Proč jsou naše kapsle tak inovativní?

Ve společnosti D-LAB je důležitý každý detail. Od návrhu až po výrobu našich výrobků, se snažíme začlenit to nejlepší pro vaše zdraví a životní prostředí. Neustále inovujeme, abychom zajistili, že naše přípravky budou stále účinnější, přírodnější, čistší a šetrnější k životnímu prostředí.

 

Proto jsme zvolili 100% vegetariánské, gastrorezistentní kapsle, které zaručují optimální účinnost a biologickou dostupnost. Naše kapsle vyráběné v Alsasku jsou patentované a byly předmětem mnoha klinických studií, které prokázaly jejich schopnost odolávat žaludečním kyselinám a uvolňovat obsah o několik desítek minut později než běžné kapsle. Tato nová technologie je vynikající volbou pro složky citlivé na žaludeční kyselinu, jako jsou například probiotika.

100% čistá rostlinná kapsle

 

Naše kapsle jsou vyrobeny z hypromelózy (95 %) a gelynu (5 %) a jsou 100% vegetariánské. Jsou geneticky nemodifikované, halal a košer. Jsou proto vhodné pro všechny diety.

Naše kapsle navíc nejsou potaženy syntetickými vrstvami, které by chránily složky, maskovaly chuť nebo zpožďovaly uvolňování účinných látek. Díky tomu není třeba používat toxické chemikálie a rozpouštědla.

A konečně, tyto čisté rostlinné kapsle přirozeně maskují nepříjemnou pachuť a zápach rostlinných a minerálních složek, které mohou zvyšovat zažívací potíže a riziko refluxu.

Inovativní kapsle se zpožděným uvolňováním

Obsah tradičních želatinových tobolek se uvolňuje téměř okamžitě po kontaktu se žaludečními kyselinami, přibližně 7 minut po požití. Toto rychlé rozpouštění účinných látek může být škodlivé pro složky a živiny, které jsou citlivé na kyselé pH.

 

Naše tobolky jsou naopak odolné vůči gastrointestinálním účinkům. Jinými slovy, neotevřou se při kontaktu se žaludečními kyselinami a chrání svůj obsah až do střev, kde se účinné látky vstřebávají do těla.

 

Podle klinické studie provedené pomocí lékařské zobrazovací metody se obsah těchto tobolek začíná uvolňovat v průměru 52 minut po požití a zcela se rozpadá 72 minut po polknutí. K uvolnění došlo právě ve chvíli, kdy se kapsle chystaly opustit žaludek*.

 

Díky této specifičnosti tyto inovativní kapsle výrazně snižují degradaci výživových složek ve srovnání s tradičními kapslemi s okamžitým uvolňováním. Obsah kapsle se uvolňuje v tenkém střevě, což zajišťuje optimální biologickou dostupnost.

 

*In vivo gamascintigrafický test k posouzení střevního průchodu a uvolňování obsahu tobolky na základě získaných snímků. Osm účastníků po lehké snídani požilo radioaktivně značenou kapsli DR caps™ obsahující 300 mg laktózy.

 

Ideální kapsle pro probiotika

Probiotika jsou našimi novými spojenci v oblasti zdraví a krásy. V současné době jsou všeobecně uznávána pro své blahodárné účinky na organismus, zejména na trávicí a imunitní systém, ale také na zdraví a krásu naší pokožky!

 

Probiotika jsou však křehké mikroorganismy, citlivé na teplo, vlhkost, kyslík a kyselé prostředí, jako je žaludek.

 

Naše vegetariánské, gastrorezistentní kapsle má nízký obsah vlhkosti, který chrání a stabilizuje složky citlivé na vlhkost a kyseliny.

 

Díky nízkému obsahu vlhkosti (4 až 6 %) ve srovnání s běžnými želatinovými kapslemi (12 až 14 %) nepůsobí předčasně a její obsah se neznehodnocuje.

 

Tato nová technologie se dokonale hodí pro probiotika. Zajišťuje optimální příjem, dokonalou účinnost a biologickou dostupnost, protože probiotika se vstřebávají v tenkém střevě, odkud přecházejí přímo do krevního oběhu.