Nadýmání břicha: příčinné potraviny

Pocit těžkosti, nafouklý nebo tvrdý žaludek, nadýmání, bolest... S těmito zažívacími problémy je obtížné se denně vyrovnávat. Zjistěte, jaké mohou být jejich příčiny, zavedením strategie proti nafouklému břichu!

nafouklé břicho

Příčiny

  • Zdravý životní styl

První příčinou nadýmání je špatná strava (příliš tučná, příliš sladká, příliš slaná, alkohol, perlivé nápoje), která může vést k zažívacím potížím. Tyto potraviny dráždí trávicí systém a způsobují nadýmání.

Nadýmání mohou způsobovat i některé "zdravé" potraviny, které v žaludku kvasí, zejména zelí (brokolice, květák, růžičková kapusta), syrová zelenina a mléčné výrobky. Kvašení probíhá ve střevě a jeho cílem je zničit vlákninu. Problémem je, že to vede k produkci střevních plynů, které způsobují nadýmání a plynatost. Obě tyto skutečnosti spolu často souvisejí.


Dalšími možnými příčinami oteklého břicha jsou

  • Stres
  • Lékařské ošetření
  • Sedavý způsob života 
  • Premenstruační syndrom 

Reflexy proti balonování

  • Důležité je jíst jídlo v klidu, pravidelně a dobře ho rozkousat. Mezi posledním jídlem a spánkem vyčkejte alespoň dvě hodiny, aby mohlo správně proběhnout trávení.
  • Preferujte vařenou zeleninu, potraviny s vysokým obsahem vlákniny a celozrnné potraviny.
  • Pijte pravidelně vodu, ale ne při jídle. Vybírejte si minerální vody bohaté na hořčík, které mají mírný projímavý účinek.
  • Pravidelná fyzická aktivita: sport stimuluje svaly břišního pásu, a tím napomáhá trávení a tranzitu.

Přírodní řešení pro oteklé břicho

Mikrobiota zachraňuje naše břicho


Strava je nejlepší způsob, jak tento mikrobiom chránit.

V boji proti špatným bakteriím používáme potraviny, které obvykle pocházejí z živých bakterií používaných ke kvašení, například ty, které umožňují výrobu kefíru, potlačují růst nebo stimulují systém.

Růst dobrých bakterií můžeme podpořit také konzumacítzv. prebiotik, která se získávají z vlákniny obsažené například v zelenině, jako je kořen čekanky nebo topinambur.


Prebiotika a probiotika se mohou užívat společně a obě jsou obzvláště účinná v boji proti zažívacím poruchám.


V D-LAB NUTRICOSMETICS nabízímeAbsolu Probiopure, který obnovuje rovnováhu střevní mikroflóry, podporuje trávicí komfort, zlepšuje kvalitu pokožky a stimuluje imunitní systém.

Doporučujeme několikaměsíční léčbu, která umožní dobrým bakteriím osídlit střevo a pomoci vám vypořádat se s různými problémy, kterým čelíte. To podpoří dobré trávení a vstřebávání živin a výrazně sníží střevní problémy a pocity nadýmání.



Esenciální oleje 


Pro zklidnění žaludku na konci každého jídla a podporu trávení zvažte esenciální oleje, které příznivě působí na trávicí systém, napříkladesenciální oleje zmáty peprné, citronu nebo kardamonu.

Příležitostně, na podporu trávení, užívejte jednu nebo dvě kapky po jídle na neutrální tabletě, cukru nebo ve lžičce rostlinného oleje či medu.

nadýmání

Potraviny na snížení břišního tuku


Jak jsme viděli výše, některým potravinám bychom se měli vyhnout, abychom omezili zažívací potíže, ale jiné mohou pocit nadýmání snížit. To je případ aromatických bylin (pažitka, petržel, tymián, oregano atd.) a ovoce, které díky vysokému obsahu vody a vlákniny působí močopudně a zlepšují průchodnost. Nejlépe se používají čerstvé, ale účinné jsou i sušené bylinky.

Karminativní rostliny, jako je fenykl, kmín a koriandr, pohlcují střevní plyny. Mohou se jíst ve formě semen nebo bylinného čaje.



Soda bikarbona


Jedlá soda je klasický babičkovský lék, který byste měli mít v lékárničce! Je velmi účinná na snižují zažívací potížeUžívejte jednu polévkovou lžíci zředěnou ve sklenici vody před jídlem. Tento lék se nedoporučuje lidem s ledvinovými nebo srdečními problémy.



Čaje a bylinné čaje 


Pití čajů a bylinných čajů je pro tělo prospěšné díky jejich obsahu. diuretický účinek. Umožňují ledvinám správně fungovat a omezit zadržování vody.

Zelený čaj navíc urychluje tranzit!

Nejčastěji se doporučuje zelený čaj, protože je nefermentovaný a bohatý na polyfenoly a antioxidanty. U bylinných čajů doporučujeme buď si připravit vlastní směs, nebo používat speciální trávicí čaje.

Máta je známá tím, že zklidňuje nadýmání, sléz snižuje bolest zažívacího traktu a anýz reguluje pomalé přechody.

Nahraďte kávu čajem nebo bylinkovými čaji, které zlepšují trávení.

vyprázdnit žaludek

Doplňky stravy

Chez D-LAB, nous proposons des compléments alimentaires pour le corps avec des formules aux ingrédients naturels, sans produits controversés et sans effets secondaires.

 

Pro obnovení rovnováhy střevní mikroflóry, jak je uvedeno výše, doporučujemeAbsolu Probiopure, který obsahuje směs 5 kmenů mléčných fermentů, které působí přímo ve střevě.

Kromě L'absolu Probiopure doporučujeme také náš Program spalování tuků je bestseller! Umožňuje spalovat tuk i v klidu. Tento hubnoucí program se skládá ze 3 produktů, které působí v součinnosti při odstraňování uloženého tuku a posilují příjem přirozených potravin. Kúra nabízí účinné látky, o nichž je známo, že jsou silnými spalovači tuků, jako je malinový keton, guarana, kajenský pepř nebo extrakt ze zeleného čaje.

Metabolism Activator zvyšuje základní rychlost metabolismu tím, že podporuje termogenezi, která přeměňuje cukry a tuky na teplo.

Aktivní energetický komplex bude působit na spalování tuků a nakonec Detox Slimming bude bojovat proti zadržování vody a odvodnění vašeho těla.

 

Naše kapsle jsou vyrobeny ze 100% přírodních složek a obnoví rovnováhu vašeho trávicího systému, zabrání chutím a mlsání, sníží chuť k jídlu a působí proti nadýmání a dalším zažívacím problémům - ideální pro ploché břicho.