Lupy: příčiny a řešení

Lupy: příčiny a řešení

Lupy mohou být pro mnoho lidí nepříjemné. Pokud vás to trápí, vězte, že nejste ojedinělý případ, právě naopak! Takže ano, jsou nepříjemné z estetického hlediska, nacházejí se v našich vlasech, v úrovni pokožky hlavy, ale i v délkách, padají nám na ramena a jsou viditelné zejména tehdy, když nosíme tmavé barvy.

Nebojte se, v tomto boji vás budeme doprovázet! V tomto článku se dozvíte, jaký typ lupů vás trápí a jak si změnou návyků zajistit vhodné a přírodní řešení.

Lupy a jejich příčiny

Lupy jsou obecně drobné bílé zbytky odumřelé kůže z pokožky hlavy. Jedná se o přirozený proces regenerace kožních buněk. Jedná se o cyklus tr vající zpravidla 4 až 6 týdnů, na jehož konci jsou šupinky na povrchu odstraněny. Někteří lidé nejsou tímto jevem postiženi jednoduše proto, že u nich není cyklus urychlen.

Pokud obnova buněk probíhá příliš rychle, odumřelé buňky se již nestihnou vyprázdnit a hromadí se, nakonec jich přibývá a tvoří h romadu.

Šupinatění pokožky hlavy způsobuje přirozeně se vyskytující houba Malassezia Globosa. Při rozkladu kožního mazu ve vlasové pokožce se vylučuje kyselina, kterou někteří lidé snášejí snadněji než jiní. V případě nesnášenlivosti se objeví lupy, protože pokožka hlavy je podrážděná a přechází do ochranné fáze. Proto se cyklus urychlí o 1 až 2 týdny.

Mohou však být způsobeny i jinými příčinami, jako je lupénka, ekzém, seboroická dermatitida, ale také vnějšími faktory, jako je znečištění, špatná strava, zneužívání toxických vlasových přípravků, jako jsou laky, gely, odličovací šampony, kartáčování, hormonální poruchy, genetika nebo nadbytek kožního mazu.

Existují dva typy lupů:

Suché lupy jsou nejčastější, mají bílou barvu a obvykle se objevují ve formě suchá pokožka hlavy . Mohou být zdrojem svědění pokožky hlavy.

Mastné lupy jsou větší, viditelnější a mají tendenci ve vlasech zůstávat. Jsou více nažloutlé a způsobují větší svědění než suché lupy.



Řešení

Abyste se vyhnuli podráždění pokožky hlavy, je nejlepší obrátit se na dermatologa, který je zdrojem vašeho problému.

V případě normálních vlasů, které však mohou vykazovat lupy, zde je několik tipů, jak si osvojit rutinní péči o vlasy zevnitř ven, která je vhodná pro všechny typy vlasů:

Dámy a pánové, pro zdravou pokožku hlavy je lepší zvolit vhodnou kosmetiku.

Vyměňte svůj obvyklý šampon, pokud je plný kontroverzních látek, které pouze dráždí pokožku hlavy, způsobují zarudnutí a další nepříjemné pocity.

Vyberte si šampon proti lupům, který ošetřuje a zabraňuje jejich šíření. Dejte přednost jemnému šamponu, organickému šamponu na bázi přírodních a nedráždivých produktů.

Pokud jde o kondicionér, zopakujte operaci, přečtěte si etiketu se složením.

Pokud si myjete vlasy příliš často, je čas změnit své návyky. Když totiž neuděláte dostatečné rozestupy mezi mytím, podporujete produkci kožního mazu, a tím i mastnější vlasy.

Pro zklidnění a hydrataci vlasů, můžete použít masky a péči o vlasy, můžete nechat přes noc domácí složení s rostlinnými oleji jojobový, arganový například a několik kapek esenciálního oleje. z čajovníku nebo tea tree známé, že mají vlastnosti proti lupům. Několik kapek esenciálního oleje můžete přidat také do šamponu.

Při úpravě vlasů se vyhněte používání nadměrných zdrojů tepla, jako je například fén. Nechte vlasy uschnout na vzduchu. To platí pro opakované kartáčování nebo nadměrné používání žehličky na vlasy.

Pokud jste zvyklí barvit, zvolte rostlinná barviva. Vaše vlasy vám poděkují a planeta také!

Vhodné doplňky stravy

To však nestačí: je důležité jednat do hloubky.

Změňte své stravovací návyky, střídejte jídla. Zdravá a vyvážená strava poskytne živiny potřebné pro růst a správný vývoj vašich vlasových vláken. Konzumujte sezónní ovoce a zeleninu bohaté na vitamíny, minerály a stopové prvky.

Pak se díky vhodné doplněk stravy pro vlasy, poskytnete dostatečné množství všeho, co vaše vlasové vlákno potřebuje. Ve společnosti D-LAB, naše doplňky stravy jsou 100% přírodní a velmi účinné proti různým problémům. Zasahují do nejhlubších příčin a obnovují rovnováhu našeho organismu. Náš Mikrocirkulační detox je přípravek, který podporuje vylučování toxinů nahromaděných ve vašem těle. Pomáhá zvýšit krevní oběh a usnadnit přísun základních živin do srdce cibulky, aby se zabránilo vzniku a rozvoji lupů. Pomáhá také omezit pocity an svědění pokožky hlavy . Pro další stimulaci krevního oběhu můžete masírovat lebku. Bezkonkurenční podpora vlasů.

Dodáním všech složek keratinu, z něhož jsou spletena vlasová vlákna, budou vaše vlasy posíleny a odolnější. Čistý, přírodní a z 94 % asimilovatelný keratin můžete svému tělu poskytnout díky našemu přípravku Keratin Absolute. Inovativní složení, které těží z klinické studie prokazující jeho účinnost.

Čisté, bez krutosti, bez lepku a vyrobené ve Francii, všechny naše přípravky se skládají z přírodních účinných látek získaných bez chemických postupů a stanou se skutečným kosmetickým spojencem ve vaší vlasové rutině. Budete moci bojovat proti nejúpornějším problémům a najít krásné vlasy a zdravou pokožku hlavy.

aktivátor regenerace

Aktivuje obnovu buněk

Vyprodáno

Keratin Absolute

Proti vypadávání vlasů & Repair

Vyprodáno

Detoxikace mikrocirkulace

Znovu okysličuje pokožku hlavy

Vyprodáno