Jak zvýšit základní metabolismus?

Jak zvýšit základní metabolismus?

Potíže s hubnutím? Přemýšleli jste, zda s tím nesouvisí váš metabolismus? Pokud se vám nedaří spalovat kalorie ani při cvičení nebo zdravé a vyvážené stravě, je váš metabolismus pravděpodobně pomalejší než u ostatních lidí. Existují však řešení, jak ho z rychlit, a najdete je v tomto článku.

Co je to bazální metabolismus?

Je to termín, který možná znáte? Bazální metabolismus, neboli základní metabolická rychlost, je definován jako energetický výdej v klidu. Jedná se o denní potřebu energie, kterou naše tělo potřebuje v klidu k zajištění svých životně důležitých funkcí, jako je například dýchání nebo srdeční tep. Jako lidé máme potřeby, které se liší v závislosti na několika faktorech, jako je hmotnost, výška, věk a pohlaví. Muž obecně bude potřebovat více kalorií než žena. Doporučené hodnoty jsou 2100 až 2500 kcal/den pro muže a 1800 až 2000 kcal/den pro ženu. Nebojte se, pokud se do těchto rozmezí nevejdete, jedná se o obecná doporučení. Hlavní je, abyste nebyli ani nad, ani příliš pod, ale k tomu si musíte udělat malý výpočet.

 

Ale pak snažíte se zhubnout a zajímalo by mě, jaká je souvislost? Pomalý metabolismus se snaží spalovat kalorie, zvláště když držíte příliš restriktivní diety. které budou mít tendenci přerušit a zpomalit ji . Když totiž příjem je příliš nízký v porovnání s vašimi potřebami. , tělo omezí fázi katabolismu, která odpovídá procesu rozkladu našich organických sloučenin (molekul) a která vede k uvolňování energie. Jinými slovy, vaše tělo sníží svůj energetický výdej. a, když dietu přerušíte a znovu začnete jíst, vaše tělo si vytvoří maximální zásoby a vy znovu získáte několik ztracených kilogramů. Není proto nutně nejlepším řešením, jak se zbavit několika nadbytečných kilogramů. Kromě toho, do hry vstupují další faktory na mikrobiota podporuje trávení pokud je nevyvážený to již správně neasimiluje živiny , což bude mít za následek delší trávení, pomalejší metabolismus a už není tak efektivní, jak by mělo být.

Zlepšení metabolismu

Za prvé, pokud jste tak ještě neučinili, jezte zdravou, vyváženou a pestrou stravu. Stále vám to opakujeme, ale ovoce, zelenina, kvalitní bílkoviny, celozrnné výrobky a kvalitní mastné kyseliny vám umožní najít vyváženou stravu.

  • Konzumujte doporučená denní jídla: snídani, oběd a večeři, včetně svačiny v závislosti na pocitu hladu dopoledne kolem 10. hodiny a další kolem 17. hodiny. Naslouchejte svému tělu a nevynechávejte žádná významná jídla. Samozřejmě ne každý snídá z vlastních důvodů, ale snažte se toto jídlo zařadit do svého denního režimu. Je to způsob, jak mezi příjmem potravy nesnídat, nekonzumovat příliš velká jídla, protože v poledne nebo večer máte příliš velký hlad.
  • Vyhněte se izolované konzumaci sladkých a příliš tučných výrobků, upřednostňujte komplexní sacharidy bohaté na vlákninu. Podporují pocit sytosti po jídle.
  • Zvyšte příjem kvalitních bílkovin, jako jsou vejce, libové maso a ryby. Dávejte pozor, aby ste je nekonzumovali v nadbytku, mohou mít škodlivé účinky na ledviny. Obecně se doporučuje konzumovat alespoň 0,83 g bílkovin na kg tělesné hmotnosti. Pokud například vážíte 60 kg, měli byste denně zkonzumovat alespoň 50 g bílkovin (60 x 0,83 = 49,8 g). Tento příjem můžete zvýšit až na 1,8 g v závislosti na vaší fyzické aktivitě, nikdy však nesmí překročit 2,2 g na kg tělesné hmotnosti.
  • Omezte konzumaci nasycených tuků (uzeniny, tučné maso, zpracované výrobky atd.).

Změňte svůj životní styl, pravidelně se věnujte fyzické aktivitě, začněte každodenní 30minutovou procházkou denně. Poté, jakmile si vaše tělo zvykne, můžete začít dělat o něco intenzivnější aktivity, jako je běh, plavání nebo posilování. Sportováním způsobíte ve svalech mikrotrhliny a během fáze regenerace zasáhnou bílkoviny, které tato svalová vlákna obnoví. Za to bude metabolismus spalovat více energie, a tedy i kalorií v klidu.

Zůstaňte hydratovaní, voda je pro tělo nezbytná. Podílí se na mnoha chemických reakcích v našem těle. Nedostatek vody zejména zpomaluje oxidaci tuků. Můžete si vybrat vody bohaté na hydrogenuhličitany, například Vichy Célestins. Pozor na vody bohaté na sodík, které podporují zadržování vody. Vyhněte se ochuceným vodám, které obvykle skrývají značné množství cukru. Čaj nebo káva pomáhají zvýšit metabolismus díky kofeinu a teinu, které aktivují spalování tuků.

Přírodní řešení

Neprovozujete fyzickou aktivitu nebo na ni nemáte čas? Máte příliš náročný životní styl? Nedostatečně se stravujete? Existují přírodní řešení, která podporují metabolismus a pomáhají spalovat tuky i v klidu. Můžete se rozhodnout pro doplňky stravy na spalování tuků v kombinaci s doplněk stravy pro odvodnění . Pomáhá totiž odstraňovat toxiny nahromaděné v těle. V důsledku toho působí přímo na celulitidu a zadržování vody, což blokuje ukládání tuku. Díky tomu je možné zjemnit siluetu a zároveň zbavit tělo nahromaděného odpadu. Nezapomeňte, že se jedná o doplňky stravy a dostojí svému názvu, doplňují talíř.

 

D-LAB nabízí širokou škálu doplňků stravy, které uspokojí vaše problémy. Na stránkách program na spalování tuků je dokončena. Je skládá se ze 3 produktů který bude jednat v součinnosti na Aktivátor metabolismu umožňuje zvýšit rychlost metabolismu díky složení s vysokým obsahem vitamínů a minerálů. Díky svému účinné látky, jako je ořech kola, kajenský pepř, maté a ženšen, například. Je to stimuluje termogenezi což je mechanismus, kterým tělo produkuje teplo. Z tohoto důvodu, zvyšuje se metabolismus a s ním i spalování energie. Tato stránka optimalizuje hubnutí . Na stránkách . Aktivní energetický komplex působí na spalování tuků pomáhají zhubnout. A konečně. Zeštíhlující detoxikace zlepšuje trávení a podporuje vylučování toxinů. se denně hromadí. Díky tomuto programu budete moci poskytnout skutečnou podporu. Na kompletní tento program, můžete si vzít Detoxikační čaj pro čisticí účinek díky zelenému maté, fenyklu a zázvoru. Tento soubor účinných látek stimulovat filtrační orgány denně, aby se podpořila eliminace.

Shrneme-li to, stimulujte svůj bazální metabolismus rozdělením jídla do několika porcí, konzumací kvalitních bílkovin a fyzickou aktivitou. Pokud to nestačí, podpořte své tělo přírodními a vhodnými doplňky stravy.

program spalování tuků

Celkové snížení hmotnosti

Vyprodáno

detoxikační čaj

Čištění a eliminace

Vyprodáno

Odvodnění detoxikace

Odstranění přebytečné vody

Vyprodáno