Zinek: původ, přínosy, nedostatky


Nedostatek vitamínů, minerálů a stopových prvků je často příčinou poruch imunity, trávení, kůže a vlasů. Znečištění, stres, nevyvážená strava, vypadávání vlasů, šediny a lupy jsou problémy, které se vyskytují stále častěji a postihují mnoho lidí.

V tomto článku se dozvíte o výhodách zinku, stopového prvku, který je pro naše tělo nezbytný. Zinek se podílí na řadě reakcí v našem těle, proto je nezbytné, abychom ho měli dostatek, a protožestrava už nestačí, doporučuje se jehodoplňování.


Původ zinku

Na stránkách zinek je základní stopový prvek přítomné v malé množství v těle: 2,5 g. Najdete ji na adrese 60 % ve svalech, 20 % v kostech a 20 % v kůži a játrech.. Hraje důležitá role v metabolismu mastných kyselin a vitaminu A.syntézu bílkovin, využití sacharidů například stabilizací inzulínu a podílí se na regulaci acidobazické rovnováhy proti oxidačnímu stresu.. Doporučujeme, abyste si s sebou vzali 10 mg/den pro ženu a 12 mg/den pro muže. Doporučení pro těhotná žena jsou mezi 15 mg a 23 mg.


Zinek si tělo nevytváří samo, takže ho musídodávat stravou, a pokud strava přestane stačit, je možné zvolit doplňky stravy. Zde jsou některé potravinové zdroje bohaté na zinek:



  • mořské plody, zejména ústřice, které obsahují nejvyšší obsah zinku (25 mg/100 g).
  • Droby
  • Maso 
  • Sýr
  • olejnaté plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy atd.)
  • Vejce 
  • Nerafinované obiloviny
  • Impulsy (čočka, fazole atd.)


Tělo vstřebá 15 až 40 % zinku dodaného potravou. Proto je vhodné užívat doplňky stravy k pokrytí denní potřeby, protože tělo si zinek nedokáže vyrobit samo.

Přínos zinku pro vaše vlasy

Je známo, že zinek má řadu výhody Umožňuje vám bojuje proti vypadávání vlasů, řídnutí vlasů, vitalitě vlasů, stárnutí buněk, růstu nehtů a vlasů a akné..


Je totiž jednou ze složek keratinu, který je nezbytným proteinem pro zdravé vlasy. Keratin je bílkovina, která tvoří 95 % vlasového vlákna. Skládá se zesirných aminokyselin, jako jsou methionin, cystin a lysin, vitaminů skupiny B, jako jsou B5, B8 a B8, mědi, železa a zinku.


Zinek pomáhá zastavit vypadávání vlasů, posiluje vlasová vlákna a stimuluje růst vlasů. Tím, že pomáhá syntetizovat keratin, chrání zinek vlasy před předčasným stárnutím, protože zabraňuje vzniku šedin a působí proti oxidačnímu stresu.


Bojuje také proti lupénce a pomáhápředcházet vzniku ekzémů a dermatitid.

Nedostatek zinku

nedostatek zinku může být jsou zodpovědné za výrazné vypadávání vlasů, lámavost vlasů, jemné vlasy, ale také za otevřené dveře pro vnější agresi, výskyt svědění a ochabování nehtů. 

Lidé, kteří se stravují vegetariánsky, mají častěji nedostatek zinku. Vyvážená strava již není jediným klíčem, protože v dnešní době naše potraviny jsou méně kvalitní. Na stránkách . potraviny po celém světě již nepřispívají k plnění požadavků na živiny. V boji proti problémům s vlasy spojeným s nedostatkem zinku můžete zvolit a správný doplněk stravy pro vlasy.


Ve společnosti D-LAB nabízíme 100% přírodní a čisté doplňky stravy bez nanočástic, GMO, kontroverzních látek a testování na zvířatech.

Můžete si vybrat ošetření zinkem. Náš zinek Absolute zlepšuje kvalitu pokožky a vlasů. Vysoká dávka zinku v mikrokapslích zaručuje maximální biologickou dostupnost, což znamená, že díky gastrorezistentním kapslím může být tělem vstřebán, aniž by se při průchodu žaludkem zničil. Jeho působení je kombinováno s vitaminy B6, B2 a B3, které stimulují imunitní systém a zvyšují jeho účinnost na krásu a zdraví pokožky.


Pro podporu vlasových vláken jsou naše Keratin Absolute poskytuje vysokou dávku čistého patentovaného keratinu, který je z 95 % vstřebatelný tělem. Tento bestseller působí proti vypadávání vlasů, proti lupům a roztřepeným konečkům. Reaguje na širokou škálu vlasových problémů a doplňuje působení zinkového absolutu. Tím, že vlasové cibulce dodává základní živiny, které čerpá z krevního oběhu, působí Absolu de Zinc a Absolu de Kératine hloubkově na vnitřní strukturu vlasu.

Nejlepší způsob, jak dosáhnout hřívy snů, ať už máte jakýkoli typ vlasů: barvené vlasy, jemné vlasy, husté vlasy, kudrnaté vlasy, krátké vlasy a dlouhé vlasy.

Vlasová rutina - Výhody zinku

Pro k doplnění účinku potravin a doplňků stravy můžete si vybrat přirozenější účes. Preferuji šetrné šamponya přizpůsobené vašemu typu vlasů. hydratační a posilující kondicionér. Chcete-li posílit své vlasy, přijměte péče o vlasy a masky skládající se zrostlinné oleje jako je ricinový olej, arganový olej a kokosový olej, a přidejte několik kapekesenciální olej Ylang-ylang, který je známý tím, že urychluje růst vlasů.


Pokud budete užívat dostatek zinku, budete schopni řešit celou řadu problémů. Mohl by to být klíč k vašim problémům? Buďte opatrní, příliš mnoho zinku může také způsobit problémy a omezit vstřebávání jiných živin. Držte se doporučených denních dávek.