10 potravin pro dokonalé vlasy

 

Vlasy jsou suché a poškozené, lámavé, zplihlé a bez lesku. Zjistili jste, že vaše vlasy jsou unavené, matné a postrádají objem. Ke všemu vám vypadávají vlasy. Šampony a přípravky pro péči o vlasy už nestačí? Je čas přehodnotit svůj jídelníček.

Objevte naše potraviny pro krásné vlasy a pleť. Vlasy, které mají všechny živiny potřebné k vytvoření vlasového vlákna, získají zpět veškerou svou vitalitu. A abyste měli hříva snůnení nic lepšího než vyvážená strava a podpora poskytovaná doplněk stravy pro vlasy upraveno.

 

I. La Kératine : La clé pour avoir des beaux cheveux

Ať už je typ vlasů Kudrnaté vlasy, velmi suché vlasy, kudrnaté vlasy nebo normální vlasy. keratin je protein který tvoří 95 % všech vlasových vláken. Je důležitéposkytnout všechny živiny potřebné pro silné vlasy. Všechny živiny, které tvoří keratin, jsou do vlasové cibulky rozváděny krevním řečištěm. Pokud nejsou dodávány v dostatečném množství, může rychle dojít k vypadávání vlasů, třepení konečků a slabým, unaveným vlasům.

 

Na stránkách keratin je začleněno dSírové aminokyseliny : metionin, lysin a cystin; stopové minerály: zinek, železo, měď a hořčík; a skupina vitaminů: B5, B8 a B9. Pokud některý prvek chybí nebo je přítomen v malém množství, ponechává otevřená dvířka vnější agresi. Proto je pro péči o vaše vlasy zásadně důležitá správná výživa.

II. Aliments cheveux : notre top 10

1) Ryby

Výběrem kvalitních ryb dodáte svému tělu ty správné esenciální mastné kyseliny: omega 3 a 6. Tučné ryby, jako je například losos a tuňák, poskytují také kvalitní živočišné bílkoviny a železo, které je nezbytné pro okysličování buněk. Způsob, jak hloubkově vyživit pokožku hlavy a posílit vlasy. Bílé ryby mají méně mastných kyselin a jsou bohatší na bílkoviny.

 


2) Impulsy

Luštěniny, jako je například čočka, jsou skutečným zdrojem železa, vitaminů skupiny B, zinku a vysoce kvalitních rostlinných bílkovin. Ať už jste vegetariáni, nebo ne, čočkou byste neměli šetřit. Stejně jako tučné ryby ji můžete jíst jednou nebo dvakrát týdně a příjem luštěnin obměňovat.

 

Žena pečuje o své vlasy

3) Rostlinné oleje

Rostlinné oleje jsou také zdrojem esenciálních nenasycených mastných kyselin. Jsou to tedy dobré tuky! Pokud si k dochucování pokrmů nebo vaření zvolíte různé oleje, získáte omega 3, 6 a 9. Olivový olej je bohatý na omega 9, olej z vlašských ořechů a řepkový olej na omega 3 a slunečnicový nebo hroznový olej na omega 6. Samozřejmě existuje mnoho dalších. Ne všechny jsou však vhodné pro vaření, proto si nezapomeňte zkontrolovat informace na etiketě oleje.


4) Olejnaté plody

Olejnaté plody, jako jsou mandle, vlašské a lískové o řechy, jsou bohaté na vitaminy a minerály, například zinek, který je nezbytný pro syntézu bílkovin a ochranu buněk před oxidativním stresem. Mandle obsahují selen, který reguluje tvorbu kožního mazu, a působí tak proti mastným vlasům a lupům.


5) Mořské řasy

Mořské řasy mají mnoho výhod a stále častěji se používají k vnějšímu ošetření a doporučují se i ve stravě. Jsou bohaté na řadu minerálních látek, jako je zinek, vitaminy skupiny B a aminokyseliny obsahující síru, jako je methionin a cystin. V neposlední řadě působí na čištění vlasové pokožky. Neváhejte a zařaďte spirulinu nebo jiné řasy do svého jídelníčku.

6) Ovoce

Jezte ovoce, které je bohaté na vitamíny a minerály. Vybírejte si sezónní ovoce, které je přirozeně bohatší na živiny než ovoce pěstované ve sklenících. Pomáhají bojovat proti oxidačnímu stresu a dodávají vitalitu vašim vlasům i tělu.

 


7) Zelenina

Stejně jako u ovoce volte sezónní zeleninu. Zelená zelenina, jako je špenát a rukola, je skutečným spojencem pro krásné vlasy. Jsou bohaté na železo a hořčík, které jsou nezbytné pro přenos kyslíku do buněk, a také na beta-karoten, prekurzor vitaminu A. Stimulují tvorbu kožního mazu, který chrání pokožku hlavy. V neposlední řadě pomáhají obnovovat buňky a urychlují růst vlasů.

