Tipy pro bezpečné a zodpovědné opalování

Le soleil, avec ses rayons chauds et brillants, nous invite souvent à profiter des plaisirs de la saison estivale. Cependant, il est essentiel de se rappeler que le bronzage n'est pas seulement une question d'apparence, mais aussi de santé

Nadměrné vystavení ultrafialovým (UV) paprskům může vést k vážným kožním problémům, jako je spálení, předčasné stárnutí kůže a dokonce i rakovina kůže. 

Proto je důležité podniknout kroky k bezpečnému a zodpovědnému opalování.


Pokud chcete pochopit, jak melanin funguje, klikněte sem.

I. Pochopení nebezpečí slunečního záření

1. Škodlivé účinky UV záření na kůži

Když si užíváte hřejivých slunečních paprsků, je nutné si uvědomit, jaké škodlivé účinky může mít ultrafialové (UV) záření na naši pokožku. UV paprsky jsou pouhým okem neviditelné, ale mohou způsobit značné škody. Dva hlavní typy UV záření jsou UVA a UVB.


Paprsky UVA jsou přítomny po celý rok a mohou pronikat hluboko do kůže. Jsou zodpovědné za předčasné stárnutí pokožky, mění její pružnost a pevnost a podporují vznik jemných linek a vrásek. UVA paprsky jsou také spojovány s tvorbou stařeckých skvrn a dalších pigmentových problémů. Je důležité si uvědomit, že UVA paprsky mohou pronikat okny a jsou přítomny i v zamračených dnech, což znamená, že jsme těmto paprskům vystaveni, i když jsme v místnosti.


UVB paprsky jsou v letních měsících intenzivnější a jsou hlavní příčinou spálení. Pronikají do horních vrstev kůže a stimulují produkci melaninu, který vytváří opálení. Nadměrné vystavení UVB paprskům však může vést k bolestivému spálení, zarudnutí, svědění a olupování kůže. UVB paprsky jsou také hlavním rizikovým faktorem pro vznik rakoviny kůže, protože poškozují DNA kožních buněk. Proto je nezbytné chránit se před UVB paprsky, abyste předešli spálení a snížili riziko rakoviny kůže.



2. Rozdíl mezi UVA a UVB zářením

Je důležité pochopit rozdíl mezi UVA a UVB zářením. Paprsky UVA jsou přítomny po celý rok a mohou pronikat hluboko do kůže. Jsou zodpovědné za předčasné stárnutí kůže a mohou pronikat okny a dokonce i mraky. UVA paprsky jsou často spojovány s tvorbou vrásek, stařeckých skvrn a dalších známek dlouhodobého poškození kůže. UVB paprsky jsou naopak intenzivnější v době největšího slunečního svitu a jsou hlavní příčinou spálení. Pronikají do horních vrstev kůže a jsou hlavním rizikovým faktorem vzniku rakoviny kůže. Před oběma typy záření je nutné se chránit používáním vhodných metod ochrany před sluncem.



Pokud si uvědomíme škodlivé účinky UV záření na naši pokožku, jako je riziko spálení, předčasného stárnutí a rakoviny kůže, můžeme podniknout kroky k účinné ochraně před sluncem. Prevence je klíčem k udržení zdravé pokožky a předcházení dlouhodobým zdravotním problémům.

Slunce dopadající na pergolu

3. Rizika spálení, předčasného stárnutí kůže a rakoviny kůže

Jedním z nejčastějších rizik nadměrného pobytu na slunci je spálení. Když je kůže vystavena UV záření nad rámec své přirozené ochranné schopnosti, zčervená, je bolestivá a může i otéct. Spálení od slunce je nejen bolestivé, ale také znamená, že kůže utrpěla značné poškození. Opakované spálení od slunce v průběhu času může zvýšit riziko vzniku rakoviny kůže.


Dlouhodobé nechráněné vystavování se slunci může vést nejen ke spálení, ale i k předčasnému stárnutí pokožky. UV záření urychluje přirozený proces stárnutí pokožky tím, že poškozuje kolagenová a elastinová vlákna, která jsou zodpovědná za její pevnost a pružnost. Výsledkem je povadlá, vrásčitá pokožka se stařeckými skvrnami.


II. Příprava pokožky před expozicí

Příprava pokožky před pobytem na slunci je zásadním krokem k zajištění optimální ochrany. Existuje několik kroků, které můžete učinit, abyste svou pokožku před pobytem na slunci účinně připravili.


