Melanin: původ, výhody, dávkování a nedostatky

Jak všichni víme, šedivé vlasy a hnědé skvrny jsou důsledkem nedostatku melaninu

Aidez vos cheveux à retrouver de la couleur, évitez l’apparition de nouveaux cheveux blancs et retrouvez une belle peau avec un effet bonne mine grâce à une supplémentation en mélanine


V tomto článku vám prozradíme, jaký je původ melaninu, a také vám poskytneme neocenitelné rady odborníků na mikronutrici.

melanin

Původ melaninu

Melanin je produkován melanocyty, buňkami umístěnými ve vlasových folikulech epidermis

Jeho syntézu řídí aminokyselina tyrosin. Tato aminokyselina je jednou z pigmenty Typ melaninu se liší v závislosti na našem původu a genech (Evropan, Asiat...). 


Nedostatek melaninu může vést k různým poruchám pigmentace , jako jsou např. vitiligoonemocnění, které způsobuje vznik bílých skvrn na kůži, tzv. depigmentaci kůže. albíni je způsobena absencí melaninu na povrchu kůže. 


Melanin hraje ochrannou roli před slunečním zářením. poškození kůže jako UV záření při pobytu na slunci, chrání před ultrafialovým zářením.


Existují dva typy slunečního záření: UVB a UVA. UVA paprsky podporují vznik pigmentových skvrn na kožních buňkách a mohou dokonce způsobit vážné dermatologické problémy, jako je rakovina kůže, které nevyhnutelně vyžadují zásah dermatologa .

Proto je důležité chránit se před viditelnými známkami stárnutí pleti, jako jsou vrásky a stařecké skvrny


Pigmentaci kůže mohou ovlivnit genetické faktory, jako je věk, hormony, podnebí, roční období nebo nadměrné slunění. Hladina melaninu se však časem a vlivem agrese obvykle snižuje.


Když se absence melaninu obvykle dochází k šedivění a následnému bělení vlasů. Tento jev se nazývá canitia neboli depigmentace vlasů. Vlasy jsou pak matné, bez lesku, šedé nebo bílé. Pak je nutné přidávat melanin ve vysokých dávkách, aby se vlasy ztmavily a podpořila se repigmentace bílých a šedivých vlasů. 

Tuto syntézu melaninu lze zvýšit lokálně vhodnými přípravky pro péči o pleť, ale pro méně povrchové působení ji lze zajistit vnitřně pomocí doplňků na bázi melaninu. 


Náš Melanin Absolute je obohacen o keratinový hydrolyzát přirozeně obohacený o melanin, pigment zodpovědný za barvu kůže a vlasů, a používá se ke zpomalení a zakrytí výskytu šedin na pokožce hlavy a k zabarvení pokožky .

Tento přípravek je vhodný pro všechny věkové kategorie. 87 % subjektů je spokojeno po 4 měsících léčby.

Výhody melaninu

Je důležité poskytnout melaninový doplněk, aby se zlepšit vzhled pokožkyk boji proti předčasnému stárnutí melanocytů a k oddálení vzniku šedin. Melanin je zodpovědný za kožní pigment, vlasy a opalování. Proto je důležité doplňovat kvalitní přírodní doplňky stravy, abyste dosáhli co nejlepších výsledků. snadno syntetizovaný melanin organizace.

 

Melanin je pro tělo nezbytný, protože chrání před škodlivými účinky slunce, které je samo o sobě zodpovědné za různé poruchy, a je také zodpovědné za opalování. Bohužel nejsme všichni stejní, pokud jde o slunce, a v závislosti na typu naší pokožky je obtížnější optimalizovat naše opálení. Například světlá, bílá nebo dokonce velmi bílá pleť se opaluje obtížněji než tmavá nebo černá. To je normální, protože složení melaninu je odlišné a sluneční paprsky jsou absorbovány méně efektivně. Lidé s černou pletí se opalují méně než lidé s bílou pletí .

Dvě usměvavé mladé ženy s různými typy vlasů: rovné vlasy a afro vlasy

Užíváním doplňků stravy nejen zvýšíte syntézu, ale především ji posílíte a budete schopni asimilovat energii UV paprsků, přeměnit ji na opálení a zintenzivnit ji, jakmile se vystavíte slunci

Můžete konzumovat betakaroteny, například mrkev, které patří do skupiny karotenoidů a jsou ideální pro zvýšení opálení. Užívání doplňků však neznamená, že byste se neměli chránit před ultrafialovým zářením, spálením a slunečními skvrnami pomocí lokální kosmetiky.


Abyste se vyhnuli spálení od slunce léta, proto vždy volte ochrana před sluncem jako opalovací krém SPF50 pro prevenci popáleniny kůže pod sluneční záření a dlouhodobé poškození vašeho kožní buňky. 


Varování: Používání samoopalovacího přípravku nechrání pokožku a nepůsobí jako melanin! Barví pokožku povrchově a při nadměrném používání může vést ke skvrnité pleti.


Dávkování a nedostatky

Všechny naše přípravky jsou čisté, bez krutosti, bez lepku a vyrobené ve Francii a jsou vyrobeny zpřírodních účinných látek získaných bez použití chemických postupů.

Pro boj s nedostatkem vitam ínů, které způsobují šedivění vlasů, doporučujeme konzumovat potraviny bohaté na vitamíny B12, B6 a B8 a doplňovat tyto vitamíny výrobek na bázi melaninu

V dnešní době již není strava tak bohatá a živiny, které denně potřebujeme, již nejsou dodávány v dostatečném množství.


Náš Melanin Absolute je bohatý na vitamin B8, známý jako biotin, který posiluje vlasová vlákna, omezuje vypadávání vlasů a chrání před volnými radikály a oxidací způsobenou stresem.


Naše laboratoř vyvinula inovativní komplex obohacený o hydrolyzát keratinu (molekula tvořící vlasové vlákno), který je přirozeně pigmentován melaninem. Tento přípravek výrazně ztmavuje barvu vlasů a jeho účinnost byla klinicky testována. Proto se vyplatí užívat náš Melanin Absolute po dobu 4 až 6 měsíců, aby se aktivovala buněčná paměť a vlasová cibulka dostala potřebné živiny.

přínosy melaninu

Abyste předešli vzniku prvních šedin a omezili problémy s pigmentací (pigmentovaná pokožka posetá tmavými nebo hnědými skvrnami), a získali tak zpět krásné vlasy a zdravý lesk, je důležité omezit konzumaci nikotinu, dodávat tělu potřebné živiny a vyhýbat se vnějším vlivům (melír, opakované barvení, odbarvování). Vybírejte si barvy na rostlinné bázi a chraňte vlasy před působením slunce a záření. 


Pro odstranění pigmentových skvrn v zimě doporučujeme používat hydratační krémy a hloubkově vyživovat pleť kolagenem. Ošetření pigmentových skvrn je možné a doporučené v zimě, protože je méně vystaveno slunečním paprskům než v létě. V létě je ochrana pokožky nezbytná. Používejte opalovací krém s ochranným faktorem spf 50, silný celkový ochranný krém je opravdu ideálním spojencem pro ochranu pokožky .


Nezapomeňte pleť hydratovat a vyživovat správnou kosmetikou. Je třeba používat krémy a kosmetiku přizpůsobené typu vaší pleti: smíšená, mastná, citlivá, reaktivní, tmavá, černá, bílá, a podle typu skvrn na vaší pleti: drobné skvrny, pihy, hnědé skvrny, světlé skvrny, mateřská znaménka atd. 


A hlavně nezapomeňte na vitaminy C a D, abyste každý den opravdu zdravě zářili!