Poškozené vlasy: péče nebo doplňky stravy?

Poškozené vlasy: péče nebo doplňky stravy?

Poškozené vlasy se velmi snadno lámou a mají sklon k roztřepeným konečkům. Příčiny oslabených a poškozených vlasů mohou být různé. Najděte všechna řešení, která vaše lámavé vlasy vrátí zpět k životu.

Blondýnka zezadu, která si rukou drží dlouhé vlasy

Příčina lámavých vlasů

Vlasy mohou být přirozeně křehké, a proto se velmi snadno lámou. Křehké vlasy jsou často spojeny s drsnou strukturou, roztřepenými konečky a matnými prameny. Tento stav může být způsoben několika faktory, včetně nadměrného vystavení teplu, působení drsných chemických látek, nedostatku živin, nedostatečné hydratace, hormonálních změn nebo celkově špatného stavu vlasů. Je důležité porozumět příčinám lámavých vlasů, abyste je mohli účinně léčit a udržet si zdravé a lesklé vlasy.

Nedostatky ve stravě


Špatný stav vlasů může být indikátorem nedostatku výživy nebo zdravotního problému.

Vlasy jsou přirozeně tvořeny bílkovinou zvanou keratin, která je chrání před vnějšími vlivy.

Tyto bílkoviny se v těle vytvářejí přirozeně, ale to znamená, že ve vaší každodenní stravě je dostatečný příjem bílkovin.

Chronické vypadávání vlasů, řídké a matné vlasy mohou být důsledkem nedostatku železa. Nedostatek železa je velmi častý, zejména u žen.

Nepropadejte panice, tyto příznaky se stabilizují, když zmizí příčina, která je vyvolala. Musíte však být trpěliví a počkat asi 3 měsíce, než si tělo doplní zásoby železa.

Mechanické příčiny


Častý styling s opakovaným zdrojem tepla, barvení, odbarvování, trvalá ondulace... Všechny činnosti, které mění přirozený vzhled vlasů, na ně útočí, a proto je poškozují, zejména pokud se tyto činnosti dlouhodobě opakují! Zejména když jsou vlasy mokré, jsou zranitelnější, protože kutikula je změkčená a nechráněná.


Příčiny související s životním prostředím


Slunce a teplo vlasy vysušují a poškozují, zejména kvůli UV záření, které může narušit strukturu vlasů.

Příliš vlhké prostředí otevírá vlasové kutikuly a vystavuje je různým škodlivým vlivům, například znečištění životního prostředí.


Kartáčování světle hnědých vlasů fénem a kulatým kartáčem

Řešení: léčba nebo doplňky stravy?

Odpověď: dokonalá kombinace obou přípravků pro hloubkové ošetření vlasů a nalezení vlasů snů!

Péče o vlasy

Péče o vlasy dokáže s poškozenými vlasy zázraky. Poškozené vlasy mohou být způsobeny řadou faktorů, například nadměrným stylingem, působením drsných chemikálií, používáním fénů a žehliček na vlasy, a dokonce i špatnou stravou. Poškozené vlasy mohou vypadat matně, lámavě, suchě a mít roztřepené konečky. Naštěstí existuje celá řada přípravků na ošetření vlasů, které mohou pomoci obnovit zdraví a lesk poškozených vlasů.


  • Jemný šampon je skvělým výchozím bodem pro péči o poškozené vlasy. Jemné šampony jsou vyvinuty tak, aby vlasy šetrně čistily, aniž by je zbavovaly přirozených olejů, které vlasy chrání. Mírné šampony mohou také pomoci snížit krepatění a hloubkově vyživit vlasy. Je důležité vybrat si šampon, který vyhovuje vašemu typu vlasů a vašim specifickým potřebám.

  • Kondicionéry a masky na vlasy jsou také prospěšnými přípravky pro péči o poškozené vlasy. Kondicionéry pomáhají vlasy hydratovat a rozčesávat, zatímco masky na vlasy jsou určeny k hloubkové výživě vlasů a pomáhají je regenerovat. Vlasové masky lze používat jednou týdně nebo jednou za dva týdny v závislosti na závažnosti poškození.