Jak mohu získat přirozeně opálenou pleť?

1. Význam hydratace a peelingu pro odstranění odumřelých kožních buněk

Hydratace pokožky je základním krokem k udržení jejího zdraví a pružnosti. Dobře hydratovaná pokožka je odolnější vůči poškození sluncem a má lepší schopnost regenerace. Než se vystavíme slunci, je nezbytné zajistit dostatečnou hydrataci našeho těla zevnitř pitím dostatečného množství vody během dne. Voda pomáhá udržovat vnitřní hydrataci pokožky, což je pro zdravou a zářivou pleť zásadní. Kromě toho je zásadní pravidelné používání hydratačního krému vhodného pro náš typ pleti. Hydratační přípravky pomáhají předcházet dehydrataci pleti, udržují její pružnost a posilují ochrannou bariéru pokožky. Doporučujeme volit lehké nekomedogenní přípravky, které snadno pronikají do pokožky a neucpávají póry. Dobře hydratovaná pleť je lépe připravena čelit sluneční agresi. 



Exfoliace pokožky je často opomíjeným, ale zásadním krokem při účinné přípravě pokožky před pobytem na slunci. Exfoliace odstraňuje odumřelé buňky a nečistoty, které se nahromadily na povrchu pokožky. To podporuje zdravou obnovu buněk a lepší vstřebávání přípravků na ochranu před sluncem. Při exfoliaci pokožky také stimulujeme krevní oběh, což přispívá ke zdravější a zářivější pokožce. Doporučujeme používat jemný exfoliátor vhodný pro náš typ pleti. V případě obličeje je nejlepší zvolit specifické peelingy určené pro tuto citlivější oblast. Pro tělo jsou často účinné exfolianty na bázi mořské soli nebo cukru. Exfoliace by se měla provádět jednou až dvakrát týdně, aby se zachovala hladká pokožka a pokožka se připravila na rovnoměrné opálení.

Žena s opalováním zad opalovacím krémem ve tvaru slunce

2. Používejte opalovací krém vhodný pro váš typ pleti.

Pro účinnou ochranu před sluncem je zásadní používat opalovací krém přizpůsobený vašemu typu pleti. Každý typ pokožky má své vlastní potřeby a citlivost, proto je nezbytné vybrat opalovací krém, který těmto specifickým vlastnostem odpovídá. Lidé se suchou pokožkou mohou volit opalovací krémy se složením obsahujícím hydratační látky, které zabraňují dehydrataci pokožky. Citlivá pokožka může využít jemné hypoalergenní opalovací krémy, které snižují riziko podráždění. Pro mastnou pleť jsou vhodné lehké nekomedogenní přípravky, které zabraňují ucpávání pórů. Tónovací nebo matující opalovací krémy mohou být také možností, jak regulovat lesk.


Důležité je také zvážit ochranný faktor (SPF) pro váš typ pleti. Světlejší a citlivější pleť obvykle vyžaduje vyšší SPF pro optimální ochranu před UV zářením. Tmavší pleť může zvolit o něco nižší SPF, ale i tak je nezbytné používat odpovídající ochranu.


Při nanášení opalovacího krému je důležité nanášet jej rovnoměrně a vydatně na všechny exponované části těla, včetně obličeje, paží, nohou a citlivých oblastí, jako je krk a ramena. Doporučuje se nanášet krém každé dvě hodiny, zejména po plavání nebo v případě nadměrného pocení. Výběrem opalovacího krému vhodného pro váš typ pokožky a jeho správnou aplikací si můžete dopřát účinnou ochranu před sluncem a snížit riziko poškození způsobené UV zářením.

3. Doplňky stravy na slunci

Užívání doplňků stravy před pobytem na slunci může být prospěšné pro zvýšení ochrany pokožky a podporu zdravého opálení. Některé doplňky stravy obsahují specifické složky, které mohou pomoci připravit pokožku zevnitř a minimalizovat poškození způsobené UV zářením.


Pro zlatavý odstín pleti tím, že se vyhnete nadměrnému vystavování světlu.doporučujeme Duo Pro-Solaire složené z našich Aktivní sluneční komplex stejně jako naše Melanin absolutní. 


Toto ultrakompletní duo nabízí 360° účinek, protože aktivní sluneční komplex poskytuje aktivní složky, které stimulují syntézu melaninu pro přípravu, aktivaci a prodloužení opálení a zároveň chrání pokožku, a melaninový absolut dodává melanin přímo, připravený k použití - tělo ho nemusí syntetizovat, je dodáván přímo! 


