Co je kolagen?

kolagen c

I. Le collagène, c'est quoi ?

Le collagène est la protéine structurelle la plus abondante que nous possédons, et elle joue un rôle incroyablement important.


Découvrir les meilleurs compléments alimentaires collagène marin de D-LAB.


Le collagène est présent dans notre peau, nos cheveux, nos ongles, nos intestins, nos articulations, nos tendons et même nos os. C'est cette protéine qui confère à votre peau son élasticité et sa fermeté. Vous savez, ce petit "rebondi" qui nous donne cet aspect jeune et lumineux.


Působí také jako jakési "lepidlo", které drží naše buňky pohromadě. Pokud tedy chcete, aby vaše pokožka zůstala pružná, klouby fungovaly bez bolesti a střeva správně trávila, je kolagen nezbytný!


Co přesně je kolagen? 

Struktura kolagenu je charakterizována specifickou sekvencí aminokyselin bohatou na glycin, prolin a hydroxyprolin. Jeho charakteristický tvar má podobu trojité šroubovice, známé také jako alfa trojitá šroubovice, v níž se těsně proplétají tři polypeptidové řetězce. Tento vzor trojité šroubovice dodává kolagenu stabilitu a pevnost, které jsou nezbytné pro pevnost pojivové tkáně.


Pokud se chcete dozvědět více o výhody kolagenuJe to tady :)


II. Rôles du collagène

Už jsme si řekli, že kolagen je pro pleť zásadní, ale to není všechno! Tato magická bílkovina toho může našemu tělu nabídnout ještě více.

1. Pour la peau

  • Udržování pružnosti: Kolagen je strukturální bílkovina, která tvoří velkou část dermis, nejhlubší vrstvy kůže. Zajišťuje pevnost a pružnost pokožky tím, že jí dodává strukturu a podporuje kolagenová a elastinová vlákna.

  • Hydratace: Kolagen pomáhá zadržovat vodu v pokožce. Dobře hydratovaná pleť vypadá mladší a zářivější.

2. Pour les Cheveux

Ačkoli kolagen není součástí struktury vlasu jako keratin, hraje důležitou roli při posilování vlasových folikulů. Zlepšuje odolnost vlasů, podporuje zdravé vlasové prostředí a chrání před poškozením, čímž zajišťuje silnější, hustší a odolnější vlasy.

e-book collagène

3. Pour la Minceur

Kolagen je důležitou součástí svalové tkáně. Udržováním dobré svalové hmoty může kolagen přispět ke zvýšení bazálního metabolismu, což může pomoci při hubnutí a regulaci hmotnosti.

4. Pour les intestins

Možná vás překvapilo, že kolagen může být prospěšný pro naše střeva. Kolagen je důležitou součástí střevní výstelky. Pomáhá udržovat integritu střevní sliznice tím, že vytváří ochrannou bariéru proti toxinům, bakteriím a dalším škodlivým látkám, což podporuje zdravé trávení. Snižuje zánět, což může být prospěšné pro lidi trpící poruchami trávení, jako je syndrom dráždivého tračníku (IBS) nebo Crohnova choroba.

5. Pour la souplesse

Kolagen také přispívá k pružnosti našeho těla. Je obsažen ve šlachách a vazech a umožňuje hladký pohyb kloubů. Proto je tak důležitý pro sportovce a aktivní lidi. Pokud chcete zůstat pružní a vyhnout se bolestem kloubů, kolagen je vaším spojencem.

Studie naznačují, že suplementace kolagenem může pomoci snížit zánět v kloubech, což může zmírnit bolest a nepohodlí spojené s kloubními problémy, jako je osteoartróza.


Kolagen se stará o naši pokožku, vlasy, klouby, střeva a pružnost. Proto se stal nezbytným doplňkem stravy pro tolik lidí!

Quel type de collagène choisir ?


III. L'évolution du collagène avec le temps

Od 25 let věku se jeho produkce snižuje a objevují se známky stárnutí: 


  • rides et ridules, le relâchement cutané, perte de volume et d'élasticité. 

  • tělo: problémy s klouby a šlachami atd. 