  • Rostlinné oleje jsou také skvělým způsobem péče o vlasy.

Výhody vlasových olejů

Vlasové oleje představují přirozené řešení pro výživu a ochranu vlasů. Pomáhají obnovit vlhkost vlasů. Poškozené vlasy často potřebují dodatečnou hydrataci, aby znovu získaly zdraví a vitalitu. Vlasové oleje jsou bohaté na mastné kyseliny a vitaminy, které pomáhají vlasy hloubkově hydratovat. Pomáhají také předcházet dehydrataci vlasů tím, že vytvářejí ochrannou bariéru kolem vlasového stvolu. Vlasové oleje jsou zvláště prospěšné pro lidi se suchými, krepatými nebo poškozenými vlasy, které potřebují extra hydrataci, aby znovu získaly lesk.
Jsou bohaté na základní živiny a vitamíny pro vlasy. Například kokosový olej obsahuje kyselinu laurovou, nasycenou mastnou kyselinu, která proniká hluboko do vlasového stvolu a pomáhá předcházet lámavosti. Arganový olej je bohatý na vitamin E a antioxidanty, které pomáhají vyživovat vlasy a zabraňují poškození volnými radikály. Oblíbeným vlasovým olejem je také olivový olej, který je bohatý na mastné kyseliny a vitaminy A a E, které pomáhají vlasy vyživovat a hydratovat.


Každý olej na vlasy má jedinečné účinky, ale všechny mají společnou schopnost vyživovat a chránit vlasy.
Vlasové oleje mohou také pomoci snížit lámavost vlasů. Poškozené vlasy jsou často křehké a snadno se lámou. Vlasové oleje pomáhají posilovat vlasy zevnitř tím, že pronikají hluboko do vlasového stvolu. Pomáhají také chránit vlasy před budoucím poškozením tím, že kolem vlasového stvolu vytvářejí ochrannou bariéru. Vlasové oleje také pomáhají vyhlazovat vlasové kutikuly, což pomáhá předcházet krepatění vlasů a činí vlasy lépe upravitelnými.


Existují oleje na vlasy pro všechny typy vlasů, kudrnaté, vlnité, rovné, kudrnaté... Jak je vidět výše, přírodní oleje jsou tedy pro vaše vlasy plné předností! Aplikovat je jako masku ve formě olejové lázně před mytím vlasů, vaše vlasy vám poděkují!

Doplňky stravy pro vlasy D-LAB

Zdraví vašich vlasů nezávisí pouze na vlasových produktech, které používáte. Používání cílené doplňky stravy bohaté na účinné látky, které nabízíme v D-LAB NUTRICOSMETICS, mohou pomoci trvale a účinně léčit problémy s vlasy.


Vlasy potřebují kvalitní živiny, aby byly zdravé, a někdy jim potrava nestačí. Doplňky stravy pak zasahují tím, že poskytují cennou pomoc. Budete si muset vybrat doplněk stravy, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám.


Pro poškozené a lámavé vlasy doporučujeme produkt Výživa-kapilární duo z D-LAB NUTRICOSMETICS . Toto Duo působí v rozsahu 360° a dosahuje neuvěřitelných výsledků: tím, že poskytuje keratin a účinnými látkami, které ji tvoří, se vlasové vlákno zhušťuje, mezery se vyplňují, šupinky se uzavírají, aktivuje se opětovný růst a vlasy se dokonale restrukturalizují.


Zlepšení kvality vlasů pomocí zinku


Zinek je pro tělo nezbytným stopovým prvkem a krása pleti a vlasy. Hraje zásadní roli v syntéze keratin a kolagen . Dostatečná zásoba zinek pomáhá udržovat krásné vlasy, zabraňuje jejich lámání a umožňuje jejich dobrý růst.

Dostatečná, zdravá a vyvážená strava umožňuje pokrýt potřeby zinku v těle, ale tyto zásoby jsou křehké a snadno se vyprazdňují (tabák, stres, alkohol, konzumace čaje nebo kávy atd.).

Nedostatek zinku lze snadno rozpoznat: vypadávání vlasů, akné, suchá pleť, únava, zažívací potíže...