Proč detox po svátcích?

D-LAB detox

Sváteční období je synonymem vydatných jídel, sladkostí, alkoholu a gastronomických požitků. Je naprosto normální nechat se unést sváteční atmosférou a dopřát si vynikající jídlo. Tyto stravovací excesy však mohou mít negativní dopad na naše zdraví.


Následky přejídání během svátečního období:

Důsledky přejídání

Důsledky přejídání, které je obzvláště časté v období svátků, mohou být různorodé a mohou mít negativní dopad na naše zdraví. Stravovací návyky typické pro toto období, které se vyznačuje jídly s vysokým obsahem tuku, cukru a kalorií, a také nadměrná konzumace alkoholu mohou mít významný dopad na naši pohodu.


Především je náhlé zvýšení hmotnosti jedním z nejviditelnějších a nejčastějších důsledků přejídání. Potraviny s vysokým obsahem kalorií a přidaných cukrů se mohou na váze rychle sčítat. Nevyvážená strava navíc může vést ke zvýšení hladiny cukru v krvi, což může mít dlouhodobé zdravotní následky.


Navíc se v důsledku přejídání může ztížit a zhoršit trávení. Nadýmání, pálení žáhy a žaludeční nevolnost jsou častými příznaky po přejídání. Trávicí systém může být vystaven zátěži, která může narušit jeho normální fungování. 

Vánoce a Nový rok

Úloha detoxikace :

Detoxikace je proces, při kterém se tělo zbavuje nahromaděných toxinů a odpadu. Je to přirozený mechanismus, který je součástí každodenního fungování našeho těla. Po období přejídání a konzumace alkoholu však může být náš detoxikační systém přetížen.

Jak tělo přirozeně odstraňuje toxiny :

Detoxikace organismu je základem pro udržení našeho zdraví a pohody. Tento složitý proces spočívá v odstraňování toxinů a odpadních látek nahromaděných v našem těle, což zajišťuje správné fungování našich vnitřních systémů. Játra hrají v této činnosti ústřední roli, filtrují škodlivé látky, aby je neutralizovala a vyloučila z těla. Ledviny také přispívají filtrováním krve k vyloučení odpadních látek močí, zatímco kůže vylučuje toxiny pocením a plíce je vylučují ve formě plynů.

Proč může být detoxikační systém po svátcích přetížen :

Po období přejídání, nadměrné konzumace alkoholu a dalších dietních excesů, které jsou během svátků běžné, však může dojít k přetížení našeho detoxikačního systému. Může se stát méně účinným a méně schopným zvládnout objem toxinů, které je třeba vyloučit. Proto je detoxikace po svátečním období nezbytná, protože těmto orgánům uleví a pomůže jim účinně vyloučit nahromaděné toxiny. Obnovením rovnováhy a podporou optimálního fungování našeho detoxikačního systému můžeme přispět k udržení dlouhodobého zdraví a cítit se lépe na těle i na duchu.

Detoxikace po svátečním období s D-LAB :

D-LAB beauty doplňky stravy

Výhody poprázdninového detoxu

Výhody poprázdninového detoxu jsou četné a zdaleka přesahují pouhý fyzický pocit. Toto období vnitřní očisty přináší tělu i mysli řadu výhod. Zaprvé obnovuje nutriční rovnováhu tím, že do vašeho jídelníčku znovu zařadí zdravé a vyvážené potraviny, což vám pomůže znovu získat kontrolu nad svým stravováním. Zlepšením trávení a vstřebávání živin podporuje detoxikace optimální fungování vašeho trávicího systému, což může pomoci snížit nadýmání a zažívací potíže. Navíc pocítíte příliv energie a vitality, protože se vaše tělo zbaví nahromaděných toxinů a odpadních látek. Možná zjistíte, že vaše pleť vypadá zářivěji a vaše celková pohoda se zlepší. Detoxikace po dovolené je příležitostí obnovit svůj závazek ke zdravé a vyvážené stravě a zároveň dát tělu možnost regenerace a oživení. 

Doplňky stravy D-LAB na podporu detoxikace

Společnost D-LAB nabízí kompletní řadu produktů Detox, které vyhoví potřebám každého.

Detoxikační kúra je dobrý způsob, jak pročistit tělo zevnitř. S přípravky D-LAB NUTRICOSMETICS Detox pomozte svému tělu, aby se pročistilo a zregenerovalo tím, že se přirozeně zbaví nahromaděných toxinů.

Tyto přírodní koncentrované přípravky s vitamíny, probiotiky, fytoterapií a stopovými prvky mají hloubkový účinek na játra, filtrační orgán těla, žaludek a pokožku. 

Detoxikace jater pro stimulaci vylučování toxinů









✔ Regeneruje a chrání játra


✔ Zvyšuje vitalitu


✔ Rozjasňuje pleť


✔ Boj proti těžkým kovům


Zeštíhlující detox k odstranění cukrů a tuků










✔ Eliminuje cukry a tuky


✔ Snižuje příjem kalorií


✔ Čistí systém likvidace odpadů


Pro-Collagen Slimming pro zlepšení tvaru a pevnosti těla

✔ Zlepšuje pružnost


✔ Anticelulitidní účinek


✔ Vypouští tělo


✔ Silný prostředek proti cukru


✔ Klinicky prokázaná účinnost


Objevte také

Praktické rady naší odborné dietoložky Nariné pro úspěšný detox.

Je přirozené, že po oslavách cítíme potřebu dodat tělu rovnováhu a svěžest, kterou si zaslouží. Abychom pochopili, proč je detoxikace po oslavách nezbytná a jak ji úspěšně provést, požádali jsme o radu naši odbornou dietoložku Nariné.

Prvním krokem k úspěšné detoxikaci je návrat k vyvážené stravě bohaté na živiny. Zaměřte se na čerstvou zeleninu, ovoce, luštěniny a libové bílkoviny. Vyhýbejte se zpracovaným potravinám s vysokým obsahem přidaných cukrů, stejně jako smaženým a tučným jídlům.


Hydratace: Voda hraje v detoxikačním procesu zásadní roli. Ujistěte se, že během dne pijete dostatek vody, abyste pomohli tělu vyloučit toxiny.

Během detoxikace omezte příjem kofeinu a alkoholu. Tyto látky mohou narušovat spánek a přetěžovat játra, což ztěžuje odstraňování toxinů.

Pokračujte v pohybu: Pravidelná fyzická aktivita stimuluje krevní a lymfatický oběh, který pomáhá tělu odstraňovat toxiny. Zařaďte do svého denního režimu mírné cvičení, například chůzi, jógu nebo plavání.


Dejte přednost spánku: Kvalitní spánek je zásadní pro regeneraci a obnovu organismu. Ujistěte se, že máte dostatek spánku, aby váš detoxikační systém mohl účinně fungovat.


Nakonec v D-LABu doporučujeme pro dosažení optimálních výsledků provést 1 až 2 tříměsíční detoxikační kurzy ročně.


Wellness s detoxikací D-LAB