Pro okamžité a zesílené působení při vystavení slunci. Budete se moci opálit 4x rychleji!

Pro citlivou pokožku doporučujeme kombinovat Zklidněný pleťový komplex k vašemu léku Pro-Solairekterý chrání pokožku před stárnutím vlivem fototerapie díky antioxidačním vlastnostem SOD a zklidňuje záněty s kurkumou pro snižují zarudnutí a vyhnout se reakcím

Patentované, klinicky ověřené antioxidační a protizánětlivé vlastnosti.


Jak se opalujete, když máte bílou pleť?


Na stránkách Zklidněný pleťový komplex je komplex inovativních účinných látek, které jsou proslulé tím, že uklidnit a chrání reaktivní pokožku, snížit zánět a zhušťuje citlivou pokožku. Nezbytný doplněk pro každodenní pohodlí pokožky!


ZKLIDŇUJE ZARUDNUTÍ A ZKLIDŇUJE POKOŽKU

Extrakt z květů heřmánku římského, který má čtyřikrát vyšší koncentraci účinných látek než suchá rostlina, účinně snižuje zarudnutí a zklidňuje svědění pokožky.

Kurkuma působí jako silný přírodní protizánětlivý a antioxidační prostředek, který zmírňuje záněty a zarudnutí kůže a zároveň udržuje zdravou pokožku.



CHRÁNÍ A VYPÍNÁ POKOŽKU

Hydratace a ochrana jsou pro zářivou pleť nezbytné. Proto toto složení kombinuje známé účinné látky, které vám pomohou získat pružnou pleť chráněnou před vnějšími vlivy.


Mikrokapsle zinku a mědi, minerály obsažené v tomto přípravku, pomáhají při chrání buňky před oxidačním stresem. Výtažek z aceroly, bohatý na vitamin C v šestinásobné koncentraci, než je v džusu, probouzí kožní buňky, chrání je před vnějšími vlivy a pomáhá vytvářet kolagen, čímž zajišťuje normální funkci pokožky.


Na stránkách Superoxiddismutáza (SOD) z provensálského melounu, jehož koncentrace je 37krát vyšší než koncentrace čistého melounu, je proslulý ochranou pokožky před vnějšími vlivyzejména před UV zářením. V tomto složení jsou obsaženy silné antioxidanty, jako je zinek, nativní vitamin C, kurkuma, SOD a konopný olej, které bojují proti oxidačnímu stresu a účinně chrání pokožku před vnějšími agresory.


A nakonec.., Konopný olejdíky svým hydratačním vlastnostem hraje aktivní roli při udržování zdravé pokožky.

Na stránkách Aktivní sluneční komplex přirozeně zabarvuje pokožku, zintenzivňuje opálení. chrání pokožku před škodlivými účinky slunce.

Pokožka je opálená, jemná a vznešená. Complexe Soleil Actif je "komplex", což znamená, že obsahuje širokou škálu aktivních složek - přesněji 10 - které společně připravují, aktivují a prodlužují opálení a zároveň chrání pokožku. 

Pokožka je tak připravena bránit se UV záření a aby se zabránilo jakékoli formě reakce jako letní lucity (alergie).


Vybrali jsme silný extrakt z granátového jablka, který je patentovaný a vědecky testovaný pro své účinky proti stárnutí pleti. 

Tento extrakt je velmi bohatý na polyfenoly punicalagin (titrováno 30 %), které pomáhají regenerovat kožní buňky, zpevňují strukturu pleti a zabraňují tvorbě vrásek

Výrazně také redukuje hyperpigmentaci a hnědé skvrny způsobené nadměrným vystavováním se slunci.


Doporučujeme zahájit toto ošetření nejméně 15 dní (nejlépe 1 měsíc) před prvním pobytem na slunci, pokračovat v něm během pobytu na slunci a prodloužit ošetření nejméně o 15 dní po návratu, aby se posílil ochranný účinek a udržel opálený vzhled pleti.

LMelanin Absolute nabízí vaší pokožce vyšší koncentraci melaninu, který je připraven k okamžitému použití pro silnější opálení a optimální ochranu

Pro okamžité a zesílené působení při vystavení slunci. Budete se moci opálit 4× rychleji a zároveň vám poskytne skutečnou antioxidační ochranu v boji proti volným radikálům vznikajícím v důsledku UV záření.

