Jak zabránit lámání vlasů a roztřepeným konečkům

Tváří v tvář každodenním agresím mohou být naše vlasy oslabené, což vede k obávanému lámání a nežádoucím roztřepeným konečkům

Tito dva nepřátelé pohody vlasů jsou nejen nevzhlední; Často odhalují hlubší nerovnováhu související s našimi postupy a naším prostředím. 

V tomto článku se ponoříme do jádra věci, abychom odhalili původ těchto problémů a především vás navedli k účinným řešením pro zachování krásy a zdraví vašich vlasů.


Přečtěte si také: Lámavé vlasy, co dělat?


I. Pochopení lámání a roztřepených konečků

1. Co jsou to polámané vlasy a roztřepené konečky?

Vnější faktory :

  • Chemické ošetření: Barvení, odbarvování, trvalá ondulace a narovnávání mění chemickou strukturu vlasů, což může oslabit vlasové vlákno.

 


  • Nadměrné teplo: Pravidelné používání vyhřívaných nástrojů, jako jsou fény, žehličky na vlasy nebo kulmy bez tepelné ochrany, může vlasy vysušovat a oslabovat jejich kutikulu.

 


  • Mechanické zacházení: Hrubé zacházení, jako je agresivní kartáčování vlasů nebo používání příliš pevných gumiček, může způsobit jejich zlomení.

 


  • Životní prostředí: Dlouhodobé vystavení slunečnímu záření, chlóru z bazénů, mořské soli a znečištění může rovněž poškodit strukturu vlasů.
Roztřepené konečky vlasů

Vnitřní faktory :

Nerovnováha ve výživě: Strava s nízkým obsahem bílkovin, železa, vitamínů nebo základních minerálů může oslabit vlasy.

Přečtěte si také: Potraviny pro lámavé vlasy, potraviny, kterým je třeba se vyhnout

 

Zdravotní stav: Některé zdravotní stavy nebo léky mohou ovlivnit zdraví vlasů.

 

Hormonální nerovnováha: Hormonální změny, například během těhotenství nebo menopauzy, mohou ovlivnit strukturu a pevnost vlasů.

Stručně řečeno, lámání vlasů je často výsledkem souboru faktorů, které narušují integritu vlasového vlákna.

II. Přijměte přizpůsobenou rutinu péče o pleť

Péče o roztřepené konečky

1. Vlasové produkty a stylingové doplňky

Pokud jde o doplňky, rozhodněte se pro gumičky bez obsahu kovů nebo hedvábné gumičky na svázání vlasů, protože vyvíjejí menší napětí a zabraňují lámání.

 

V neposlední řadě vyměňte tradiční kartáče za kartáče s přírodními štětinami nebo hřebeny se širokými zuby, abyste vlasy jemně rozčesali a snížili riziko jejich polámání. Používáním těchto výrobků a doplňků poskytnete svým vlasům tu nejlepší ochranu před roztřepenými konečky a lámáním.

2. Péče o vlasy

Pravidelné návštěvy kadeřníka jsou nezbytné pro prevenci a zvládnutí roztřepených konečků a lámavých vlasů. 

I při té nejdůkladnější péči o vlasy mají konečky vlasů, které jsou nejstarší částí, tendenci časem slábnout a utrpět environmentální, mechanické a chemické poškození


Když se vlasy začnou třepit nebo lámat, znamená to zhoršení stavu vlasů. Pokud tyto poškozené konečky nejsou ostříhány včas, roztřepené konečky mohou pokračovat ve stoupání po vlasovém stvolu, takže vlasy jsou slabší a slabší a poté náchylné k lámání a třepení konečků. 

Pravidelným zastřihováním poškozených konečků kadeřník předchází zhoršování problému.

3. Napájení

Správná strava je zásadní pro celkové zdraví vlasů, protože kvalita toho, co konzumujeme, se přímo odráží v jejich stavu. 


Vlasy, které se skládají převážně z bílkovin (keratinu), vyžadují stravu s vysokým obsahem bílkovin , aby byl zajištěn jejich růst a odolnost.


Zdravá jídla s okurkami a cizrnou

4. Hydratace a výživa zevnitř ven

Hydratace hraje klíčovou roli v prevenci lámání vlasů. Dobře hydratované vlasy jsou pružnější, odolnější a méně se lámou v důsledku mechanického namáhání, jako je kartáčování nebo styling. 


Voda je nezbytnou součástí vlasového vlákna, a když vlasy postrádají hydrataci, jejich struktura se stává křehkou, takže konečky jsou suché a náchylné k třepení konečků. Pro zajištění optimální hydratace se doporučuje pít dostatek vody a strava bohatá na omega-3 pomáhá hydratovat vlasy zevnitř.

Vitalita vašich vlasů nezávisí jen na vlasové péči, kterou si vyberete. Integrace doplňky stravy vlasyplné prospěšných látek, jako jsou ty, které nabízí například D-LAB NUTRICOSMETICSmůže pomoci vyřešit problémy spojené s křehké a roztřepené konečky.

Výživa-kapilární duo

S naším vlajkovým produktem, Nutrition-Hair Duo, oživte své vlasy tím, že jim poskytnete čistý a přirozený keratin s asimilací 95%. 


To znamená, že molekuly keratinu zůstávají během trávení kapslí v žaludku neporušené.


Náš keratinový výtažek je patentovaný, jeho účinnost je prokázána: Působí do hloubky proti vypadávání vlasů, vyživuje a opravuje vaše vlasy pro objemnější vlasy. 


Díky našemu růstovému komplexu , který poskytuje všechny stavební kameny keratinu, si žárovka bude moci vybrat vše, co potřebuje v krevním řečišti k syntéze keratinu.

Hydra-Capillary Complex

Složení speciálně navržené pro suché, kudrnaté, kudrnaté, oslabené a devitalizované vlasy. Toto ultrakomplexní složení obohacené o esenciální mastné kyseliny, vitaminy, minerály a stopové prvky se světlicovým a arganovým olejem hydratuje a vyživuje vlasy hluboko u kořínků, posiluje jejich strukturu a chrání je před dehydratací a vnějším poškozením.

 

Suchá pokožka hlavy a vlasy jsou způsobeny nedostatkem kožního mazu a vody v hydrolipidovém filmu, který chrání vlasy.

 

Vnější vlivy, jako je narovnávání, barvení, slunce nebo znečištění, mění tento film, který funguje jako ochranná bariéra: voda přirozeně obsažená ve vlasech se nadměrně odpařuje, oslabuje vlasy a činí je porézními a matnými.

 

Na stránkách Hydra-Capillary Complex kombinuje světlicový a arganový olej, vitamíny, minerály a základní stopové prvky, které hydratují a vyživují vlasy od kořínků.

 

Tyto 100% veganské aktivní složky pronikají až do samého nitra vlasů a zanechávají je silnější, jemnější a lesklejší.

Dobrá vnitřní i vnější hydratace je zkrátka první obrannou linií proti lámání vlasů.

Závěrem

Závěrem lze říci, že to, jak se vyhnout roztřepeným konečkům a zvýšit zdraví našich vlasů, závisí na mnoha faktorech, vnějších i vnitřních. 

Je nezbytné pochopit důležitost každé složky, od každodenní údržby přes výživu až po hydrataci, aby byla zachována integrita našich vlasových vláken. 

Správná péče o pleť, pravidelné návštěvy kadeřníka, vyvážená strava a cílené výživové doplňky, jako jsou ty, které nabízí D-LAB NUTRICOSMETICS, jsou základními prvky, které zabraňují lámavosti vlasů a roztřepeným konečkům.