Svědění pokožky hlavy: co dělat?

Svědění, podráždění, lupy... Citlivá pokožka hlavy je častým problémem, se kterým není příjemné denně žít. Když se svědění vlasové pokožky stane posedlostí, je na čase podniknout hloubkové kroky k odstranění příčin problému a používat přípravky pro péči o vlasy a doplňky stravy, které zabrání nedostatkům.

Příčina svědění vlasů

 

Naše pokožka hlavy je křehká oblast, která vyžaduje veškerou naši pozornost. Suchá a citlivá pokožka hlavy může být způsobena vnějšími faktory, jako jsou např. vnější agreses, a sezónní změnyna znečištěnína agresivní šampony sulfátem, hromaděním přípravků pro péči o vlasy a dokonce i nadměrným používáním fénu, který při přílišné teplotě může spálit pokožku hlavy a vlasová vlákna. Výsledkem této agrese je změna hydrolypidového filmu a vznik lupů, pupínků a strupů na pokožce hlavy, což vede k neustálému svědění. Svědění je často příčinou lupů, které vznikají v důsledku příliš rychlé obnovy epidermálních buněk, což vede k trvalému odlupování. Nedostatečná sekrece kožního mazu ve vlasové pokožce a z toho plynoucí suchost vedou ke vzniku výskyt suchých lupů což vede ke svědění, brnění, podrážděné pokožce hlavy a v některých případech k předčasnému vypadávání vlasů. Naopak, když je nadměrná tvorba kožního mazuKdyž je pokožka hlavy suchá, objeví se na ní mastné lupy, které ji dusí a způsobují podráždění a svědění. Narušení rovnováhy vlasové pokožky je proto často příčinou. svědění pokožky hlavy. Nicméně některá onemocnění mohou někdy vysvětlit tyto agresivní irigace. Lupénka, ekzém nebo seboroická dermatitida mohou postihnout kůži až po pokožku hlavy. V takovém případě je nezbytné poradit se s lékařem nebo dermatologem o správné léčbě. Svědění vlasové pokožky je příznakem seboroické dermatitidy. nevyvážená pokožka hlavy která se časem stala příliš suchou, což může být způsobeno i vnitřními příčinami, jako je stres, únava, špatná strava nebo změna hormonálního cyklu, které hrají důležitou roli v povaze pokožky a vlasové pokožky a někdy způsobují přecitlivělost, svědění a tvorbu krust. Pokud máte chuť se celý den škrábat ve vlasech, může to být velmi nepříjemné a může to také zhoršit stav pokožky hlavy, když podlehnete pokušení. Proto je nezbytné znát a používat správnou denní péči o pokožku hlavy.

Řešení proti podráždění pokožky hlavy

Nejčastějším řešením pro zmírnění svědění a odstranění lupů je použití jemný šampon proti lupům nebo šampony proti svědění bez povrchově aktivních látek, sulfátů, silikonů nebo drsných složek. Tyto specifické šampony na bázi aloe vera nebo sladkých mandlí zklidňují a hloubkově hydratují pokožku hlavy a snižují nepříjemné pocity způsobené podrážděním. V případě mastných a úpornějších lupů jsou zapotřebí dermatologické šampony a kondicionéry. Je samozřejmě nezbytné vyhněte se agresivním přípravkům a odstraňovačům Šampony je vhodné používat v co největších rozestupech, aby pokožka hlavy mohla dýchat. Při nanášení šamponu dbejte na to, abyste pokožku hlavy příliš netřeli, a používejte lehkou masáž konečky prstů. Kromě používání správných přípravků pro péči o vlasy je důležité omezit zdroje tepla na minimum. V případě dermatologických problémů, jako je lupénka nebo ekzém, je důležité poradit se s dermatologem, ale můžete také namíchat několik kapek esenciálního oleje z čajovníku s jemným šamponem, který zmírňuje svědění. Pokud šampony proti lupům selhávají a svědění přetrvává v důsledku stresu, únavy nebo hormonální nerovnováhy, je třeba zaujmout důkladnější přístup s použitím vhodné doplňování. Samozřejmě musíte jíst vyváženou stravu, ale také musíte svému tělu dodávat všechny živiny, které potřebuje. doplněk stravy pro vlasy. Díky cílená aktivaJakmile je pokožka hlavy dobře hydratovaná, obnoví se její rovnováha a zmizí svědění a brnění. Jakmile je pokožka hlavy dobře hydratovaná, znovu získá rovnováhu a svědění a mravenčení zmizí. Vaše vlasy jsou opět zdravé a zářivé. Pro dosažení viditelných a dlouhotrvajících výsledků vám doporučujeme dodržovat kúru vlasových doplňků. alespoň 3 měsíce v řadě. Naše řada vlasových kapslí kombinuje různé receptury pro boj s problémy vlasové pokožky a jejich příčinami. Na . Detoxikace mikrocirkulace je například rostlinný přípravek, který pomáhá odstraňovat toxiny, posiluje krevní oběh a usnadňuje přísun základních živin do středu vlasové cibulky, aby se zabránilo tvorbě mastných lupů, svědění a nadměrnému tvorbě kožního mazu. Omega-3 v našem Absolutní Omega 3-6-9 pomáhají snižovat záněty velmi suché pokožky hlavy, zatímco omega-6 pomáhají udržovat integritu epidermis. L'Zinek absolutní poskytuje vysokou dávku zinku, stopového minerálu, který zajišťuje zdravou pokožku hlavy a má zklidňující, protizánětlivé účinky, které uklidňují podrážděnou pokožku hlavy.

detoxikace mikrocirkulace

Znovu okysličuje pokožku hlavy

Vyprodáno

Absolutní zinek

Zlepšuje kvalitu vlasů

Vyprodáno

Absolutní omega 3-6-9

Flexibilita a pružnost

Vyprodáno

Činnosti, kterým je třeba se denně vyhýbat

Pozor na zdroje tepla! Vysoušeče vlasů a žehličky na vlasy mají při vysokém zahřátí tendenci způsobovat zarudnutí a svědění pokožky hlavy. Totéž platí pro přípravky pro péči o vlasy složené z agresivních chemických a povrchově aktivních složek, které mají tendenci způsobovat záněty a podráždění. Vlasy proto vždy sušte nebo narovnávejte při nízké teplotě a každý den používejte šetrné šampony, které podrážděnou pokožku hlavy zklidní. Dopřejte svému tělu všechny vitamíny a stopové prvky, které potřebuje pro zdravé vlasy, a jezte pestrou, vyváženou stravu pro hřívu snů po celý rok.