Proč jsou naše kapsle tak inovativní?

Ve společnosti D-LAB je důležitý každý detail. Od návrhu až po výrobu našich výrobků, snažíme se integrovat to nejlepší pro vaše zdraví a životní prostředí. Rozhodli jsme se pro neustálé inovace, abychom vám zaručili stále účinnější, přírodnější, čistší a šetrnější receptury.

Proto jsme zvolili 100% rostlinné a gastrorezistentní kapsle, abychom zaručili optimální účinnost a biologickou dostupnost. Naše kapsle vyrobené v Alsasku jsou patentované a jsou předmětem mnoha klinických studií, které prokázaly jejich schopnost odolávat žaludeční kyselosti a uvolňovat obsah o několik desítek minut později než klasické kapsle. Tato nová technologie je vynikající volbou pro složky citlivé na žaludeční kyseliny, jako jsou probiotika.

100% čistá rostlinná kapsle

Naše kapsle jsou vyrobeny z hypromelózy (95 %) a gelynu (5 %) a jsou 100% vegetariánské. Jsou geneticky nemodifikované, halal a košer. Jsou proto vhodné pro všechny diety.

Kromě toho naše kapsle neobsahují syntetické fólie, které by chránily složky, maskovaly chuť nebo zpožďovaly uvolňování účinných látek. Odstranění tohoto povlaku umožňuje upustit od používání chemikálií a toxických rozpouštědel.

A konečně, tyto čisté a rostlinné kapsle přirozeně maskují nepříjemnou pachuť a zápach rostlinných a minerálních složek, které mohou zvyšovat zažívací potíže a riziko refluxu.

Inovativní kapsle se zpožděným uvolňováním

K uvolnění obsahu běžných želatinových tobolek dochází téměř okamžitě po kontaktu se žaludečními kyselinami, přibližně 7 minut po požití. Toto rychlé rozpouštění účinných látek může být škodlivé pro složky a živiny citlivé na kyselé pH.

Naše tobolky jsou naopak odolné vůči gastrointestinálním účinkům. To znamená, že se při kontaktu se žaludečními kyselinami neotevřou a chrání svůj obsah až do střev, tedy do místa, kde jsou účinné látky tělem asimilovány.

Podle klinické studie provedené pomocí lékařské zobrazovací metody se obsah těchto tobolek začne uvolňovat v průměru za 52 minut po požití a zcela se rozpadne 72 minut po jejich spolknutí. K uvolňování docházelo v době, kdy se kapsle chystaly opustit žaludek*.

Díky této specifičnosti tyto inovativní kapsle výrazně snižují degradaci výživových složek ve srovnání s běžnými kapslemi s okamžitým uvolňováním. Obsah kapsle se pak uvolňuje v tenkém střevě a biologická dostupnost je pak optimální.

*In vivo test pomocí gamascintigrafické metody k posouzení střevního průchodu a uvolňování obsahu tobolky na základě získaných snímků. Po konzumaci lehké snídaně požilo osm účastníků radioaktivně značenou kapsli DR caps™ obsahující 300 mg laktózy.

Ideální kapsle pro probiotika

Probiotika jsou našimi novými spojenci v oblasti zdraví a krásy. V současné době jsou všeobecně uznávána pro své blahodárné účinky na organismus, zejména na trávicí a imunitní systém, ale také na zdraví a krásu naší pokožky!

Probiotika jsou však křehké mikroorganismy, citlivé na teplo, vlhkost, kyslík a kyselé prostředí, jako je žaludek.

Naše vegetariánské a gastrorezistentní kapsle má nízký obsah vlhkosti, což mu umožňuje chránit a stabilizovat složky citlivé na vlhkost a kyseliny.

 

Nízký obsah vlhkosti (4 až 6 %) ve srovnání s běžnými želatinovými kapslemi (12 až 14 %) umožňuje zabránit předčasnému působení a degradaci obsahu.

Tato nová technologie se proto dokonale hodí pro probiotika. Zajišťuje optimální příjem, dokonalou účinnost a biologickou dostupnost, protože probiotika se vstřebávají v tenkém střevě, odkud přecházejí přímo do krevního oběhu.