  • špatná asimilace a zažívací potíže 

Od 40. roku života se v těle vytváří přibližně o 1 % méně kolagenu ročně. To znamená, že tělo má méně kolagenu pro podporu kůže, kloubů a pojivových tkání. 


Ve věku 50 let spotřebujeme polovinu kolagenového kapitálu.


Quand et comment prendre du collagène a à quel moment de la journée prendre le collagène ?

kolagen c

Tento jev je možné omezit tím, že tělu dodáme kvalitní kolagen, který pomůže tento úbytek nahradit. 


Il est essentiel de choisir un collagène marin hydrolysé, avec un faible poids moléculaire, de la vitamine C et si possible bénéficiant d'une étude clinique ! 

Tout comme le collagène sélectionné par D-LAB !

IV. Le collagène de D-LAB

D-LAB vybral nejzajímavější a nejúčinnější kolagen na trhu!

Francouzský mořský kolagen, hydrolyzovaný kolagen s nízkou molekulovou hmotností a klinicky prokázanými účinky proti stárnutí!


Náš kolagen v D-LAB se vyznačuje mořským původem, což je forma, která je považována za nejlépe vstřebatelnou pro tělo.

Díky pečlivému procesu hydrolýzy rozkládáme kolagen na menší částice s molekulovou hmotností kolem 2 000 Da, což zajišťuje optimální vstřebávání.


Toto jedinečné složení, které se skládá z 94 % mořského kolagenu typu I a 6 % elastinových vláken, přesně kopíruje poměry nezbytné pro zdravou pokožku. Již od 2 gramů denně se náš kolagen ukázal jako pozoruhodně účinný při redukci hloubky vrásek a obnově hydratace pleti. Pokožka je pružnější a pleť vypnutější.

V rámci našeho etického a odpovědného přístupu pochází náš kolagen z francouzského volně žijícího rybolovu s certifikátem MSC, což zaručuje nejen jeho kvalitu, ale také náš závazek k udržitelnosti.

kolagen c

Závěrem

V D-LAB NUTRICOSMETICS věříme v sílu vnitřní krásy, která vyzařuje navenek. 

Kolagen je mnohem víc než jen bílkovina; je to tajemství mládí a vitality naší pokožky, vlasů a celkové pohody.


Investice do zdraví našeho kolagenu od útlého věku je projevem lásky k našemu tělu. Aktivním přístupem a zařazením kolagenových doplňků od společnosti D-LAB NUTRICOSMETICS do každodenní rutiny si můžeme zachovat svůj mladistvý kapitál a podpořit svou pohodu v každé fázi života.


Jaká je molekulová hmotnost kolagenu D-LAB?  


Všechny naše přípravky na bázi kolagenu obsahují stejný hydrolyzovaný mořský kolagen typu I s molekulovou hmotností přibližně 2000 Da. Tato nízká molekulová hmotnost zlepšuje jeho vstřebatelnost, biologickou dostupnost a schopnost dosáhnout cílových tkání, čímž zvyšuje jeho příznivé účinky na kůži, klouby a mnoho dalších tělesných tkání.


Náš Pro-Collagen Suppleness obsahuje jiný typ hydrolyzovaného mořského kolagenu, ale typu I a II bez elastinu, s molekulovou hmotností kolem 2000 Da.



Jaký kolagenový hydrolyzát se používá ve vašich recepturách?


Naše přípravky používají hydrolyzát kolagenu, který se může vstřebávat přes střevní bariéru. Tyto peptidy a volné aminokyseliny o velikosti menší než 0,5 Kda se po strávení nacházejí v krevním oběhu a je známo, že se účinně vstřebávají střevní bariérou (Iwai et al., 2005).



Proč do svých kolagenových přípravků přidáváte vitamin C?


Vitamin C je spojen s našimi produkty, protože je nezbytný pro procesy syntézy kolagenu. Působí jako nezbytný kofaktor pro enzymy (prolyl a lysin hydroxylázy), které se podílejí na syntéze kolagenu. Tímto způsobem pomáhá udržovat homeostázu pokožky.



Přečtěte si náš článek "Mýty a fakta o účincích kolagenu"abyste se dozvěděli více :)