Jak se opalovat, když máte bílou pleť?

Jak se opalovat, když máte bílou pleť?

Jak se opalovat, když máte bílou pleť?

To je vše! Je léto, prázdniny, jedeme na dovolenou! Chystáme se zpívat o měkkýších, korýších a... spálení od slunce. A jéje. Se svou čistou kůží se obáváte, že budete mít zarudlou pokožku už při prvním vystavení se slunečnímu záření.

Když se opalujete, když jste bílí, může to být pro některé a některé noční můra. Nebojte se, D-LAB vám jako vždy dává své cenné rady, abyste věděli, že ano, ano: opalujete se, když jste bílí.


Být bronzový, když jste běloch, je pro některé lidi utopie. Přesto je to možné. Vyžaduje to několik kroků: příprava pleti na léto před expozicí, jeho ochrana během a jeho hydratace poté.


Než vám tyto kroky podrobně představíme, podívejme se na kůži a mechanismus opalování. Když se opalujeme, když jsme bílí, aktivujeme pigmentaci kůže prostřednictvím melanocytů, což jsou naše buňky, které produkují melanin: pigment zodpovědný za zbarvení kůže.

Opálení je vlastně obranný mechanismus kůže. Když na kůži dopadá UV záření, brání se vylučováním melaninu.

Právě tato zvýšená produkce melaninu zbarvuje naši pokožku intenzivněji než obvykle a způsobuje to, čemu se běžně říká opálení.

Pro světlou pleť je však tento krok bolestivý a někdy i nebezpečný, protože způsobuje zarudnutí a popáleniny a malé nebo žádné pěkné opálení.

Ideální by bylo tyto melanocyty aktivovat, ale bez toho, aby se vystavovaly působení... Říkáte si, že je to nemožné? No, D-LAB to dokázal. S naší speciální opalovací kapsle Active Sun Complex, aktivátor opalování.

Vskutku, doplňky stravy pro pleť jsou účinné a doporučují se při opalování, když jste bílí. Náš komplex Active Sun obsahuje výtažek z mrkve, který pokožku pozlacuje a zvětšuje. Mrkev je bohatá na beta-karoten a vitaminy, které jsou pro opalování velmi užitečné; meruňkový extrakt bohatý na antioxidanty a pigmenty. Meruňka optimalizuje opálení. Složení obsahuje také výtažek z granátového jablka titrovaný v punicalaginech na 30 %. Tento extrakt má silné antioxidační účinky díky silným polyfenolům punicalinginům. Snižuje hyperpigmentaci a poškození pokožky vyvolané slunečním UV zářením.

V neposlední řadě přípravek obsahuje další účinné látky, jako je samotný beta-karoten, extrakt z černého rybízu nebo dokonce astaxanthin.


Díky tomuto kouzelnému koktejlu ochranných účinných látek a prekurzorů opálení získáte opálenou pleť dříve, než se začnete vystavovat slunci.

Antioxidanty zabraňují oxidaci volných radikálů, která způsobuje předčasné stárnutí pleti.

Tento opalovací kapsle vám umožní rychlé opálení, vyhnete se pihám, spálení, riziku rakoviny kůže a získáte dokonalé opálení.

Kromě toho, že dobře vypadáte, zvyšujete svůj sluneční kapitál, a tak se stále častěji opalujeme, když jsme bílí.

Naše praktické tipy na pláž a k bazénu

Letos v létě se rozhodlo, že se budeme opalovat, když budeme bílí. Abychom se ochránili před uva a uvb, natřeme se ochranou proti slunci, opalovacími krémy s vysokou ochranou spf, abychom co nejvíce oddálili dobu, kdy se spálíme. Nejlepší je vzít si voděodolné, abyste si neznečistili moře, a jít se koupat, kdykoli se vám zachce.

Pro přípravu není třeba nanášet samoopalovací krém, protože je povrchový a absolutně nechrání pokožku. Stačí, když si s sebou vezmete komplex Active Sun a sluneční brýle.

A je lepší než solárium, tyto úkony jsou škodlivé a neposkytují vám vitamin D ani ochranu před slunečními paprsky.

Jakmile ucítíte, že jste opálení, a kůže se začne stahovat, neváhejte si na sebe položit plážový ručník, abyste proces zastavili.

Jednou týdně pleť peelingem zbavíme všech odumřelých buněk a zajistíme hydrataci pleti pomocí aloe vera a rostlinných olejů, jako je monoi olej, kokosový a mrkvový olej, které umocňují efekt zdravého lesku.

Aloe-vera je skutečně velmi dobrý prostředek po opalování, který zklidňuje a hydratuje. Doporučují ji i dermatologové.

U světlé pleti zapomínáme na mléčný tuk. (Dokonce i pro tmavou pleť).


Naše praktické tipy na pláž a k bazénu

Hydratujte pokožku zevnitř:


Hloubkovou hydrataci zajišťuje Absolute Hyaluronic, který působí jako magnet na vodu a přitahuje ji dovnitř buněk, čímž zajišťuje hydrataci a především vypnutí pleti.

Další doplňky stravy pro kombinaci


V duu Eclat-Total nalezneme náš aktivní sluneční komplex, který je doplněn komplexem Soothed Skin, složením bohatým na SOD, silný antioxidant, který chrání pleť před vnějšími vlivy, včetně slunečního záření.

Aktivní sluneční komplex můžete získat také samostatně, v jednotném složení.

Chcete-li zabránit vzniku pigmentových skvrn, používejte komplex Luminous Skin Complex. Díky bohatému obsahu OPC z borovice přímořské, patentované účinné složky, bude vylučování melaninu regulováno tak, aby nedocházelo k jeho anarchickému vylučování a vzniku malých hnědých skvrn.

Léčbu pleti můžeme doplnit také o léčbu vlasů, protože i na ně působí slunce. Absolutní keratin fixuje vlasy k jejich cibulce a obaluje je. Hydra-Capillary Complex, který hydratuje vaše kudrnaté vlasy zevnitř a intenzivně je vyživuje díky arganovému a světlicovému oleji.

A konečně růstový komplex pro podporu růstu a vlasové cibulky, abyste měli více vlasů a vysněnou hřívu na léto.

Díky všem těmto cenným radám získáte postupné a rovnoměrné opálení a v práci můžete říct, že ano, opalujete se, když jste bílí.