje hladina cukru v krvi a snižuje se nebo zvyšuje váha.

Nízký GI je nižší než 55. Je zřejmé, že nemůžeme znát ani se bavit hledáním glykemického indexu všech potravin, na druhou stranu existuje několik tipů, jak vést svůj jídelníček směrem k této dietě :

  • Způsob vaření výrazně ovlivňuje GI. Čím více jídlo vaříte, čím vyšší je teplota vaření atd., tím vyšší je GI. Například u těstovin dávejte přednost tvrdému vaření před al dente místo tání. Vzpomeňte si na luštěniny, které jsou velmi zajímavé!
  • Rafinovanost potravin: raději syrové nebo tmavé potraviny než bílé mouky nebo zpracované potraviny.
  • Množství vlákniny v potravinách
  • Míchejte potraviny: čím více se střídají jednotlivé skupiny potravin, tím nižší je GI.

Tato dieta je důležitá, i když nechcete nutně zhubnout, ale pouze regulovat váhu. vaši chuť k jídlu . 


glykemický index pro

Strava se střevní mikroflórou:

Už to před vámi neskrýváme, mikrobiota je základem naší formy. Abychom se dokázali zbavit přebytečných kil, musíme se o tento živý mikrosvět starat. Pokud je naše střevní flóra dobře vyvážená a obsahuje dostatek dobrých bakterií, pak můžeme bolusy trávit normálně a efektivně. V opačném případě se nafoukneme do balonu a vytvoříme si zásoby, protože naše trávení je narušeno a potrava kvasí.

Jak pečovat o střevní mikroflóru? Nejprve provedeme dvou- až tříměsíční kúru probiotik, abychom znovu osídlili celé střevo. Absolute Probiopure .

Tato receptura vyvinutá týmem D-LAB NUTRICOSMETICS obsahuje 5 kmenů mléčných fermentů, které jsou nejblíže kmenům našich střev. Navrací rovnováhu a podporuje trávicí komfort. Může být doplněn Enzymatický zeštíhlující komplex obsahující trávicí enzymy, aby rychleji trávily a přeměňovaly potravu na energii a neukládaly ji do zásoby.



Chrononutriční dieta:

Chrononutrice spočívá v tom, že se stravujeme podle denních hodin. Jde o konzumaci potravin v tu denní dobu, kdy jsou nejvhodnější pro uspokojení energetických potřeb organismu. Konkrétně jíme od všeho trochu, ale v určitou denní dobu.


Jedná se o velmi zajímavou dietu, která se osvědčila u lidí s nadváhou.

Jak ji použít? :

Ráno je třeba jíst tuky, abyste dosáhli sytosti, a hlavně žádný cukr. Tím předejdete chutím a ranní únavě.

Oběd bude co do množství největším jídlem, ale bez tuku: bílkoviny a škroby.

Pokud máte odpoledne hlad: dejte si sladkou svačinu, v tomto období tělo nejlépe vstřebává cukry.

A konečně, večeře musí být podle této diety co nejlehčí, ryby nebo bílé maso a několik druhů zeleniny.


 

Jednoduché vyvážení potravin:

Nejjednodušší a nejdoporučovanější pro naše léčení: vyvážení potravin. Někdy nemusíte hledat daleko, abyste zhubli: stačí změnit dva nebo tři špatné stravovací návyky, abyste shodili poslední kila navíc.

Jíme, když máme hlad, jídlo si rozvrhneme do celého dne a vyhýbáme se svačinám mezi jídly; jíme zeleninu u každého jídla, pijeme hodně vody, nic si neodebíráme, ale jíme vše v malém množství a nemáme výčitky svědomí!

"Standardní" jídlo by odpovídalo: polovině talíře zeleniny, čtvrtině škrobů a čtvrtině bílkovin. K dezertu si dáme jogurt kvůli příjmu vápníku a mírně snížíme obvyklé množství, abychom zhubli.


Všechny tyto diety lze samozřejmě doplnit doplňkem na spalování tuků, aby se úbytek hmotnosti zvýšil a byl udržitelný.

Pro celkové hubnutí → Program spalování tuků ( https://dlabparis.com/products/brule-graisses )

K boji proti celulitidě → Akční program proti celulitidě ( https://dlabparis.com/products/action-capitons/ )

Proti nadýmání → Program plochého břicha ( https://dlabparis.com/products/ventre-plat/ )