Suchá pokožka hlavy: naše přírodní řešení

Pokožka hlavy je velmi citlivá oblast, která potřebuje veškerou naši pozornost, aby se zabránilo tvorbě lupů, svědění a nadměrnému tvorbě mazu. Mnoho lidí trpí problémy se suchou pokožkou hlavy. Pochopení příčin je prvním krokem ke zlepšení zdraví vlasů a nalezení správných řešení.

Dívčí skalp

I- Příčiny suché pokožky hlavy

mnoho faktorů jsou příčinou suché pokožky hlavy.


Změny teplot (sezónní výkyvy), životní návyky (kouření, stres, alkohol), znečištěné životní prostředí, hormonální změny, některé léky a přípravky pro péči o vlasy mohou způsobovat svědění způsobené suchou pokožkou hlavy.


Když se přirozená rovnováha pokožky hlavy změní, je křehčí a její ochranná vrstva se ztenčí. Škodlivé látky mohou snadněji pronikat do pokožky a vytvářet mikrozáněty, které mohou vést ke svědění, lupénce, lupům, šupinatění a suché pokožce hlavy...


Suchá pokožka hlavy a ekzém 


Existuje několik forem ekzému, které mohou postihnout pokožku hlavy, a mohou postihnout kohokoli v jakémkoli věku!

Mnoho lidí denně trpí těmito nepříjemnými příznaky: viditelné lupy, zarudnutí, svědění, červené skvrny...

Příčina ekzému nejčastěji souvisí s alergeny obsaženými v barvách na vlasy, chemických přípravcích, šamponech, a dokonce i v laku na nehty, který se dostal do kontaktu s hlavou například při škrábání.

II- Co lze dělat se suchou pokožkou hlavy?

1) Suchá pokožka hlavy a výskyt lupů

Vlasová pokožka je suchá, když svědění a lupy se začnou objevovat, když si kartáčujete nebo češete vlasy. Náprava suché pokožky hlavy, několik přírodních řešení existovat!


Především se vyhněte příliš agresivním šamponům a zvolte jemný, hydratační šampon na bázi vajec nebo močoviny, který zanechá vlasy čisté, aniž by poškodil pokožku. Šampony proti lupům by se měly používat střídmě. Měli byste se také vyvarovat příliš pevných účesů (drdolů, copů nebo culíků), ideální je nechat vlasy volné.


Když máme suchou pokožku hlavy, máme tendenci používat příliš mastné oleje na vlasy, což může vést k opačnému problému.Kokosový olej naopak suchou pokožku hlavy ošetřuje a lupy šetrně odstraňuje.


Do naší vlasové kosmetiky zařazujeme esenciální oleje, které pomáhají bojovat proti podráždění způsobenému suchou pokožkou hlavy. Tea tree projasňuje a čistí pokožku, zatímco levandule zklidňuje svědění.


Smíchejte kokosový olej s několika kapkami čajovníkového a levandulového esenciálního oleje a směs vmasírujte do suché pokožky hlavy. Před umytím šamponem nechte působit 30 minut.


Vlasové přípravky s obsahem panthenolu, vitaminu B5 a betainu se doporučují pro jejich zklidňující účinek, který vytváří ochranný, hydratační film na povrchu suché vlasové pokožky.

Krém na suchou pokožku hlavy D-LAB

2) Řešení pro zklidnění suché pokožky hlavy

a) Péče o stravu


To, co je obsaženo v našich potravinách, hraje zásadní roli v péči o naše vlasy a suchou pokožku hlavy! Především je třeba se vyhnout pravidelné konzumaci uzenin, červeného masa, rafinované mouky, bílého cukru, ...


Abyste se vyhnuli suché pokožce hlavy a získali zpět silné vlasy, musíte konzumovat bílkoviny, které produkují kvalitní keratin, jenž je hlavní složkou vlasů.


Bílkoviny se nacházejí především v mase a rybách, které obsahují aminokyseliny, jež jsou prekurzory keratinu. Mastné ryby, jako je losos, sardinky a makrela, jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které pomáhají hydratovat a vyživovat suchou pokožku hlavy. Nacházejí se také ve vejcích, sýrech, quinoe, luštěninách, čočce atd.


Nedostatek vitaminů skupiny B může kromě proteinů vést ke zdravotním problémům spojeným se suchou pokožkou hlavy, jako je vypadávání vlasů, svědění, suchá pokožka hlavy a šupinatá kůže. 

Na stránkách vitamín B je proto velmi cenný i pro naše vlasy. Podporuje růst vlasů a posiluje je. Vyskytuje se především v výrobky z obilovin.



Kompletní strava proti suché pokožce hlavy

b) Vlasové doplňky

Pro lidi, kteří se nestravují zdravě a vyváženě, je vhodná doplněk stravy pro vlasy může pomoci a být řešením, jak zaplnit mezeru v jejich jídelníčku.

 

V D-LAB NUTRICOSMETICS nabízíme vlasové doplňky přizpůsobené všem typům vlasových problémů: vypadávání vlasů, jemné vlasy, šediny, poškozené vlasy, suchá pokožka hlavy atd. Ať už jsou naše vlasy jakéhokoli typu, pro zdravou hřívu musíme pečovat o vlasové vlákno

 

Chcete-li dlouhodobě obnovit rovnováhu pokožky hlavy, doporučujeme :


Na stránkách Klíčící komplex urychluje a posiluje růst vlasů, hloubkově vyživuje vlasovou cibulku vysokou dávkou všech účinných látek, které tvoří keratin, a stimuluje jeho aktivitu inovativním komplexem výtažků z bambusu a rakytníku.


Na stránkách Kapilární hmotnostní programje kompletní program složený ze tří přípravků, které společně obnovují nerovnováhu a zvyšují hustotu vlasů. 

Jádrem tohoto programu je, 22 účinných látek působí synergicky proti vypadávání vlasů a zvyšují jejich objem. Díky inovativnímu, čistému keratinu má program zabraňuje vypadávání vlasů a stimuluje jejich opětovný růst. vlasových vláken, což jsou dvě činnosti, které prokázaly  klinická studie1. 

1) Aktivátor rovnováhy

Odborná formule složená z 15 účinných látek, které působí synergicky a obnovují rovnováhu organismu. Stimuluje serotonin, reguluje neuro-hormonální aktivitu, podporuje klidný spánek a přináší vitalitu do každodenního života.

2) Keratin Absolute

Klenot francouzské Green-Tech, který přináší nový život pro nejnáročnější, poškozené a unavené vlasy. Silně působí proti vypadávání vlasů, poskytuje vysokou dávku patentovaného a dokonale asimilovatelného keratinu, který vyplňuje mezery, dodává strukturu a zvětšuje objem. 

3) Detoxikace mikrocirkulace

Tento přípravek na bázi minerálů a rostlin podporuje vylučování toxinů, posiluje krevní oběh v mikrocévách a usnadňuje přísun základních živin do srdce pokožky, čímž ji čistí, okysličuje a hloubkově vyživuje.