Mastné vlasy: jaký doplněk stravy si vybrat?

Objevte všechny naše tipy, jak se vypořádat s mastnými vlasy. V tomto článku vám vysvětlíme, proč vaše vlasy tak rychle zčervenají a jakou péči byste měli přijmout, abyste omezili následky mastných vlasů. Poté se podíváme na roli stravy při mastných vlasech. Nakonec se podíváme na nejlepší doplňky stravy, které byste měli užívat, pokud máte mastné vlasy, abyste problém léčili zevnitř.



doplněk stravy pro mastné vlasy

Proč jsou vlasy mastné?

Existuje několik možných příčin mastných vlasů. Patří mezi ně nadbytek kožního mazu, hormonální nerovnováha, stres, nadměrně mastná strava nebo nevhodné vlasové přípravky.

La première cause d’un cuir chevelu gras est une production excessive de sébum par les glandes sébacées. En effet, le sébum agit comme un film hydrolipidique qui protège le cheveu des agressions extérieures et d’une éventuelle déshydratation.


Une quantité excessive de sébum engorge les follicules pileux et bloque la circulation sanguine à la surface du cuir chevelu. 

Lorsque le sébum est libéré en trop grande quantité, la surface du cuir chevelu devient alors plus grasse. Il faut réguler cette sécrétion grâce à des actifs séborégulateurs comme l’ortie par exemple. On retrouve cet actif dans notre Complexe Peau Nette.


Un déséquilibre hormonal peut également être la cause de cheveux gras. Durant certaines périodes de la vie, comme la puberté, la ménopause ou andropause (ménopause masculine), le système hormonal est mis à rude épreuve, notre corps peine alors à traiter les stéroïdes utilisés comme d’hormones.


Le stress est également l’une principale cause d’un cuir chevelu gras, le stress force l’organisme a fonctionné à plein régime. Il produit donc plus de déchets endogènes ce qui peut expliquer que vos cheveux regraissent plus vite lors d’une période de stress intense.


Une alimentation trop riche est l’une des sources les plus importantes pouvant causer des cheveux gras. En effet, une alimentation industrielle est très souvent trop riche, trop sucrée et trop grasse. Nous reviendrons plus bas sur comment adapter son alimentation pour vaincre les cheveux gras.

Pour terminer, l’utilisation d’une routine capillaire inadaptée à son type de cheveux peut être la cause de cheveux regraissent plus facilement. Un lavage trop fréquent, l’utilisation répétitive d’appareils chauffant ne vont faire qu'aggraver le phénomène de cheveux gras  


Dieta pro snížení nadměrné tvorby kožního mazu

Ovoce a zelená zelenina s luštěninami

Afin de limiter l’excès de sébum dans vos cheveux, vous pouvez effectuer quelques modifications de vos habitudes alimentaires. 

En évitant les aliments trop gras et trop sucrés, vous allez agir sur le rééquilibrage de la production de sébum.


Nous vous conseillons également d’inclure des aliments riches en vitamine B5 (légumineuses) mais également en vitamine B-6 qui sont reconnus pour lutter contre les cheveux gras.

Nous vous recommandons également de consommer des aliments riches qui riches en Zinc comme les oléagineux : noix de cajou, noix de pécan, amandes et graines de sésame. 


Klíčem k omezení nadprodukce kožního mazu ve vlasové pokožce je zkrátka vyvážená strava.


Si les changements du régime alimentaire permettent de réduire la production excessive de sébum, il est également possible d'utiliser des doplňky stravy pour aider à traiter ce problème.


Které doplňky pro mastné vlasy?

Především je důležité si uvědomit, co jsou to zpracované potraviny. Zpracované potraviny jsou potraviny, které bylyupraveny oproti svému přirozenému stavu, aby se prodloužila jejich trvanlivost nebo zlepšila jejich chuť a struktura. Na pultech supermarketů je najdete v podobě svačinek, hotových jídel, perlivých nápojů a mnoha dalších výrobků.


Četné studie prokázaly, že zpracované potraviny mohou mít negativní vliv na kvalitu života. negativní dopad na vaše zdraví. Často obsahují potravinářská aditiva, jako jsou umělá barviva, konzervační látky a aromata, a také velké množství soli, cukru a tuku. Nadměrná konzumace zpracovaných potravin může přispívat ke vzniku chronických onemocnění, jako je cukrovka, srdeční choroby a obezita.


S ohledem na vypadávání vlasůexistují důkazy, které naznačují, že zpracované potraviny mohou hrát roli. Zpracované potraviny mohou mít vliv na hladiny hormonů v těle, což může přispívat k vypadávání vlasů. Hormony, jako je testosteron a DHT (dihydrotestosteron) jsou známé tím, že hrají roli při vypadávání vlasů u mužů i žen.


Zpracované potraviny mohou také způsobit nerovnováha střevní mikroflóry.. Střevní mikrobiom je soubor mikroorganismů, které obývají naše střeva a hrají důležitou roli v trávení, vstřebávání živin a imunitním systému. Studie prokázaly, že nerovnováha ve střevní mikroflóře může ovlivnit zdraví vlasů. Naše Absolute Probiopure je lék kombinující 5 vysoce koncentrovaných kmenů mléčných fermentů, které jsou určeny k obnovení rovnováhy střevní mikroflóry. 


