Keratin: původ, výhody, nedostatky

Keratin : ideální řešení proti vypadávání vlasů a pro posílení vlasového vlákna. 


Vysoké dávky keratinu v doplňcích stravy a v péči o vlasy stimulují růst vlasů, opravují poškozené vlasy a nehty a navracejí vlasům sílu, lesk a pružnost. 


Přečtěte si také: Proč následovat keratinovou kúru?

keratin

I. Původ keratinu

Keratin je přírodní nerozpustný protein složený z aminokyselin. 

Je základním stavebním prvkem vlasů, chrání je před vnějšími vlivy, jako je znečištění, vysoušení, UV záření a mořská voda, a posiluje jejich nepropustnost. 


Je také zodpovědný za pružnost, lesk a pevnost vlasů


Zásoby keratinu se však neobnovují a časem a agresí se vyčerpávají. 

Keratin, který produkují keratinocyty, buňky tvořící naši pokožku, tvoří téměř 90 % složení našich vlasů a nehtů. 

Dodává vlasům sílu, lesk a pružnost pro každodenní péči, hloubkovou hydrataci a hedvábnost, den po dni. 


Zvířecí keratin lze získat z rohů a kopyt, ale také z ovčí vlny nebo apalg. 

To je případ našeho keratinu Absolute, jehož keratin pochází z vlny ovcí chovaných pod širým nebem a stříhaných humánně za přítomnosti veterináře podle velmi přísných specifikací. 


Pro dosažení optimálního účinku na pokožku hlavy a vlasová vlákna se náš hydrolyzovaný keratin vyrábí pomocí přírodního patentovaného extrakčního procesu, kterým se získávají rozpustné tripeptidy s aminokyselinovým profilem shodným s lidským.


II. Výhody keratinu

Pro získání tvrdších nehtů, lesklých a silných vlasů a také pro omezení vypadávání vlasů je důležité doplnit keratin. 


Keratin, který tvoří vlasy, je trvalý a neobnovuje se, proto je důležité dodávat ho ve vysokých dávkách, aby se zabránilo poškození vlasů a jejich vypadávání. 


Vlasy jsou každý den vystaveny vnějším vlivům (UV záření, chlad, mořská voda atd.) i chemickým vlivům, jako je barvení. V důsledku toho jsou vlasy poškozené, se suchými konečky a roztřepenými konečky a nejsou již proti těmto mnoha faktorům chráněny. 


Proto je nezbytné obnovit vlasové vlákno doplněním keratinu, který umožní všem typům vlasů, ať už jsou barvené, jemné, husté, krátké nebo dlouhé, mít krásnou a zdravou hřívu. 

keratinové vlasy

Keratin působí jako přirozený posilovač vlasů s nedostatkem výživy, pomáhá omezit vypadávání vlasů, zvyšuje jejich hmotnost a dodává jim lesk a zářivost. 


Keratin v doplněk stravy pro vlasy je ideální pro posílení vnitřní vrstvy vlasů. Pro 360° účinek lze keratinové kúry užívat jako doplněk ke kosmetickým ošetřením na bázi keratinu, která působí povrchově na vnější vrstvy a vyplňují mezery a šupinky. 


Doplňky stravy na bázi keratinu můžete také kombinovat s oplachovacími přípravky pro suché nebo kudrnaté vlasy na bázi arganového nebo ricinového oleje, které usnadňují styling a narovnávání. 


Keratin tedy opravuje vlasy do hloubky, ale jeho působení je o to důležitější, když ho zkombinujete s vitaminem B8, raketou a bambusem, jako je tomu v našem Nutrition-Hair Duo, které podporuje růst vlasů tím, že stimuluje syntézu keratinu. 


Keratin je také stavebním prvkem nehtů a jeho doplňování přispívá k tomu, že nehty jsou pevnější a méně lámavé.


III. Dávkování a nedostatky

Naše laboratoř vyvinula ve vodě rozpustný keratin z ovčí vlny, vyrobený patentovaným postupem, který zajišťuje jeho snadnou asimilaci v těle.


Tento keratin, který je hlavní složkou našeho oblíbeného přípravku Absolu de Kératine, byl předmětem randomizované, dvojitě zaslepené studie, které se zúčastnilo 50 žen.


Studie prokázala snížení vypadávání vlasů, kvalitnější a odolnější vlasy, 87,5% zlepšení lesku a nehty, které se zdály být tvrdší a méně lámavé.


Testy prokázaly, že keratin je účinný na vlasy a nehty v dávce 500 mg denně. Proto je vhodné užívat Absolu de Kératine jako 28denní kúru, při každé změně ročního období, nejméně 3 měsíce po sobě, zejména u oslabených vlasů. 

čistý keratin

Mechanické, vnější a chemické zatížení, jako je intenzivní kartáčování, nadměrné barvení a vystavování vlasů slunci, může oslabit keratin našich vlasů. Pokud mají vlasy nedostatek keratinu, jsou křehké, suché a lámavé. Nedostatek keratinu může být také příčinou krepatění nebo roztřepených konečků. 


Nedostatek keratinu ve vlasech je pak třeba opět kompenzovat pomocí doplněk krmivo pro vlasy a kosmetické přípravky pro poškozené vlasy, jako jsou šampony, kondicionéry, krémy nebo hydratační masky na bázi keratinu, aby se vlasová vlákna mohla opravit a vaše vlasy získaly hladký a lesklý vzhled a optimální hydrataci.


Abyste podpořili výsledky keratinových kapslí a bojovali proti jejich nedostatkům, doporučujeme omezit používání zdrojů tepla, jako je žehlička na vlasy nebo fén, několik minut masírovat pokožku hlavy, abyste stimulovali cibulku a podpořili dýchání pokožky hlavy, a koupat se v rostlinných olejích, jako je ricinový, arganový nebo kokosový olej. Před zahájením jakékoli narovnávací kúry doporučujeme také důkladně vlasy očistit, abyste odstranili zbytky a škodliviny. Zvolte šampon pro péči o keratin, který vlasy připraví na narovnávací kúru a podpoří fixaci keratinu.


Keratin Absolute od D-LAB

Závěrem

Před jakýmkoli ošetřením nebo péčí keratinem je velmi důležité zjistit původ tohoto keratinu a jeho dávkování


Pokud vám kadeřník nedokáže poskytnout potřebné informace, zeptejte se výrobce, který by vám měl být schopen sdělit více informací o původu keratinu používaného v jeho výrobcích.