 

Broskve a meruňky v dřevěném košíku na ovoce

8) Vejce

Vejce: Nejlepší zdroj bílkovin. Můžete je jíst nebo používat v přípravcích pro péči o vlasy. Je to pravděpodobněnejoblíbenější potravina, o které vždy slyšíme. Jsou bohatá na vitaminy skupiny B, které pomáhajíobnovovat vlasová vlákna.

 

9) Kakao

Kakao je bohaté na hořčík, draslík a železo a pomáhá stimulovat krevní oběh ve vlasové pokožce. Můžete ho přímo jíst nebo používat kakaový prášek jako léčebnou kúru, stejně jako vejce nebo rostlinné oleje. Pokud tedy milujete čokoládu, tady je další důvod, proč si ji dopřát. Samozřejmě nemluvíme o mléčné čokoládě.

 

10) Ústřice

A konečně ústřice jsou bohaté na zinek, který pomáhá zpomalit a omezit vypadávání vlasů.

 

Proto je vhodnější jíst zdraví prospěšné potraviny což umožníposkytovat základní živiny do našich vlasů na vytvořit silné vlasové vláknoOmezte vypadávání vlasů a navraťte jim lesk a vitalitu.


Přečtěte si také: les aliments à éviter pour les cheveux

III. Une alimentation appauvrie

Notre alimentation actuelle est appauvrie en nutriments. En effet, nous consommons des aliments importés de nombreux pays qui perdent leur qualité. Notre assiette est quantitative mais plus qualitative ce qui a pour conséquence d’avoir un bulbe fatigué et une pousse ralentie. C’est pour cela qu’il est primordial d’agir en plus de l’alimentation et de choisir des compléments alimentaires adaptés à nos besoins pour répondre à nos problématiques en complétant la nutrition.

Doplňky stravy D-LAB

Chez D-LAB, nous proposons des compléments alimentaires 100% naturels, cleans, sans OGM, sans nanoparticules, sans ingrédients issus de la pétrochimie et non testés sur les animaux.

Chcete delší vlasy?

Už vás nebaví mít jemné, lámavé vlasy, pomalý růst vlasů, nedostatek lesku, roztřepené konečky, suchá pokožka hlavy. ? 


Na stránkách Klíčící komplex je ideální pro stimulovat růst vlasů a urychlit proces růstu

C’est une kompletní vzorec qui agit contre les cheveux fins, cassants et qui ont tendance à ne plus pousser. 


Elle poskytuje vysokou dávku všech potřebných živin.  složení našich vlasových vláken v dostatečném množství. Navíc poskytuje také spirulinaa rakety uznán za urychlení růstu vlasů.

Chcete mít plnější a hustší vlasy?

 Grâce à notre best-seller : Le Duo Nutrition-Capillaire, vous retrouverez une force capillaire en apportant de la kératine pure et naturelle assimilable à 95%, c’est-à-dire que les molécules de kératine ne seront pas détruites lors du passage des gélules dans notre estomac. 


Notre Absolu de Kératine est breveté, son efficacité est prouvé : Il va agir en profondeur pour une action anti-chute, il va nourrir et réparer vos cheveux pour des cheveux plus volumineux. Grâce à notre Complexe de Pousse qui va apporter tous les éléments constitutifs de la kératine, le bulbe va pouvoir sélectionner tout ce dont il a besoin dans la circulation sanguine pour synthétiser la kératine.


Receptury v tomto duu jsou vysoce dostupné, přírodní a složené z titrovaných a koncentrovaných rostlinných účinných látek. Naše účinné látky jsou vybrány tak, aby se zaměřily na problém a jeho příčiny a dosáhly viditelných a dlouhotrvajících výsledků.

Samozřejmě nestačí jen dobře jíst. Nejlépe jeosvojit si postup In&Out a vybírat si šampony, které neobsahují parabeny, silikony, nanočástice a jsou přírodní. Šetrné šampony, vhodné přípravky pro péči o vlasy, masky na bázi esenciálních a rostlinných olejů, jako jeolej z ylang-ylang, kokosový olej, arganový olej, ricinový olej pro růst vlasů ajojobový olej, které se aplikují do délek, aby nezatěžovaly vlasy. 

 

Hydratační, rozčesávací a vyživující kondicionér pro jemné rozčesávání vlasů, který omezuje jejich vypadávání způsobené česáním nebo kartáčováním. Vlasy je vhodné mýt jednou až dvakrát týdně, aby se omezilo vylučování kožního mazu. Vlasy můžete opláchnout studenou vodou, aby se uzavřely šupinky, a vysušit ručníkem namísto fénem.