Suchá pleť v zimě: naše přírodní řešení

Suchá pleť v zimě: naše přírodní řešení

V zimě, když přijde chlad, se pokožka vysušuje a může způsobit nepříjemné svědění a pnutí... Jak to napravit a vyhnout se tomuto problému? Objevte v tomto článku naše přírodní řešení!

Proč je pleť v zimě sušší?

V zimě se pokožka a tělo potýkají se studeným větrem, mrazem a nízkou vlhkostí vzduchu. ztenčuje lipidovou vrstvu přirozeně, což pomáhá předcházet suchost pokožky. 

Topení se stává naším přítelem, kromě naší pokožky, protože suchý vzduch, který produkuje, odvádí vlhkost z pokožky, která se pak stává suché, tupý a šupinatý .

Proto je při poklesu teplot nezbytné přijmout vhodná rutina zajistit, aby vaše pokožka zůstává hydratovaná .

Jaké jsou známky poškozené pokožky ?

  • Méně jemná kůže, místy drsná
  • Vzhled "krokodýlí kůže"
  • Červené a popraskané ruce
  • Vzhled plaků na obličeji
  • Suché rty
  • Svědění, napjatá kůže
  • Někdy se kopřivka může objevit i u těch nejcitlivějších lidí!

Teplotní rozdíl mezi vyhřívaným interiérem a chladným exteriérem podporuje vznik rozšíření malých krevních cév v obličeji které se vyznačují lokalizované zarudnutí a podporuje suchost pokožky .

Péče přizpůsobená ročnímu období

Když nastane zima, je nutné vytvořit nová kosmetická rutina aby bylo možné spíše prevence než léčba !

Nepřehlížíme, aby -odstranění , což je základní krok v kosmetické péči. Dejte však přednost, oleje nebo čisticí mléka než micelární vody, které pleť vysušují a napadají ji zejména v tomto ročním období.

V létě, kdy je horko a slunce, jsou pro toto období nejvhodnější lehké přípravky, zatímco v zimě potřebuje pleť více vyživit a hydratovat, aby byla schopna se chránit a čelit. vnější útoky . Bohatší a více hydratace textury proto je třeba upřednostňovat.

Jemnější a křehčí kůže rukou a rty potřebuje rozmazlovat! Adoptujte a mějte vždy tyčinka na rty a vyživující krém na ruce ve vaší blízkosti, což jim umožní vytvořit ochranná vrstva a tím pádem je méně napadán nízkými teplotami.

Preferuji kratší a méně horké sprchy než dlouhé vroucí koupele! Vodní pára totiž vysušuje a oslabuje pokožku, protože odstraňuje lipidovou bariéru epidermis.

Výživa je váš spojenec!

Abyste si udrželi krásnou pleť a zároveň ji chránili, je nezbytné mít k dispozici zdravá a vyvážená strava.

Voda je váš nejlepší přítel! Vypijte 1,5 litru nebo více, pokud je to nutné k udržení. optimální hydratace a tím pádem zabránit vzniku dehydratačních vrásek .

Doplňte si mastné kyseliny . Omegy 3 a 6 jsou důležité pro vaši pleť, proto jezte tukové ryby (losos, sardinky, makrela atd.), avokádo. a ozdobte své pokrmy olivový olej, řepkový olej nebo ořechy !

Pokud vaše strava není dostatečně bohatá na mastné kyseliny, můžete se rozhodnout pro doplňky stravy jako je naše Absolutní Omega-3 což je inovativní rostlinná receptura, která poskytuje vysoká dávka omega-3 z mikrořas, které hloubkově zjemňují tkáně a chrání pokožku před vnějšími vlivy. Jedna kapsle denně poskytuje 250 mg z DHA a 1,25 mg z EPA Tj. 100 % denní potřeby aby dokonale vyhovovaly potřebám pleti, působí na záněty a vyrážky a podporují zdravější pleť že je lépe chráněn před volnými radikály .

Strava doplňky pro hydratovanou pleť 

Na adrese D-LAB NUTRICOSMETICS, nabízíme řada doplňků stravy pro velmi citlivou, suchou a dehydratovanou pokožku. . Najdete zde přírodní a koncentrované receptury na bázi omega 3, kyseliny hyaluronové a SOD, které poskytují maximální pohodlí a výživu.

Na stránkách Program Skin-Reactive je ideálním řešením pro veškerou křehkou, citlivou a reaktivní pleť, jejíž příčina je hormonální. Díky své regulační, zklidňující a depurativní účinné látky tento inovativní vzorec obnovuje neuro-hormonální rovnováhu. , zklidňuje pokožku s dermatologickými problémy , podporuje hojení pokožky a hloubkově čistí pleť . Den po dni získává pokožka komfort a hydrataci!

Na stránkách Dětská kůže Duo je ideální pro každodenní zářivou a pohodlnou pleť. Na adrese . přirozeně zvyšuje zářivost pleti a působí hloubkově a snižuje zánět kůže a zklidnění senzibilizované pokožky vnějšími agresemi. Toto duo obsahuje dvě patentované receptury: inovativní koncentrát OPC z borovice přímořské Landes, silný antioxidant, který působí na zářivost pleti, pevnost, pružnost a redukci pigmentových skvrn. a vysokou dávku SOD z melounu de Provence, který působí o ochraně pokožky . Základní duo pro každodenní péči o pleť!

PROGRAM reagující na kůži

Senzibilizace kůže v důsledku neuro-hormonální nerovnováhy

Vyprodáno

Baby SKIN duo

Rozjasněná a zklidněná pleť

Vyprodáno

Absolutní Omega-3

Flexibilita a pružnost

Vyprodáno