Mořský kolagen, kyselina hyaluronová a vitamin c

mořský kolagen, kyselina hyaluronová a vitamin c

Pokožka je největším orgánem našeho těla a vyžaduje vhodnou péči, aby byla zdravá a zářivá. 


Mořský kolagen, kyselina hyaluronová a vitamin c jsou složky, které jsou známé svými blahodárnými účinky na pleť. Ať už jde o zmírnění známek stárnutí, zlepšení hydratace nebo podporu zářivé pleti, tyto složky jsou často doporučovány odborníky na péči o pleť. 


V tomto článku se podrobně podíváme na jednotlivé výhody každé složky a jejich kombinaci pro ještě působivější výsledky.

I. Mořský kolagen, kyselina hyaluronová a vitamin C: individuální přínosy

1. Síla mořského kolagenu

Kolagen est une protéine essentielle pour maintenir la structure et l'élasticité de la peau. Alors que notre corps produit naturellement du collagène, sa production diminue avec l'âge, ce qui entraîne une perte de fermeté et l'apparition de rides et de ridules.


Mořský kolagen získávaný z ryb je známý svou schopností stimulovat tvorbu kolagenu v pokožce.


Jak už název napovídá, mořský kolagen pochází z moře a má jedinečný původ s charakteristickými vlastnostmi.

Na rozdíl od kolagenu ze suchozemských zdrojů, jako je hovězí nebo vepřové maso, se mořský kolagen získává především z ryb, zejména z jejich šupin, kůže nebo kostí.

Tento mořský zdroj má jednu velkou výhodu: je kompatibilnější s lidským organismem a lépe se vstřebává. Mořský kolagen je proslulý svou malou molekulární velikostí, díky níž se pro tělo lépe vstřebává.


Další informace o mořském kolagenu


Konzumací mořského kolagenu ve formě doplňků stravy nebo používáním produktů péče o pleť s obsahem mořského kolagenu můžeme pomoci nahradit tento přirozený úbytek kolagenu v pleti a podpořit tak pevnější, hladší a mladší vzhled pleti.


2. Výhody kyseliny hyaluronové

Kyselina hyaluronová je látka přirozeně přítomná v našem těle, především v kůži. Působí jako houba, zadržuje vodu v kožních buňkách, udržuje optimální hydrataci a podporuje pružnou a zářivou pleť. 


S přibývajícím věkem se koncentrace kyseliny hyaluronové v pokožce snižuje, což vede ke ztrátě hydratace a vzniku jemných linek a vrásek. 

Používání produktů péče o pleť s obsahem kyseliny hyaluronové může pomoci doplnit zásoby vlhkosti v pleti, zlepšit její strukturu a celkový vzhled a zmírnit známky stárnutí.


Zjistěte více o výhodách kyseliny hyaluronové


3. Přínosy vitaminu C

Vitamin C je silný antioxidant, který má pro pokožku řadu příznivých účinků. Chrání pleť před volnými radikály, což jsou nestabilní molekuly zodpovědné za poškození buněk a předčasné stárnutí.


Je také známá jakokyselina askorbová a je nezbytná pro udržení dobrého zdraví. Přestože ji naše tělo produkuje jen málo nebo vůbec, je nezbytné ji do naší stravy zahrnout konzumací čerstvého ovoce a zeleniny, které jsou jejím důležitým zdrojem.


Tento vitamin hraje důležitou roli při posilování imunitního systému, ochraně buněk před oxidačním poškozením a pomáhá při vstřebávání železa. 

Vitamin C je také nezbytný pro tvorbu kolagenu, takže je klíčovým prvkem pro udržení pevnosti a pružnosti pokožky.

Působí jako nezbytný kofaktor pro enzymy (prolyl a lysin hydroxylázy), které se podílejí na syntéze kolagenu. Tímto způsobem pomáhá udržovat homeostázu kůže.


Používání produktů péče o pleť s obsahem vitaminu C pomáhá předcházet známkám stárnutí, snižuje výskyt skvrn a jizev, vyrovnává tón pleti a dodává jí přirozený, zářivý vzhled.


mořský kolagen, kyselina hyaluronová a vitamin c

II. Síla kombinace mořského kolagenu, kyseliny hyaluronové a vitaminu c

Při kombinaci mořského kolagenu, kyseliny hyaluronové a vitaminu C se jejich blahodárné účinky na pleť zdesetinásobí.


Vitamin C stimuluje tvorbu kolagenu a kyselina hyaluronová pomáhá udržovat hydrataci pokožky.

Tato kombinace vytváří příznivé prostředí pro tvorbu kolagenu a zároveň podporuje regeneraci buněk, zlepšuje strukturu pleti a redukuje nedokonalosti.

Kyselina hyaluronová navíc pomáhá zadržovat vodu v kožních buňkách, zvyšuje celkovou hydrataci a vypíná pleť, čímž snižuje výskyt jemných linek a vrásek.


Pro-Collagen Skin Renewal, kompletní složení mořský kolagen, kyselina hyaluronová a vitamin c


Společnost D-LAB vybrala nejúčinnější francouzský mořský kolagen na trhu, který je hydrolyzován na nízkou molekulovou hmotnost a u kterého byly klinicky prokázány účinky proti stárnutí. 


Díky pečlivému procesu hydrolýzy rozkládáme kolagen na menší částice o molekulové hmotnosti přibližně 2000 daltonů.


Tento jedinečný vzorec se skládá z 94 % mořského kolagenu typu I a 6 % elastinuVýsledkem je produkt, který přesně kopíruje proporce potřebné pro zdravou pleť. 


Bylo prokázáno, že užívání pouhých 2 gramů našeho kolagenu denně snižuje hloubku vrásek a obnovuje hydrataci pokožky.

Nezapomínejme ani na význam kyseliny hyaluronové a vitaminu C v tomto kompletním složení , které stimulují endogenní syntézu kolagenu a zvyšují hydrataci pleti.

Závěrem

Mořský kolagen, kyselina hyaluronová a vitamin C mohou mít při společném užívání doplňující účinky na zdraví pleti

Kolagen poskytuje strukturální podporu, kyselina hyaluronová udržuje hydrataci a vitamin C stimuluje syntézu kolagenu a zároveň chrání pokožku před oxidačním stresem.

Objevte nabídku