Ekzém pokožky hlavy: seznam příznaků

ekzém vlasy seznam příznaků

Ekzém pokožky hlavy pokožky hlavy je zánětlivé onemocnění. Projevuje se červenými skvrnami na pokožce hlavy v důsledku alergické reakce a někdy i na zbytku těla, v takovém případě se označuje jako atopický ekzém. 


Myslím, že mám alergický ekzém. Jaké jsou příznaky? příznaky rozpoznat? Kromě červených skvrn můžete pozorovat také tvorbu krust, výtoky, lupy a především svědění. 


Ekzém může být také vnímán jako samostatný příznak vyvolaný alergií na kosmetický přípravek, čisticí prostředek, potravinu nebo hmyz. Tyto příznaky se mohou objevit okamžitě nebo po několika dnech po kontaktu s alergickou látkou.

Dávejte pozor, abyste nezaměnili příznaky ekzému vlasové pokožky s příznaky pásového oparu. Pásový opar je jednoduše plísňová infekce pokožky hlavy. Způsobuje ji houba zvaná "dermatofyt", která napadá pokožku hlavy a je vysoce nakažlivá. Po dotyku nebo poškrábání pokožky hlavy si nezapomeňte umýt ruce. Proč bych měl zaměňovat pásový opar s příznaky ekzému vlasové pokožky? Protože pásový opar také způsobuje svědění a šupiny. Léze, které se vytvoří po několika týdnech, však umožňují odlišit pásový opar od ekzému vlasové pokožky.

Traitements naturels contre l’eczéma cheveux

Důrazně doporučujeme pokožku vyživovat, protože ekzém ji značně vysušuje. Pro zklidnění můžete použít čerstvý gel z aloe vera, který zklidňuje svědění a pálení a hydratuje. 

Pro hloubkovou výživu zvažte použití rostlinných olejů, jako je arganový olej, vitamin E, jojobový olej a tea tree olej pro své antibakteriální vlastnosti. 


Měli byste se snažit vyhnout alergizujícím mycím prostředkům, které mohou tento ekzém udržovat.

přírodní léčba

Compléments alimentaires eczéma cheveux

Kromě lokální léčby můžete pokožku hlavy vyživovat i zevnitř. doplněk stravy pro vlasy


En effet, les soins externes n’atteignent que 20% des couches de la peau donc l’épiderme seulement. Pour toucher les 80% restants, il faut agir de l’intérieur. C’est une action que seuls les compléments alimentaires peuvent effectuer.  


Pour nourrir le cuir chevelu et prévenir la sécheresse, les Oméga 3 sont vos amis. D-LAB a créé l’Absolu Oméga 3, une formule titrée en EPA et DHA qui apportent une dose de ces acides gras essentiels au quotidien. 


Petit zoom sur les oméga 3 : nous sommes très souvent carencés en oméga 3. Notre organisme a besoin d’avoir une balance oméga 3/oméga 6 équilibrée. 

Le souci est que l’alimentation transformée et les modes de culture laisse place à l’obtention d’aliments riches en oméga 6, pro-inflammatoires, et pauvre en oméga 3


compléments alimentaires eczema cheveux

Les Oméga 3 constituent une barrière de protection hydrolipidique qui maintient l’hydratation cutanée. Mis à part traiter les symptômes eczéma cuir chevelu, les oméga 3 protègent des problèmes cardio-vasculaires et assurent bonne mémoire et vitalité. Ainsi, votre cuir chevelu est mieux préservé de l’agression provoquée par les symptômes eczéma cuir chevelu comme les croûtes ou les pellicules de sécheresse.


En parlant de pellicules sèches, il faut évacuer tous ces « déchets » de votre crâne pour qu’il ne soit pas encombré et ainsi éviter les démangeaisons. Pour cela, notre Detox Microcirculation va oxygéner les tissus et les micro capillaires sanguins pour éliminer les toxines, les cellules mortes et les petites croûtes d’eczéma libres.


Vyhněte se velmi oblíbeným průmyslovým šamponům proti lupům, které jsou především velmi chemické a způsobují další poškození pokožky hlavy. Další dva přípravky, které můžete používat na ekzémy, jsou: Soothed Skin Complex a Absolute Probioderm. Náš Soothed Skin Complex, bohatý na SOD, chrání pokožku před vnější agresí, zabraňuje poškození buněk a zklidňuje svědění a zarudnutí způsobené ekzémem, ať už je jakéhokoli typu.


Absolu Probioderme, náš nový produkt, obsahuje různé kmeny probiotik získaných z kůže, které obnovují pH pokožky a redukují stopy po kožních onemocněních, jako je ekzém nebo lupénka.

Probiotika jsou dobré bakterie, které jsou nezbytné pro život mikrosvěta celého našeho těla. Máme je ve střevech, ale i na kůži. Aby byla pokožka zdravá a zachovala si rovnováhu, musí být vyzbrojena dobrými bakteriemi.


Stejně jako hydroalkoholový gel ničí všechny bakterie na pokožce rukou a často ji zanechává suchou, některé vlasové přípravky napadají pokožku hlavy, vysušují ji a ničí dobré bakterie, takže lebka zůstává nechráněná. Tehdy se nejčastěji objevují příznaky ekzému vlasové pokožky.

Vyhněte se velmi populárním průmyslovým šamponům proti lupům, které jsou převážně velmi chemické a způsobují další poškození pokožky hlavy. 


Další dva přípravky, které se při ekzémech používají, jsou:. Zklidněný pleťový komplex aAbsolute Probioderm. Naše Zklidněný pleťový komplexbohatý na SOD, chrání pokožku před vnějšími vlivy, zabraňuje poškození buněk a zklidňuje svědění a zarudnutí způsobené všemi typy ekzémů. 


LAbsolute Probioderm obsahuje různé kmeny kožních probiotik, které obnovují pH pokožky a zmírňují stopy po kožních onemocněních, jako je ekzém nebo lupénka. 


Probiotika jsou dobré bakterie, které jsou nezbytné pro život mikrosvěta celého našeho těla. Máme je ve střevech, ale i na kůži. Aby byla pokožka zdravá a zachovala si rovnováhu, musí být vyzbrojena dobrými bakteriemi. 

Stejně jako hydroalkoholový gel ničí všechny bakterie na pokožce rukou a často ji zanechává suchou, některé vlasové přípravky napadají pokožku hlavy, vysušují ji, ničí dobré bakterie a zanechávají lebku bez ochrany. Tehdy se nejčastěji objevují příznaky vlasového ekzému.


doplňky stravy proti ekzému vlasové pokožky

Lupénka nebo ekzém ve vlasech?

Když už mluvíme o kožních onemocněních, jste si jistá, že se jedná o ekzematické vlasy? Ačkoli je to podobné, lupénka je spojena se zrychlenou obnovou kůže. 

Skvrny lupénky jsou také červené. Podrážděná kůže se vyznačuje také svěděním a suchostí. 

Léčbou je často krém na bázi kortikosteroidů. Ve všech případech je nezbytná rada dermatologa. Ten bude vědět, jak vás vyléčit! 

Zejména proto, že existují i další onemocnění, jako je pityriáza, dermatitida, dermatitida ...