Glykace


Fenomén glykace

Nazývá se také "Maillardova reakce fenomén glykace je málo známý, ačkoli je podstatou mechanismů stárnutí. Je to chemická reakce vznikající navázáním cukrů na bílkoviny. Ty mohou upravit jejich strukturu zmrazením, což může vést k ztráta jejich funkce . Tento krok se běžně označuje jako karamelizace bílkovin .

Pro lepší pochopení a ilustraci tohoto jevu si můžeme vzít příklad toastu. Při zahřátí toustovače se bílkoviny obsažené v mouce vážou na molekuly cukru v procesu Maillardovy reakce. Právě tato reakce způsobuje křupavou strukturu toastového chleba!

Tyto produkty glykace se nazývají AGEs (pokročilé konečné produkty glykace). Mohou tvořit přirozeně v našem těle, ale zejména v případě výrazné zvýšení hladiny cukru v krvi a drtivá většina prostřednictvím potravin .

Problém s AGE spočívá v tom, že jakmile se jednou vyrobí, je návrat do původního stavu nemožný. nemožné ! Pocházejí z nevratná chemická reakce a jediný způsob, jak je odstranit, je vylučovat je močí . AGE se proto v těle hromadí úpravou a brání správnému fungování našich buněčných receptorů. . Tyto AGE jsou příčinou mnoho známek stárnutí a četné komplikace chronických onemocnění .

Glykace, hlavní faktor stárnutí

Příčiny stárnutí se dělí do dvou kategorií: vnitřní faktory jako např. genetické a hormonální faktory a vnější faktory přímo související s našimi zvyky (strava, vystavení slunci, stres, znečištění atd.).

Glykace je ústřední roli v obou těchto faktorech . Vystavení UV záření, genetické a hormonální faktory proto tento jev zhoršují.

Z estetického hlediska jsou AGE zodpovědné za. vrásky , jemné vrásky a tmavé skvrny . Zmrazením našich kolagenových bílkovin se glykace zmírní. snižují pružnost a ztuhlost pokožky . Poté se ztrácí přirozenou pružnost . Bohužel kolagenové bílkoviny jsou přítomny v celém těle a kůže není jediným postiženým orgánem.

Mozek , objektiv a nádoby jsou také. To má za následek zvýšení rozvoje kardiovaskulárních onemocnění. , způsobující komplikace diabetu a neurodegenerativní onemocnění .

Jak bojovat proti glykaci?

1) Potraviny

V boji proti fenoménu glykace je nezbytné věnovat zvláštní pozornost stravě. Některé potraviny a způsoby vaření totiž poskytují vedlejší produkty a podporují Maillardovu reakci, takže je třeba je chránit před škodlivými účinky. omezený .

Pečení a grilování je třeba se vyhnout . Zhnědlé , au gratin a karamelizované potraviny se může násobit množství produktů glykace o 10 !

Všechny potraviny s vysoký glykemický index jako jsou sladké dezerty, džemy, pizza, brambory, nápoje na bázi koly nebo sladu, grilované maso, rovněž podporují tento jev.

Boj proti glykaci, napařování a nízká teplota vaření je upřednostňována.

Některé potraviny by také mohly mít antiglykační účinek jako např. borůvky, hroznové víno, cibule, pórek, česnek, zelí a některé druhy koření, jako je rozmarýn, kurkuma, skořice, tymián... .

2) Absolutní D-Glyc od D-LAB NUTRICOSMETICS

Absolute D-Glyc je inovativní složení který působí proti škodlivým účinkům cukrů na bílkoviny, známé "karamelizaci bílkovin". Absolutní D-Glyc poskytuje dvě molekuly, L-Karnosin a Karcinin . což jsou molekuly, které naše tělo vyrábí z aminokyselin, ale které se s přibývajícím věkem stávají vzácnými. Tento vzorec má dvojí působení proti glykaci : it snižuje ji a de-glykuje bílkoviny změněné cukrem. .

De-glykace je uvolnění glykovaných bílkovin a obnovení jejich přirozené integrity. Karcinin působí na glykované bílkoviny a uvolňuje je od cukru, které pak opět plní svou základní strukturální úlohu v kůži.

Snížením glykace, Absolutní D-Glyc viditelně redukuje známky stárnutí. 

3) Absolute Hyaluronic + D-GLYC kombinace pro dobrý pocit z vašeho věku

S věkem regenerace buněk se zpomaluje a kůže ztrácí schopnost zadržovat vodu. Kombinace Absolute Hyaluronic a Absolutní D-Glyc podporuje, zlepšuje a zachovává zdraví vaší pokožky tím, že ji hloubkově rehydratuje. Tento Pro-Aging Duo doprovází pokožku tím, že bere v úvahu biologické jevy stárnutí probíhající na buněčné a molekulární úrovni. Pak se stává hladší , plumper a pevnější .

4) Sport

Kromě výše uvedených rad provozování pravidelné sportovní činnosti také zasahuje do boje proti glykaci a je vždy prospěšné pro tělo !

Sportování po dobu 150 minut (minimálně) týdně skutečně snižuje hladinu glykovaného hemoglobinu.

Vaše nejlepší spojenci pro stárnutí jsou proto kvalitní strava , Absolutní D-Glyc a pravidelná fyzická aktivita !

Absolutní d-GLYC

Prekurzor proti stárnutí a glykace

Vyprodáno

Absolutní HYALURONIC

Hloubková rehydratace

Vyprodáno

COLLAGEN Absolute

Vrásky a pevnost

Vyprodáno