Zpracované potraviny navíc mohou být chudé na živiny důležité pro zdraví vlasů, jako jsou vitaminy, minerály a esenciální mastné kyseliny. Pro zdravé vlasy jsou důležité vitaminy, jako je vitamin D, vitamin E a vitamin B12. Minerály, jako je železo zinek a selen jsou rovněž důležité pro zdravé vlasy. Esenciální mastné kyseliny, jako je kyselina linolová a alfa-linolenová, jsou nezbytné pro udržení zdraví vlasové pokožky a vlasových folikulů.


Důrazně doporučujeme číst etikety zpracovaných potravin, abyste zjistili jejich výživovou hodnotu, a vyhýbat se potravinám s vysokým obsahem potravinářských přídatných látek,


Všimněte si, že ne všechny zpracované potraviny jsou zdraví škodlivé. Některé zpracované potraviny mohou být zdravé a výživné, například mražená zelenina, sušené ovoce a celozrnné obiloviny.


  • Omega-3 jsou polynenasycené mastné kyseliny, které jsou považovány za prospěšné pro zdraví vlasů. Omega-3 mohou pomoci posílit vlasy tím, že zlepšují kvalitu vlasové pokožky, zvyšují lesk a snižují lámavost.

Jsou také důležité pro zdraví pokožky hlavy, protože mohou pomoci snížit zánět a podráždění, což může pomoci předcházet problémům s lupy a svěděním.


Doplňky stravy D-LAB - program kapilární hmoty

Existují různé zdroje omega-3Patří mezi ně tučné ryby (losos, tuňák, sardinky atd.), lněné semínko, vlašské ořechy, chia semínka, konopná semínka, rostlinné oleje (např. lněný, konopný nebo kešu olej) a mořské řasy. Je důležité jíst vyváženou stravu, abyste měli dostatek omega-3, ale pokud je pro vás kvůli veganské stravě obtížné konzumovat dostatek potravin bohatých na omega-3, můžete zvážit užívání doplňku stravy, jako je například náš produkt. Absolutní Omega-3 s inovativním složením na rostlinné bázi, které poskytuje vysokou dávku omega-3 z mikrořas, jež působí na hloubkové zjemnění tkání a chrání pokožku před všemi vnějšími vlivy. Pouhá jedna kapsle denně stačí k tomu, aby vám poskytla 100 % denní potřeby potřebné k uspokojení potřeb vašeho těla.


  • Keratin je důležitá bílkovina ve vlasech a nehtech. Dodává vlasům pevnost, pružnost a odolnost proti poškození. Ošetření keratinem může pomoci vlasy posílit, uhladit a ochránit je před poškozením způsobeným vlivy prostředí.

Naše Keratin Absolute zvláště biologicky dostupné a prokázané klinická studie se dostává do vlasové cibulky ve vysokých dávkách a má hloubkový účinek na snížení vypadávání vlasů, zvýšení jejich hmotnosti, lesku a třpytu a zlepšení struktury vlasového vlákna.


Afin de renforcer l'effet de vos vlasové doplňky nous vous recommandons également d'adopter une routine de soins adaptée à votre chevelure comme celle que nous vous décrivons ci-dessous, pour maintenir la santé de vos cheveux ainsi que celle de votre cuir chevelu.

Přizpůsobená péče o pleť pro posílení účinku mých doplňků stravy

Přírodní stylingové produkty a produkty pro péči o vlasy

Nevhodná péče o pleť pro váš typ vlasů může způsobit, že mastné vlasy budou vypadat ještě mastněji. Pro specifickou rutinu pro mastné vlasy doporučujeme nepoužívat produkty, které jsou příliš bohaté a škodí mastným vlasům. V úvahu je třeba brát také frekvenci, s jakou si vlasy myjete. Vyhněte se každodennímu mytí vlasů, protože tím poškozujete pokožku hlavy, která pak na svou obranu produkuje více mazu.


Při mytí šamponem jemně masírujte pokožku hlavy, abyste odstranilipřebytečný olej. Můžete pokračovat v aplikaci hydratační masky na délky vlasů, ale ujistěte se, že ji neaplikujete na kořínky.


Pokud jde o úpravu vlasů, přístroje na úpravu vlasů, jako jsou fény, žehličky na vlasy a kulmy, mohou problémy s mastnými vlasy ještě zhoršit. Je také důležité si uvědomit, že časté používání těchto spotřebičů může způsobit tepelné poškození vlasů. Proto je vhodné vlasy před jejich použitím chránit použitím tepelné ochrany. Teplo může stimulovat produkci kožního mazu, což může vést k mastnějším vlasům. Proto je důležité omezit používání těchto spotřebičů a používat je při mírných teplotách, aby nedošlo k vysušení nebo poškození vlasů. Je vhodnější vlasy sušit vzduchem než fénem a vyhnout se příliš častému stylingu, aby nedocházelo ke stimulaci tvorby kožního mazu. K výživě vlasů používejte sérum nebo lehký olej na vlasy, přičemž se vyhněte kořínkům. Vyhněte se také častému stylingu vlasů a používejte lehké stylingové přípravky, abyste je nezatěžovali.


Často se zapomíná, že je také důležité udržovat správnou hygienu pro vaše. kartáč na vlasy zabránit šíření bakterií a lupů. Nezapomínejte pravidelně čistit kartáč na vlasy a odstraňovat z něj vlasy a nečistoty širokým hřebenem nebo malým zubním kartáčkem. Doporučujeme také kartáč na vlasy umýt vlažnou vodou s jemným mýdlem, poté jej opláchnout a nechat uschnout na vzduchu.