L-glutamin: původ, výhody, nedostatky

L-glutamin: původ, výhody, nedostatky

Vše, co potřebujete vědět o glutaminu!

Původ

Glutamin, nazývaný také L-glutamin, je nejběžnější aminokyselinou v naší krvi a ve svalech. Hraje zásadní roli v syntéze bílkovin a v inhibici procesu jejich degradace. Glutamin se tvoří z potravin, které denně konzumujeme: syrové zeleniny, luštěnin, mléčných výrobků, rostlinných a živočišných bílkovin.

Glutamin nepatří mezi 8 esenciálních aminokyselin pro naše tělo, ale v určitých situacích se jím může dočasně stát. Zejména při intenzivním fyzickém tréninku, rakovině, traumatickém stresu (operace, nehoda apod.) pak může glutaminu v našem těle drasticky ubývat (až o 50 %), takže běžná strava už nebude stačit. Bude proto nutné tuto aminokyselinu doplňovat, aby se předešlo jejímu nežádoucímu nedostatku.

Výhody glutaminu

Glutamin nepůsobí pouze na sportovce, ale díky svým pozitivním účinkům na imunitní systém a střevní stěnu je spojencem pro každého!

Oprava namáhaných svalů

 

Glutamin umožňuje lepší fyzickou regeneraci, zejména při vysoce intenzivním tréninku, jako je například kulturistika. Svaly jsou tvořeny ze 60 % glutaminem a intenzivní fyzická námaha může časem vést k rozpadu svalové tkáně, a tedy i přítomných aminokyselin.

Fáze regenerace je u sportovců důležitá a glutamin se na tomto procesu podílí. Zlepšuje totiž obnovu zásob svalového glykogenu, a tím i tkání poškozených při fyzické námaze.

Zlepšete svůj sportovní výkon

Glutaminové doplňky stravy pomáhají předcházet syndromu přetrénování a bojovat proti němu. Tento syndrom výrazně oslabuje imunitní obranu sportovce tím, že snižuje jeho zásoby glutaminu, což může způsobit různé infekce.



Zachování integrity střevní bariéry

Glutamin se podílí na udržování střevní bariéry, která je nezbytná pro správné trávení. Střevní buňky se při svém růstu živí glutaminem. Pokud jim tento zdroj energie chybí, stává se střevní bariéra "porézní" a střevo "propustné", protože nefiltruje dostatečně účinně zbytky vznikající při trávicím procesu a umožňuje průnik toxických látek do krevního oběhu.

Kde sehnat glutamin?

Glutamin se nachází především v živočišných (kuřecí maso, ryby atd.) a rostlinných (tofu, hrách, čočka, fazole atd.) bílkovinách, dále je obsažen ve špenátu, červené řepě, zelí a obilovinách.

Jako doplněk stravy je glutamin často prezentován ve formě tablet nebo prášku.

Ve společnosti D-LAB NUTRICOSMETICS nabízíme kúru Absolu de L-Glutamine, která obsahuje vysokou dávku L-Glutaminu ve formě přírodních a veganských kapslí.

nedostatky

Glutamin je nejvýznamnějším dodavatelem energie pro střevní a imunitní buňky.

Nedostatek glutaminu je často spojen s problémy se spánkem, neklidem a nesoustředěností. Glutamin má zklidňující účinky na stres, podporuje klid a usnadňuje odpočinek.

Zvětšené břicho má za následek nerovnováhu. mikrobiota (nazývané také střevní flóra).

Ve společnosti D-LAB NUTRICOSMETICS nabízíme řadu doplňků stravy pro žaludek a mikrobiotu.

Kromě Absolute L-Glutamine doporučujeme:

Program Ventre-Plat je přístupový program pro žaludek, náš druhý mozek. Skládá se z 29 účinných látek, obnoví rovnováhu trávicího systému, aby se trvale snížil obvod pasu, a reguluje hormonální rovnováhu a stres, aby se spustilo hubnutí a zároveň se zabránilo ukládání tuku.

Vitamín B6 tak pomáhá regulovat hormonální a nervovou činnost, chrom a guarana podporují metabolismus cukrů a tuků a fucus bohatý na sliz přispívá k rovnováze trávicího systému pro trvalý výsledek na turné. velikosti.

 

Absolute Probiopure, což je kombinace 5 kmenů mléčných fermentů nejbližších lidské střevní mikroflóře, vysoce koncentrovaná a zabalená v gastrorezistentní kapsli, která zaručuje maximální asimilaci a harmonický vývoj střevní flóry.

PROGRAM BŘICHO-PLOCHA

Břicho, náš druhý mozek

Vyprodáno

absolutní probiopure

Rovnováha střevní flóry

Vyprodáno

L-Glutamin ABSOLUTE

budování svalů

Vyprodáno