Žena s opalováním zad opalovacím krémem ve tvaru slunce

III. Ochrana pokožky při pobytu na slunci

Ochrana pokožky během pobytu na slunci je zásadní pro prevenci poškození způsobeného UV zářením a pro udržení zdravé pokožky. Existuje řada kroků, které můžete podniknout, abyste zajistili účinnou ochranu před sluncem.

1. Zvolte správnou dobu expozice

Především je nutné zvolit správné expoziční časy. UV záření je nejintenzivnější mezi 10. a 16. hodinou. V tomto období je nejlepší omezit dobu pobytu na slunci, protože je větší pravděpodobnost, že se vaše pokožka spálí. Pokud je to možné, naplánujte si venkovní aktivity na časné ráno nebo pozdní odpoledne, kdy jsou sluneční paprsky méně intenzivní.

2. Používejte ochranný oděv a doplňky

Dále noste ochranný oděv a doplňky, abyste co nejvíce zakryli svou pokožku. Volte dlouhé oblečení, nejlépe přiléhavé a tmavé barvy, které lépe chrání před UV zářením. Nezbytné jsou také klobouky se širokou krempou, které ochrání váš obličej, krk a ramena před sluncem. Nezapomeňte si chránit oči nošením slunečních brýlí, které blokují UVA a UVB záření.

3. Pravidelně se natírejte opalovacím krémem

Pro udržení účinné ochrany je nezbytné pravidelně se natírat opalovacím krémem . Opalovací krém nanášejte na všechny exponované části těla každé dvě hodiny, v případě plavání nebo silného pocení i častěji.

Žena s opalováním zad opalovacím krémem ve tvaru slunce

IV. Péče o pokožku pro zachování opálení

1. Zklidněte pokožku pomocí přípravků po opalování

Po dni stráveném na slunci je důležité, abyste sezklidňuje pokožku aby bylo možné minimalizují zarudnutí a podráždění. Přípravky po opalování jsou speciálně vyvinuty tak, aby poskytovaly okamžitou a trvalou úlevu. pomáhají napravovat škody způsobené UV zářením. Často obsahují zklidňující složky, jako jsou např. extrakt z aloe vera, heřmánku nebo okurky. Naneste na pokožku přípravek po opalování, abyste ji zklidnili.zmírňují pocity přehřátí a podporují regeneraci buněk.

2. Hloubkově hydratujte pokožku

Dlouhodobé vystavování se slunci může vést k dehydrataci pokožky. Proto je velmi důležité obnovit hloubkovou hydrataci. Volte hydratační krémy nebo pleťové vody bohaté na zvlhčující látky, jako je kyselina hyaluronová nebo glycerin. Tyto složky pomáhají udržet v pokožce vlhkost, takže je jemnější a pružnější. Hydratační krém nanášejte vydatně na celé tělo a zvláštní pozornost věnujte oblastem, které jsou obzvláště suché nebo vystavené slunci, jako je obličej, paže a nohy.

Závěrem

Závěrem bychom chtěli říci, že je nezbytné uvědomit si nebezpečí, které nám hrozí od slunce, a škodlivé účinky UV záření na naši pokožku. Nadměrné vystavování se slunečnímu záření může vést k vážným kožním problémům, jako je spálení, předčasné stárnutí kůže a rakovina kůže. Chcete-li si užívat bezpečného a zodpovědného opalování, je důležité přijmout ochranná opatření.


Před pobytem na slunci je vhodné pokožku hydratovat a exfoliovat, aby se zachovala její pružnost a odstranily se odumřelé buňky. Pro účinnou ochranu je důležité používat opalovací krém vhodný pro váš typ pleti. Je také možné užívat potravinové doplňky na bázi melaninu, které přirozeně stimulují produkci tohoto pigmentu a umožňují rychlejší opálení při současném snížení rizik.


Během pobytu na slunci je nutné se chránit nošením lehkého oblečení a klobouku, vyhýbat se přímému působení slunečního záření v nejteplejších hodinách a pravidelně se natírat opalovacím krémem.


Přijetím těchto preventivních a ochranných opatření si můžeme užívat radosti letní sezóny a zároveň chránit zdraví své pokožky. Pamatujte, že bezpečné a zodpovědné opalování je klíčem k udržení zdravé pokožky a prevenci dlouhodobých zdravotních problémů.